Haberler

ABD savaş gemileri Gürcistan'da

Güncelleme:

ABD Donanmasının 6. Filosuna ait LCC 20 Borda numaralı 'USS Mount Whitney' isimli komuta kontrol gemisi ve DDG 78 Borda numaralı 'USS Porter' adlı güdümlü füze destroyeri Gürcistan'da ulaştı.

ABD Donanmasının 6. Filosuna ait LCC 20 Borda numaralı 'USS Mount Whitney' isimli komuta kontrol gemisi ve DDG 78 Borda numaralı 'USS Porter' adlı güdümlü füze destroyeri Gürcistan'da ulaştı. 6. Filo tarafından paylaşılan mesajda " Gürcistan'da olmaktan mutluyuz" mesajı yer aldı.

ABD Donanması tarafından yapılan açıklamada "Ziyaret, NATO müttefikleri ile hayati önemdeki Karadeniz ortağı Gürcistan arasındaki önemli bir ilişkinin altını çiziyor. Gürcistan, bölgede barış ve istikrarın desteklenmesinde tutarlı ve kararlı bir ortak olmuştur" ifadeleri kullanıldı. ABD'nin bölgedeki varlığının, Karadeniz'de ve bölgede barış ve refahı ilerletmek için müttefikler ve ortaklarla birlikte çalışmaya olan bağlılığını gösterdiği belirtildi.

Donanma açıklamasında "Her iki gemi de Bulgar Donanması ve Türk Deniz Kuvvetlerine ait gemilerle ikili gemi manevra tatbikatları, iletişim testleri ve simülasyon tatbikatlarına katıldı ve Gürcistan Sahil Güvenlik tarafından Batum'a kadar eşlik edildi" denildi.

İSTANBUL'DA 3 GÜN KALDI

Daha önce Sarayburnu Limanı'na demirleyen ABD savaş gemisi, 3 günlük İstanbul ziyaretinin ardından İstanbul Boğazı'nı geçerek 4 Kasım'da Karadeniz'e açılmıştı. USS Mount Whitney komuta kontrol gemisi, 1.5 saatte boğaz geçişini tamamlayarak Karadeniz'e açılmıştı. ABD Donanması 6. Filoya ait 2 savaş gemisi geçtiğimiz günlerde Türk boğazlarını kullanarak Karadeniz'e geçmişti. 'USS Mount Whitney' gemisinin Karadeniz'e geçişi ile ABD, Karadeniz'deki savaş gemisi sayısını 3'e çıkarttı.


Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Dünya

Karadeniz Gürcistan Haberler

Bakmadan Geçme

İNTEGRAL DERSİ KALKTI MI? MEB yeni müfredat 2024 hangi sınıfları kapsıyor? CAN DALTON KİMDİR? Can Dalton hangi çete? Oya Okar Arka Sokaklar'a geri mi dönüyor? Arka Sokaklar'ın Selin Komiser'i diziye dönüyor mu? SAĞLIK BAKANLIĞI Personel alımları başladı mı? #128657 Personel alımı başvuruları ne zaman? Servisler kaldırılacak mı? Servisler neden kaldırılacak, sebebi ne? Servisler yasaklanıyor mu? Köklü tasarruf tedbirleri hayata geçiyor! Bu akşam Survivor var mı? Bu akşam Survivor All Star yeni bölüm yayınlanacak mı? 26 Nisan Cuma Survivor yeni bölüm! Müfredat değişiyor mu? Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli ne demek? Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli nedir? Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli ne zaman başlayacak? Sağlık Bakanlığı 36 bin personel alımı başvuru tarihi ne zaman? #127973 Sağlık Bakanlığı sözleşmeli personel başvuru şartları neler? YEMEKTEYİZ 26 Nisan yarışmacısı Durmuş kimdir? Durmuş Çetin kaç yaşında, nereli? Tavuğa ihracat yasağı mı geldi? Tavuğa neden ihracat yasağı geldi, sebebi ne? Tavuğa neden ihracat yasağı getirildi? İhracat yasağı ile ilgili Ticaret Bakanı ne söyledi? Kırım Kongo Kanamalı Ateşi (KKKA) belirtileri ne? KKKA nasıl bulaşır, nasıl önlenir, ne yapılmalı? 26 NİSAN YEMEKTEYİZ CANLI İZLE #128105 Yemekteyiz'de bugün kim yarışacak? Yemekteyiz hangi kanalda, saat kaçta? Samet Akaydın Fenerbahçe'ye geri mi dönüyor? Samet Akaydın Fenerbahçe'ye mi gelecek?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title