Haberler

Doğalgaz Geldi, Kalorifer Yakanları Telaş Sardı

Edirne'de Doğalgazla Isınma Sisteminin Artması, Kalorifercilik Yaparak Ekmeklerini Kazanan Yüzlerce Kişiyi Tedirgin Ediyor

Edirne'de doğalgazla ısınma sisteminin artması, kalorifercilik yaparak ekmeklerini kazanan yüzlerce kişiyi tedirgin ediyor.

Son günlerde hızla artan doğalgaza dönüşüm, Edirne'deki kalorifercilik yapan kişileri harekete geçirdi. Yozgat, Tokat, Rize gibi illerden Edirne'ye göç ederek, ekmeklerini kalorifercilik yaparak kazanan yaklaşık 100 kişi, aileleriyle birlikte iktidar partisi milletvekilinden yardım istedi.

Edirne'deki Karadenizliler Derneği'ne AK Parti Edirne Milletvekili Necdet Budak'ı davet eden kaloriferciler, işsiz kalacakları endişesini yaşadıklarını belirttiler.

Milletvekili Budak'a dertlerini anlatan kaloriferciler, ısınmanın doğalgazla sağlanması durumunda kendilerinin işsiz kalacağını ve bir çok insanın mağdur olacağını söylediler.

İktidar partisi milletvekili Budak, kalorifer kazanı yakanların, işsiz kalmamısı için çalışma yapılabileceğini ifade ederek, şunları kaydetti:

'Doğalgazın gelmesiyle belki kalorifer kazanı yakma işi olmayacak ama insanların sizden yine hizmet almaları gerekecek. Gazeteleri, ekmekleri alınacak, çöpleri dökülecek. Ancak bu doğrultuda bir kanun, bir yönetmelik hazırlanarak kalorifercilerin işsiz kalmasının önüne geçilebilir. Şirket kurabilir ve bu şirketler aracılığıyla birden çok apartmana, siteye de bakabilirsiniz.'

Budak, kalorifercilere, Edirne Sosyal Güvenlik Kurumu Edirne Müdürü ile İş-Kur Edirne Müdürü'yle bir kez daha toplanarak, daha ayrıntılı görüşme ve çözüm önerisi sözü verdi.

(BAR-ÜNS) - EDİRNE

Kaynak: AA / Yerel

Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title