Haberler

BM: "Seller, Sıcak Hava Dalgaları Küresel Isınmanın Sinyalleri"

Uluslararası Felaketleri Azaltma Stratejisi Direktörü Salvano Briceno, Dünyada Son Zamanlarda Yaşanan Sel Felaketleriyle Aşırı Sıcak Hava Dalgalarının Küresel Isınmanın Etkileri Olduğunu Söyledi.

Uluslararası Felaketleri Azaltma Stratejisi Direktörü Salvano Briceno, dünyada son zamanlarda yaşanan sel felaketleriyle aşırı sıcak hava dalgalarının küresel ısınmanın etkileri olduğunu söyledi.

Birleşmiş Milletler'e (BM) bağlı idarenin yöneticisi Salvano Briceno, Asya ve İngiltere'de ölümlere yol açan sellerle yine güney Avrupa'da ölümlere yol açan sıcak hava dalgalarının küresel ısınmayla mücadele konusunda daha iyi hazırlıklar yapılması gereğini ortaya koyduğunu kaydetti. Briceno, "Pakistan, Hindistan ve kuzey İngiltere'deki şiddetli yağışlarla Yunanistan, İtalya ve Romanya'daki aşırı sıcaklar, dünyada küresel ısınma dolayısıyla olabilecek daha sık ve daha şiddetli olayların habercisidir"

dedi.

BM yetkilisi, olacaklar konusunda oturup beklenemeyeceğini, hazırlıklı olmak gerektiğini söyledi.

(AFP-EA-EA-CC-D)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Dünya

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title