Haberler

Dünya Ormancılık Günü ve Orman Haftası

Kastamonu Valisi Erdoğan Bektaş, "Kastamonu gibi ormanı çok, ormanla iç içe bir şehirde, Ormancılık Haftası ve orman ağacının değerini çok anlatamıyorsunuz" dedi.21 Mart Dünya Ormancılık Günü ve Orman Haftası dolayısıyla Cumhuriyet Meydanı'nda...

Kastamonu Valisi Erdoğan Bektaş, "Kastamonu gibi ormanı çok, ormanla iç içe bir şehirde, Ormancılık Haftası ve orman ağacının değerini çok anlatamıyorsunuz" dedi.

21 Mart Dünya Ormancılık Günü ve Orman Haftası dolayısıyla Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenen törende, Kastamonu Orman Bölge Müdür Yardımcısı Yaşar Çakıroğlu tarafından Atatürk büstüne çelenk konulurken, saygı duruşunda bulunulup, İstiklal Marşı okundu.

Çakıroğlu ve beraberindeki heyet törenin ardından Vali Bektaş'ı makamında ziyaret ederek, kendisine fidan takdim ettiler.

Bektaş, ziyarette yaptığı konuşmada, 21 Mart'ın hem Orman Haftası'nın başlangıcı, hem de Nevruz günü olduğunu hatırlatarak, baharın başlangıcının Dünya'nın her yerinde kutlandığını ifade etti.

"Kastamonu gibi ormanı çok, ormanla iç içe bir şehirde, Orman Haftası ve orman ağacının değerini çok anlatamıyorsunuz" diye konuşan Bektaş, şunları kaydetti:

"Çünkü herkes zaten bunu yaşıyor. Ağaçsızlığın, ormansızlığın ne olduğu bilmiyoruz. Ülkemiz giderek ormansızlaşan, çoraklaşan bir coğrafyada bulunuyor. Gerçekten ağaç, orman bizim için çok önemli. Hemen Ilgaz Dağı'nı geçtikten sonra Ankara'ya doğru gittiğimizde, ne demek istediğim açık ve net bir şekilde anlaşılabiliyor. Son yıllarda Orman ve Su İşleri Bakanlığımz ağaçlandırma konusunda ciddi ataklar yapıyorlar. Daha çok ormanın ağaçlandırılması ile değil de değerlendirilmesi tarafıyla ilgileniyoruz. Orman ürünleri ile ormanlarımızı değerlendirmeye çalışıyoruz. Ormanlarımıza iyi bakmaya çalışıyoruz."

Yayıncı: Sinan Özmüş - KASTAMONU

Kaynak: AA / Yerel

Mustafa Kemal Atatürk Erdoğan Bektaş Kastamonu 21 Mart Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title