Haberler

DTP'den Taziye Yürüyüşü

Van'da Önceki Gün Meydana Gelen Olaylar Sırasında Hayatını Kaybeden Zeki Erinç İçin Demokratik Toplum Partisi (DTP) İl Başkanlığı Binası Önünde Toplanan Grup, Yapılan Konuşmaların Ardından Sloganlarla Taziye Evine Doğru Yürüyüşe Geçti.

Van'da önceki gün meydana gelen olaylar sırasında hayatını kaybeden Zeki Erinç için Demokratik Toplum Partisi (DTP) İl Başkanlığı binası önünde toplanan grup, yapılan konuşmaların ardından sloganlarla taziye evine doğru yürüyüşe geçti.

Sabah saatlerinde parti binası önünde gruplar toplanmaya başlarken, polis ekipleri de şehrin değişik noktalarında geniş güvenlik önlemleri aldı. DTP milletvekilleri Özdal Üçer ve Fatma Kurtulan'ın parti binasına gelmesinin ardından DTP Eşbaşkanı Emine Ayna da İstanbul'dan uçakla Van'a geldi. Kalabalığa hitaben bir konuşma yapan DTP Eşbaşkanı Emine Ayna, Van'da yaşanan olaylara değinerek Erinç'in ailesine taziye için gidiş ve gelişin sessiz bir şekilde yapılmasını istedi. Barış içinde ancak onurla yaşamak istediklerini anlatan Ayna, Nevruz'un barış demek olduğunu söyledi. Milletvekili Üçer de Kürtçe yaptığı uyarılarda yürüyüş sırasında disiplinli olunmasını ve herhangi bir olaya sebep olunmamasını istedi.

Yapılan konuşmaların ardından yasa dışı sloganlar eşliğinde taziye evine doğru yürüyüşe geçen kalabalık, kendilerini izleyen esnafı da katılım göstermedikleri gerekçesiyle yuhaladı.

DTP Eşbaşkanı Emine Ayna'nın taziye ziyaretinden sonra Yüksekova'ya geçeceği bildirildi.

(EKİP-MET-GS-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title