Haberler

Dünya Kadınlar Günü Buluşması - AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hotar

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Nükhet Hotar, "Bu kadar güzel ülkede yaşadığımız sürece her türlü mücadeleye hazır olmak zorundayız." dedi.

Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Nükhet Hotar, "Bu kadar güzel ülkede yaşadığımız sürece her türlü mücadeleye hazır olmak zorundayız." dedi.

Ak Parti Genel Merkez Kadın Kolları Başkanlığı ev sahipliğinde bir otelde düzenlenen "Dünya Kadınlar Günü Buluşması"nda konuşan Hotar, ülkelerin coğrafyasının onların kaderi olduğunu belirtti.

Türkiye'nin bulunduğu coğrafyaya dikkati çeken Hotar, "Bu kadar güzel ülkede yaşadığımız sürece her türlü mücadeleye hazır olmak zorundayız. Birçok ülkenin 100 yılda yaşayacağı şeyleri Türkiye'de belki bir ayda yaşanıyor. Kenetlenerek güçlü olursak beraberliğimiz daha da artacaktır." diye konuştu.

Ak Parti Genel Merkez Kadın Kolları Başkanı Lütfiye Selva Çam ise kadınların, Meclis 23 Nisan 1920'de açılırken ve hain saldırı ile 15 Temmuz gecesi bombalar altında toplanırken de aynı ruh ve dava bilinciyle ön sıralarda yer aldığını söyledi.

Türk kadınının tarih boyunca onurlu ve nitelikli yürüyüşünü hep devam ettirdiğini anlatan Çam, şöyle konuştu:

"Kadınlarımız her krizin, sıkıntının, kederin karşısında cesaretle dimdik ayağa kalkmış, aşılması için de bedeller ödemiştir. Milli mücadele yıllarımızda, istiklalimizin ve istikbalimizin kazanımları, ninelerimizin mücadelesi ile başarıya ulaşmıştır. Başta cumhuriyetin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, bugün bağımsız ve özgür yaşayabilme hakkını sağlayan, tarihin bütün önemli şahsiyetlerinin anılmadığı 8 Mart eksik kalacaktır. Geçmişe vefa yoksa, ecdadın yaptıklarını anlama gayreti yoksa, dünyada yaşanan kan ve zulmün acısı yoksa, gelecek nesillerimizi yetiştirme telaşı yoksa, şahsi şan ve şöhretin derdi çoksa, sırf etkinlikleri yapmış olmak için yapmak varsa, öyleyse bizim için 8 Mart'ın bir anlam ve önemi de olamaz."

Çam, bugünü anarken de nice masum kadına zulüm ve şiddeti devam ettiren hain zihniyetin de telin edilmesi gerektiğini ifade etti.

"Sokak ortasında kurşunlanarak katledilen Filistinli kızları, Arakanlıları ve daha pek çok noktada kanı dökülen masumları anmadan geçemeyiz." diyen Çam, "Tecavüzlere uğrayan alçakça sözde din adına meta gibi alınıp satılan, Boko-Haram, DEAŞ gibi terör örgütü mağduru kadınları asla anmadan geçemeyiz. PKK'nın dağlara kaçırdığı, FETÖ'nün sözde dershane veya okullardaki eğitimleri ile devşirilip, terörist haline dönüştürdükleri, onların mağdur ailelerini ve daha bunun gibi bir yığın sorunu olan bir dünyada, güle oynaya anlatabileceğimiz maalesef 8 Mart hikayelerimiz yok." ifadesini kullandı.

Cumhuriyetin kuruluşundan beri devam edegelen kadınlara ilişkin yasal altyapının, Ak Parti'nin Kurucu Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Binali Yıldırım'ın önemli katkıları ile artarak devam ettiğini aktaran Çam, sessiz sedasız çıkarılan yasalar, genelgeler, yönetmelikler ve yönergeler ile kadının yaşam alanının adeta güçlü koruma duvarlarıyla örüldüğünü söyledi.

Kaynak: AA / Güncel

Lütfiye Selva Çam Nükhet Hotar AK Parti Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title