Haberler

Doğu'da Kış

Doğu Anadolu Bölgesi'ndeki Van, Bitlis, Muş ve Hakkari'de 919 yerleşim biriminin yolu, kar ve tipi nedeniyle ulaşıma kapandı.

Doğu Anadolu Bölgesi'ndeki Van, Bitlis, Muş ve Hakkari'de 919 yerleşim biriminin yolu, kar ve tipi nedeniyle ulaşıma kapandı.

Van Büyükşehir Belediyesinden yapılan açıklamada, il genelinde kar nedeniyle 300 mahalleye ulaşım sağlanamadığı bildirildi.

Büyükşehir Belediyesi karla mücadele ekiplerinin kapalı yollarda çalışmalara başladığının belirtildiği açıklamada, kar yağışının en yoğun olduğu Bahçesaray, Çatak ilçeleri ve Gürpınar'ın Kırkgeçit bölgesindeki tüm köylerin yolunun kapandığı kaydedildi.

Açıklamada, açılan yolların tipi nedeniyle tekrar kapandığı vurgulandı.

Karayolları 11. Bölge Müdürlüğünden alınan bilgiye göre, Van-Bahçesaray ile Yüksekova-Şemdinli karayolu kar ve tipi, Hakkari-Geçitli ile Hakkari-Şırnak karayolu da çığ nedeniyle kapandı.

Meteoroloji 14. Bölge Müdürlüğü verilerine göre bölge genelinde havanın parçalı bulutlu ve yoğun kar yağışlı geçmesi öngörülüyor.

Yetkililer, oluşabilecek buzlanma, don ve çığ tehlikesine karşı vatandaşları dikkatli olmaları konusunda uyardı.

Uçak seferlerine kar engeli

Van'da kar yağışı ve olumsuz hava koşulları nedeniyle öğleden sonraya kadar olan tüm uçak seferlerinin iptal edildiği bildirildi.

Van Ferit Melen Havalimanı yetkililerinden alınan bilgiye göre, Türk Hava Yolları, Anadolu Jet, Sunexpress ve Pegasus Havayolları'nın İstanbul, Ankara, İzmir, Adana ve Antalya seferleri kar nedeniyle iptal edildi.

Bitlis

Bitlis Özel İdaresi Yol ve Ulaşım Hizmetleri Müdürü Ümit Kurtkan, il genelinde etkili olan kar yağışından dolayı 271 köy yolunun ulaşıma kapandığını söyledi.

Kurtkan, karla kaplı köy yollarını açmak için çalışmaların aralıksız devam ettiğini belirtti.

Bitlis Meteoroloji Müdürü Rasim Saraç da kentte kar kalınlığının 183 santimetreyi bulduğunu, yarın öğlen saatlerine kadar aralıklarla kar yağışının devam etmesinin öngörüldüğünü kaydetti.

Kentte gece hava sıcaklığının sıfırın altında 10 derece olarak ölçüldüğünü aktaran Saraç, cuma gününden itibaren hava sıcaklığında artış yaşanacağının tahmin edildiğini bildirdi.

Karayolları ve belediye ekipleri kent merkezindeki cadde ve sokaklarda karla mücadele çalışmalarını sürdürürken, vatandaşlar da ev ve iş yerlerinin önündeki karları temizledi.

Hizan'da eğitime kar engeli

Hizan ilçesinde de yoğun kar yağışı nedeniyle eğitime bir gün ara verildi.

İlçe Milli Eğitim Müdürü Necdet İnan, Yatılı Bölge Okulları hariç ilçe merkezi ve köylerdeki tüm okullarda eğitime bir gün ara verildiğini belirtti.

Muş/Hakkari

Muş Özel İdare Genel Sekreterliği Yol ve Ulaşım Hizmetleri Müdürü Mehmetşah Şentürk, merkez ve ilçelerde 135 köy yolunun ulaşıma kapandığını bildirdi.

Karla mücadele ekiplerinin yeniden ulaşıma kapanan köy yollarından çalışmalarına başladığını belirten Şentürk, açılan yolların tipi nedeniyle yeniden ulaşıma kapandığını aktardı.

Hakkari'de de etkili olan kar yağışı nedeniyle 78 köy ve 135 mezra yolu ulaşıma kapandı. İl Özel İdaresi ekipleri kapanan köy ve mezra yollarının yeniden ulaşıma açılması için karla mücadele çalışmalarını sürdürüyor.

Kaynak: AA / Güncel

Hakkari Bitlis Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title