Haberler

"Dünya Otomobilsiz Kent Günü"... -Türkiye Yeşiller Koordinasyon Grubu İstanbul Koordinatörü Avcı: -"yeşiller Olarak, Küresel Isınmaya Bağlı İklim Değişikliğinin Durdurulması ve Kazalara Engel Olmak İçin Otomobilsiz Bir Yaşamı Savunuyoruz" (Fotoğraflı

Türkiye Yeşiller Koordinasyon Grubu İstanbul Koordinatörü Onur Avcı, "Yeşiller Olarak, Küresel Isınmaya Bağlı İklim Değişikliğinin Durdurulması, Petrol Bağımlılığından Kurtulabilmek ve Kazalara Engel Olmak İçin Otomobilsiz Bir Yaşamı Savunuyoruz" Dedi.

Türkiye Yeşiller Koordinasyon Grubu İstanbul Koordinatörü Onur Avcı, ''Yeşiller olarak, küresel ısınmaya bağlı iklim değişikliğinin durdurulması, petrol bağımlılığından kurtulabilmek ve kazalara engel olmak için otomobilsiz bir yaşamı savunuyoruz'' dedi.

Türkiye Yeşiller Koordinasyon Grubunca ''Dünya Otomobilsiz Kent Günü'' ve ''Avrupa Hareketlilik Haftası'' nedeniyle, Avrupa Genç Yeşiller Federasyonu Yürütme Kurulu üyelerinin de katılımıyla Taksim Gezi Parkı'nda basın açıklaması yapıldı.

Açıklamayı okuyan Avcı, bugün dünya üzerindeki yüzlerce şehirde, binlerce kişinin sahip oldukları otomobilleri kullanmayarak, otomobilsiz bir yaşamın mümkün olabileceğini bir gün dahi olsa insanlığa hatırlatacaklarını söyledi.

Avcı, ''Yeşiller olarak küresel ısınmaya bağlı iklim değişikliğinin durdurulması, petrol bağımlılığından kurtulabilmek, toprağın geri dönülmez bir şekilde kirletilmesine dur diyebilmek, kazalara engel olmak, cadde ve meydanların demir yığınları tarafından işgal edilmesini önleyebilmek için otomobilsiz bir yaşamı savunuyoruz'' diye konuştu.

Mevcut hükümet ve belediyenin ulaşım anlayışını da protesto ettiklerini kaydeden Avcı, toplu taşımanın belirli günlerde değil, tüm yıl 24 saat özendirilmesini istediklerini ifade etti.

Avrupa Genç Yeşiller Federasyonu Sözcüsü Ernest Urtasun da, dünyada küresel ısınma ve karbondioksit emisyonlarının artışına neden olan etkenlerin başında ulaşımın geldiğini vurguladı.

Kaynak: AA / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title