Haberler

Dünya Çevre Günü

Kütahya Valisi Kenan Çiftçi, herkesin temizlik anlayışı ve çevre bilincine ulaşması gerektiğini söyledi.

Kütahya Valisi Kenan Çiftçi, herkesin temizlik anlayışı ve çevre bilincine ulaşması gerektiğini söyledi.

Kütahya'da Dünya Çevre Günü etkinlikleri, İl Çevre ve Orman Müdür Vekili Behçet Dengeşik başkanlığındaki heyetin Zafer Meydanı'ndaki Atatürk Anıtı'na çelenk bırakması, saygı duruşunda bulunması ve İstiklal Marşı'nı söylemesiyle başladı.

Dengeşik ve beraberindekileri makamında kabul eden Çiftçi, insanların yaşam alanlarının korunması, kirliliğin önlenmesi ve geleceğe daha temiz bir dünya bırakmak için Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından Türkiye genelinde yapılan

"En Temiz Köy" ve "En Temiz Kent" yarışmalarında Kütahya'da dereceye girenlere ödüllerini verdi.

Çiftçi, "En Temiz Şehir" ödülünü Kütahya Belediyesi'ne, "En Temiz Köy" ödüllerini ilk 3'e giren Domaniç ilçesi Sarıot köyü, Simav ilçesi Kızılcık köyü, Aslanapa ilçesi Çömlekçi köyü muhtarlıklarına, "En Temiz Sanayici" ödülünü de MARTUR firmasına teslim etti.

Okullar arası atık pil toplama kampanyasında birinci olan Gediz Erdoğmuş İlköğretim Okulu, ikinciliği elde eden Çavdarhisar Yenice Armutçuk İlköğretim Okulu, üçüncü seçilen Emet Kabatlar İlköğretim Okulu yöneticilerini de ödüllendirdi.

-Kütahya, "En Temiz Şehir" yarışmasında üçüncü oldu-

Çiftçi, daha sonra yaptığı konuşmada, Türkiye'nin en güzel şehirlerden birinin Kütahya olduğunu belirterek, katı atık bertaraf tesisleri, pil toplama, tıbbı atıkları toplama ve diğer alanlara bakıldığında güzel çalışmalar yapıldığına işaret ederek, şöyle konuştu:

"Sadece belediye veya muhtarlıkların yaptığı çalışmalar yeterli değil. Özellikle bizim buna çok ciddi manada destek vermemiz lazım. Temizlik medeniyetin bir ölçütü ve göstergesidir. Parkı, bahçeyi temizleyelim. Gelip banka oturduktan sonra bir şeyler yiyip atarsak buna belediyelerin yetişme şansı çok zor. Belediyeler bunun altından kalkamaz. Herkesin temizlik anlayışına, çevre bilincine ulaşması lazım. Temizlik anlayışı ve çevreyle ilgili bütün öğrencilerimizi okullarda, bütün insanlarımızı camilerde, kahvelerde, toplu bulunan yerlerde bilinçlendirmemiz ve bu bilinç içinde temiz bir kenti gelecek nesillere de bırakmamız lazım."

Çiftçi, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nca düzenlenen "En Güzel Şehir" yarışmasında, 75 bin ile 500 bin arasındaki nüfusa sahip şehirler arasında Kütahya'nın 3'üncü seçilmesinden dolayı Kütahya Belediyesi yöneticilerini tebrik etti.

Törene, Kütahya Belediye Başkan Vekili Nejat Özturan, bazı daire müdürleri, iş adamları ve öğrenciler katıldı.

Yayıncı: Sedat Gök - KÜTAHYA

Kaynak: AA / Yerel

Kütahya Belediyesi Dünya Çevre Günü Kenan Çiftçi Türkiye Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Cuma namazı nasıl kılınır, kaç rekat? Cuma namazı farz mı? ÖZGÜR DEMİRTAŞ KİMDİR? Özgür Demirtaş nereli, kaç yaşında, evli mi? MOR KOD NEDİR? Hastanelerde mor kod ne anlama gelir? #128657 Ankara Cuma namazı saat kaçta? Ankara Cuma selası ne zaman okunacak? 26 Nisan Cuma Ankara cuma namaz saati! İstanbul Cuma namazı saat kaçta? İstanbul Cuma selası ne zaman okunacak? 26 Nisan Cuma İstanbul cuma namaz saati! KIZILCIK ŞERBETİ İZLE | Kızılcık Şerbeti yeni bölüm fragmanı yayınlandı mı? Kızılcık Şerbeti fragman izle! ÖĞRETMEN ATAMALARI | Öğretmen atama kadro ve branş dağılımı ne zaman açıklanacak? Yusuf Tekin açıklama yaptı mı? 26 NİSAN CUMA HUTBESİ | Bu haftaki Cuma hutbesi konusu nedir? Cuma hutbesi oku! 36 BİN SÖZLEŞMELİ SAĞLIK PERSONELİ BAŞVURU EKRANI! 36 bin sözleşmeli sağlık personeli alımı başvurusu nereden yapılır? Mehmet Büyükekşi aday olacak mı? TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi aday oldu mu? Elif Aslı Yıldız Tunaoğlu çalışanlarına mobbing mi uyguladı? Eski Patiswiss CEO'su çalışanları azarladı! Devlet Bahçeli'nin Ferdi Tayfur göndermesi Erdoğan'a mı? Semih Yalçın ne dedi? Recep Tayyip Erdoğan, Özgür Özel görüşmesine Kemal Kılıçdaroğlu ne dedi? Kemal Kılıçdaroğlu, Özgür Özel'i neden uyardı? Noterde kredi kartı geçiyor mu? Noterlerde kredi kartı ile ödeme yapılır mı, kartla ödeme geçer mi? ESRA EROL'DA çocuk gelin skandalı nedir? Esra Erol son bölümde ne oldu, olay ne?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title