Haberler

Başbakan Erdoğan: "Vize Muafiyeti Süreci Hızlandırılmalı"

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, geçtiğimiz yıl Aralık ayında imzalanan "vize muafiyeti" anlaşmasının bir an önce hayata geçirilmesini istediklerini belirtti.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, geçtiğimiz yıl Aralık ayında imzalanan "vize muafiyeti" anlaşmasının bir an önce hayata geçirilmesini istediklerini belirtti. Erdoğan, "İmzalar atıldı, bunun süratlanderilmesi yönündeki adımları bekliyoruz" şeklinde konuştu.

Brüksel temasları çerçevesinde AB Konseyi Başkanı Herman van Rompuy, Avrupa Komisyonu Başkanı Jose Manuel Barroso ve AB Parlamentosu Başkanı Martin Schulz'la 4'lü zirvede bir araya gelen Erdoğan, ortak basın toplantısında, vize muafiyeti anlaşmasına ilişkin açıklamalarda bulundu.

Erdoğan, "Türkiye olarak müstakbel tam üye olarak AB'nin her alandaki rekabet gücüne önemli katkı sağlayacağımıza inanıyoruz. AB'nin küresel alanda daha güçlü bir aktör haline gelmesini önemsiyoruz. Bu itibarla AB'ye yük olmak için değil, yük almak için girmek istediğimizi değerli Konsey ve Komisyon üyelerine bugüne kadar defaetle ifade ettik" dedi.

Erdoğan, "Ve görüşmemizde AB ile gündemimizdeki en önemli konulardan olan vatandaşlarımıza en kısa süre içerisinde vize muafiyeti sağlanabilmesi sürecine verdiğimiz önemi değerli dostlarıma bir kez daha vurguladım" şeklinde konuştu.

Başbakan ayrıca, "Vize serbestisi diyalogu sürecini adil ve sonuç odaklı bir yaklaşımla ele aldık. Bildiğiniz gibi imzalar atıldı, şimdi bunun süratlendirilmesi yönündeki adımları da bekliyoruz" ifadelerini kullandı. - BRÜKSEL

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Dünya

Recep Tayyip Erdoğan Jose Manuel Barroso Brüksel Dünya Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title