Haberler

Brüksel: Brükselli Bakan Emir Kır'a Yönelik 'Siyasi İnfaz' Girişimi

Belçika'nın Brüksel Bölge Hükümetinde Tarihi Yapıların Korunması, Temizlik, Spor ve Çevreden Sorumlu Bakan Olarak Görev Alan Türk Kökenli Siyasetçi Emir Kır, Bazı Siyasi Çevrelerin Hedef Tahtası Haline Geldi.

Belçika'nın Brüksel Bölge hükümetinde Tarihi Yapıların Korunması, Temizlik, Spor ve Çevreden Sorumlu Bakan olarak görev alan Türk kökenli siyasetçi Emir Kır, bazı siyasi çevrelerin hedef tahtası haline geldi.

Bölge Parlamentosu'nda grubu bulunan Reform Hareketi Partisi (MR) milletvekilleri Viviane Teitelbaum ve Jacques Simonet'in Sosyalist Parti'li (PS) Emir Kır'ı, sözde Ermeni soykırımının kabul edilmesi için başlatılan bir kampanyaya imza atıp atmadığını açıklaması yönünde gensoru vermekle tehdit ettiği iddia edildi. Simonet'in Belçika'da seçim dönemlerinde Türk dernek ve sivil toplum örgütlerini ziyaret ederek vatandaşlardan oy istediği öğrenilirken, Teitebaum da, Kır'ın yetki alanıyla ilgisi olmaya Ermeni konusunda Bakan'ı önerge sunmakla tehdit ettiği öğrenildi.

Edinilen bilgiye göre, bir gazeteci Kır'ın da üzerinde imzası bulunan imza kampanyası belgesinin fotokopisini basına sundu ve Kır'ın siyasi rakipleri de bu fırsatı politik bir araç olarak kullanmaya çalıştı. Söz konusu imza belgesinin orijinalinin ortada olmaması ve Bakan Emir Kır tarafından gerekli açıklamaların yapılmasına rağmen MR milletvekilleri konuyu sık sık gündeme getirmeye devam ediyor. Kır'ı "inkarcılıkla" suçlayan ve gensoru ile tehdit ettikleri iddia edilen söz konusu milletvekillerinin, sözde Ermeni soykırımını kabul etmeyenlerin cezalandırılması yönünde bir yasa çıkarılmasını savunduğu da bildirildi.

Bakan Emir Kır ise, kendisine yönelik suçlamaların anlamsız olduğunu, kendisinin sözde soykırım konusunda açıklama yapacak bir görevde olmadığını söyledi. Sözde soykırımın gerçekten var olup olmadığını araştırmanın tarihçilerin işi olduğuna dikkat çeken Kır, "Birileri beni Ermeni konusuyla yıpratmak istiyor. Oysa ben yetki alanım olan konularda eleştirilmeli ya da değerlendirilmeliyim. Alanım olmayan konularda ahkam kesmek bana düşmez" dedi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Dünya

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title