Haberler

BM'den Suriye'deki Filistinli Mültecilere Destek Çağrısı

Birleşmiş Milletler Filistinli Mültecilere Yardım ve Bayındırlık Ajansı (Unrwa), Suriye'nin Kuzeyindeki Mülteci Kampında İkinci Dünya Savaşı'ndan Kalma Barakaları Yenilemek İçin 26 Milyon Dolar Yardım Çağrısında Bulundu.

Birleşmiş Milletler Filistinli Mültecilere Yardım ve Bayındırlık Ajansı (UNRWA), Suriye'nin kuzeyindeki mülteci kampında İkinci Dünya Savaşı'ndan kalma barakaları yenilemek için 26 milyon dolar yardım çağrısında bulundu.

Toplanacak paranın, Halep'in güneyindeki Neirab Kampı'nın onarımı için kullanılacağını bildiren UNRWA Genel Komiseri Karen Ebu Zeyd, "Bunu, Halep bölgesinde yaşayan 18 bin mülteciye yardım için örnek proje olarak görüyoruz. Bu, UNRWA, Suriye hükümeti ve mültecileri de içeren kapsamlı bir proje" dedi. UNRWA yenileme çalışmaları öncesinde 2003 yılında 300 aileyi (yaklaşık bin 500 kişi) Neirab'dan, Suriye hükümeti tarafından tahsis edilen Ein el-Tap Kampı'na yerleştirmeye başlamıştı.

İkinci Dünya Savaşı sırasında askerler tarafından kullanılan Neirab Kamp'ı, 1948'te İsrail devletinin kurulmasının ardından evlerini terk etmek zorunda kalan Filistinli mültecilere ev sahipliği yapıyor. UNRWA'dan yapılan bir açıklamada, Neirab Kampı'ndaki mültecilerin 60 yıldır terk edilmiş askeri barakalarda gayri insani şartlarda yaşadığı ifade ediliyor.

Neirab, Suriye'deki 10 Filistin mülteci kampından biri olarak biliniyor. UNRWA, Ürdün, Lübnan, Suriye, Batı Şeria ve Gazze Şeridi'ndeki 4.3 milyon mülteciye yardım eli uzatıyor.

(AFP-SŞ-SŞ-HO-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Dünya

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title