Haberler

Doktorun Kaymakam Tarafından Darbedildiği İddiası

Diyarbakır Tabip Odası Başkanı Şemsettin Koç, "Şiddeti uygulayanların yaptığı eylem yanına kar kalırsa şiddet devam edecek" dedi.

Diyarbakır Tabip Odası Başkanı Şemsettin Koç, Kocaköy Kaymakamı Muhammed Gürbüz'ün bir kadın doktoru hastanın evine gitmediği için darbettiği iddiasıyla ilgili olarak, "Şiddeti uygulayanların yaptığı eylem yanına kar kalırsa şiddet devam edecek" dedi.

Diyarbakır Eğitim ve Araştırma Hastanesinin önünde toplanan bir grup sağlık çalışanı, Kocaköy'de çalışan doktor Bahar Tekin'in darp iddiasıyla ilgili basın açıklaması yaptı.

Diyarbakır Tabip Odası Başkanı Koç, Vali Mustafa Toprak'la görüştüklerini, valinin konuya pozitif yaklaştığını belirterek, şöyle konuştu:

"Vali bey olayın kabul edilemez olduğunu, kaymakamın görevden alınması gerektiğini ifade etti. Vali yardımcısının da oraya görevli olarak gönderildiğini söyledi. Ancak sonradan Ankara'dan gelen uyarılarla şu anda müfettişlerin devreye girdiğini ve şu anda kaymakam beyin görevde olduğunu, müfettişlerin alacağı karar doğrultusunda müdahil olacağını söyledi ama şunu biliyoruz, kaymakam beyin uyguladığı şiddet sadece bireysel şiddet tarzı değil. Bu belli odaklardan, sistemin yatkınlığından gelen bir şey. Şiddeti uygulayanların yaptığı eylem yanına kar kalırsa şiddet devam edecek, biz de bunun mağduru olmaya devam edeceğiz. Temennimiz şudur ki artık toplum şiddet içermeyen yaklaşımlar sergilesin. "

Darbedildiği iddia edilen Bahar Tekin ise Kocaköy'de aile sağlığı merkezinde aile hekimi olarak görev yaptığını söyledi.

Olayın yaşandığı gün acil doktoru olarak görevli bulunduğunu ifade eden Tekin, şunları kaydetti:

"Tamamen kaymakam beyin kendi isteğini yerine getirmediğim, egosunu tatmin etmediğim için şiddetine maruz kaldım. Kaymakamdan şikayetçiyim. Asla anlaşmayı ve uzlaşmayı düşünmüyorum, davamı çekmeyeceğim. Avukatımla valiliğe de gideceğim. Sağlık Bakanımızla dün telefonla görüştük. Desteğinin benimle olduğunu söyledi. Kendilerine sevgi ve saygılarımı iletiyorum. Olay özetle bu kadar. "

Tekin, bir gazetecinin, "ölmek üzere olan hastaya müdahale etmediği" yönündeki sorusu üzerine, "Ölmek üzere bir hasta olduğu zaman 112 vasıtasıyla aranırım. 112'den emir aldıktan sonra olay yerine giderim. Bu benim görevim ama kaymakamın emir verme yetkisi yok, yetkisini bilmiyor. İstediği kadar kendini savunsun, ben haklıyım. Ayrıca yalan beyanda bulunmuş, araştıracağız" dedi.

Öte yandan, Tekin'in 10 gün rapor aldığı öğrenildi.

Bölge tabip odaları ile bazı meslek örgütlerinin destek verdiği açıklamanın ardından slogan atan ve alkışlı protestoda bulunan grup dağıldı.

- DİYARBAKIR

Kaynak: AA / Yerel

Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title