Haberler

Domuzlar Kavun Karpuz Tarlasına Zarar Verdi

Antalya'nın Akseki ilçesinde yaban domuzları karpuz ve kavun ekili 25 dönüm araziyi talan etti.

Antalya'nın Akseki ilçesinde yaban domuzları karpuz ve kavun ekili 25 dönüm araziyi talan etti.

Akseki'de çiftçilik yapan Mehmet Çobanoğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Hüsamettin mahallesi yakınlarında bulunan 25 dönümlük arazisine ortağı Cumhur Karataş ile karpuz ve kavun ektiğini belirtti.

Arazisinin yaban domuzlarının istilasına uğradığını, yaklaşık 10 bin lira maddi zararının bulunduğunu ifade eden Çobanoğlu, şöyle konuştu:

"Arazimde her gece nöbet tutuyorum. Bir başka arazimde nöbet tutarken diğer arazimin gece domuzların istilasına uğradığını gördüm. Yaklaşık 25 dekar alanda karpuz ve kavunlar hasara uğramış. Yaban domuzları karpuzları ve kavunları dişleyip, köklerinden sökmüş. Geçen yıl da başka arazilerime kavun ve karpuz ekmiştim. Domuzlar yine zarar vermişti. Domuzlardan dolayı mahsulümü hasat edemez oldum".

Çobanoğlu, yaban domuzlarının bir gecede 2-3 ton ürüne zarar verdiğini dile getirerek, yetkililerden bu konuda yardımcı olmalarını istedi.

Cumhur Karataş da ilçede organik tarım yapmaya çalıştıklarını anlatarak, "Güvenilir ve lezzetli ürün yetiştirmeye çalışıyoruz. Fakat yaban domuzları buna izin vermiyor. Mutlaka yaban domuzu ile mücadele edilmesi gerekiyor. Sürüler halinde arazilerimizi talan ediyor. Buna mutlaka çözüm bulunması gerekiyor." diye konuştu.

Kaynak: AA / Güncel

Karataş Antalya Akseki Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title