Haberler

Doğalgaz Dönüşümlerini ÇTSO Yapacak

Güncelleme:

Tekirdağ'ın Çerkezköy ilçesinde Çerkezköy TSO ağustos ayı olağan meclis toplantısında gündem maddeleri görüşülerek karara bağlandı.

Tekirdağ'ın Çerkezköy İlçesi'nde Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası Ağustos ayı olağan meclis toplantısında gündem maddeleri görüşülerek karara bağlandı.

ÇTSO Meclis Toplantı Salonu'nda Meclis Başkanı Taha Ülker başkanlığında gerçekleştirilen toplantıya açılış ve yoklama ile başlandı. Ardından bir dakikalık saygı duruşunda bulunularak gündem maddelerinin görüşülmesine geçildi. Gündemin ikinci maddesi gereğince Temmuz ayı gelir-gider cetvelleri, banka cetveli ve mizanın görüşülerek ibra edildi. Yapılan bilgilendirmede Temmuz ayı geliri 316 bin TL olarak açıklanırken, gideri ise 153 bin TL olarak açıklandı. Yapılan bilgilendirme doğrultusunda Temmuz ayı gelir-gideri oy birliği ile kabul edilirken yine aynı şekilde banka cetveli ile mizanı da yapılan bilgilendirme doğrultusunda oy birliği ile kabul edildi.

Yine gündem maddeleri arasında yer alan organ üyelerini, harcırah kapsamında ulaşım-konaklama-yemek giderlerinin Oda tarafından karşılanması ayrıca yevmiye alınmaması talebi görüşüldü. Yapılan bilgilendirme sonunda ilgili talep oy birliği ile kabul edildi.

Dördüncü gündem maddesi gereğince Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası binasının tefrişi için inşaat komisyonu kurulmasına karar verildi. ÇTSO Meclis Başkanı Taha Ülker, Oda tefrişi için Ankara'dan olur aldıklarını ifade ederek, yapacakları hazırlıkların ardından Oda'nın tefrişatının gerçekleştirileceğini söyledi. Tefrişat çalışmaları için İnşaat Komisyonu kurulacağını ifade eden Ülker, İnşaat Komisyonu'nda yer almak isteyenlerin isimlerini yazdırmalarını istedi. Yapılan görüş alışverişinin ardından İnşaat Komisyonu'na Mehmet Aksoy, Mehmet Danyeli, İsmail Tezcan, Metin Taşdelen ile Sinan Sifil isimlerinde oluşturuldu.

İnşaat Komisyon üyelerinin belirlenmesi sonrasında henüz doğalgaz dönüşümü gerçekleştirilmemiş maddi durumu yerinde olmayan 3 okulun doğalgaz dönüşümün Oda tarafın gerçekleştirilesi talebi görüşüldü. Meclis Üyesi Mehmet Savaş, talebi olumlu bulduğunu ancak, doğalgaz dönüşümü gerçekleştirilecek okulların belirlenmesinde belirli kriterlerin belirlenmesi gerektiğini söyledi. Savaş, yapılacak yardımın yeni talepleri de beraberinde getirebileceğini ifade ederek "Kaş yapalım derken, göz çıkarmayalım. Ayrıca, önümüzdeki dönemlerde de bu veya buna benzer çalışma yapıp yapmayacağımızı da belirlemeliyiz. Doğalgaz dönüşümünü gerçekleştireceğimiz okullar beraberinde Oda'ya eleştiri getirmemelidir." Şeklindeki konuştu.

Meclis Üyesi Mehmet Savaş'ın ifadeleri üzerine Taha Ülker, okulları belirlerken mutlaka belli kriterleri göz önünde bulunduracaklarını söyledi. Ülker, 8.Meslek Komitesi olarak meslek liselerinin daha kalifiye öğrenci yetiştirmeleri anlamında meslek liselerine ziyaretlerde bulunduklarını söyleyerek "Okullarımızı geziyoruz. Her gittiğimiz okulda bizlere çeşitli taleplerde bulunuyorlar. Bizler de en çok ihtiyacı olan okulları seçerek, doğalgaz dönüşümlerini gerçekleştireceğiz." İfadelerine yer verdi.

Yapılan görüşmelerde doğalgaz dönüşümlerin 25 bin TL ile 80 bin TL arasında değiştiği ifade edildi. Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Kozuva, doğalgaz dönüşümü yapılacak okulları 8.Meslek Komitesi'nin belirlemesini istedi. Dilek ve temenniler bölümünde Meslek Komitelerinin çalışmaları anlatıldı. Dilek ve temenniler bölümünün ardından Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası Ağustos ayı olağan meclis toplantısı sona erdi. - TEKİRDAĞ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Mehmet Savaş Çerkezköy Tekirdağ Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title