Haberler

Diyarbakır'da Kırım Kongo Şüphesiyle İncelenen Beş Sağlık Personelinden İkisinde Hastalık Tespit Edildi

Sağlık Bakanlığı, Kırım Kongo Kanamalı Ateşi hastalığı belirtileri görülen Dicle Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'nde görevli 5 sağlık personelinden, üçünün test sonuçlarının negatif olduğunu, bir doktor ve bir temizlik elemanının sonuçlarının ise pozitif olduğunu bildirdi.

Sağlık Bakanlığı, Kırım Kongo Kanamalı Ateşi hastalığı belirtileri görülen Dicle Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'nde görevli 5 sağlık personelinden, üçünün test sonuçlarının negatif olduğunu, bir doktor ve bir temizlik elemanının sonuçlarının ise pozitif olduğunu bildirdi. Bakanlık Sonuçları pozitif çıkan doktor ve temizlik elemanının, genel durumlarının iyi olduğunu tedavi ve gözlemin ayakta yapıldığını belirtti.

Sağlık Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, Dicle Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'nde görevli 5 sağlık personelinde Kırım Kongo Kanamalı Ateşi hastalığı belirtilerinin gözlenmesi üzerine, bu kişilerden alınan kan numunelerinin incelenmek üzere Refik Saydam Hıfzısıhha Merkezi Başkanlığı'na gönderildiği ifade edildi. Açıklamada, yapılan incelemeler neticesinde, bu 5 sağlık personelinden üçünün test sonuçlarının negatif olduğu, bir doktor ve bir temizlik elemanının sonuçlarının ise pozitif olduğu bildirildi. Sonuçları pozitif çıkan doktor ve temizlik elemanının genel durumlarının iyi olduğu, ayaktan takip ve tedavilerinin yapıldığı da belirtildi.(ANKA)

(DNZ/ZG)

Kaynak: ANKA / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title