Haberler

Diyarbakır'da Görevden Alınan Öğretmen İçin Eylem Yapıldı

Diyarbakır'da Demokratik Toplum Partisi'nin (DTP) Etkinliğine Katılan Eğitim-sen Sekreteri ve Öğretmen Hasan Güngör'ün, Açılan Soruşturma Sonucunda Görevden Alınması Üzerine, DTP'li Belediye Başkanları ve Eğitim-sen Üyelerinin Katılımı ile Yürüyüş Yapıldı.

Diyarbakır'da Demokratik Toplum Partisi'nin (DTP) etkinliğine katılan Eğitim-Sen Sekreteri ve öğretmen Hasan Güngör'ün, açılan soruşturma sonucunda görevden alınması üzerine, DTP'li Belediye Başkanları ve Eğitim-Sen üyelerinin katılımı ile yürüyüş yapıldı.

Diyarbakır'da DTP'nin bir etkinliğine katılan Eğitim-Sen Sekreteri ve Celal Güzelses İlköğretim Okulu öğretmeni Hasan Güngör hakkında açılan soruşturma, İl Milli Eğitim Müdürlüğü Disiplin Kurulu'nun Güngör'ü görevden alma kararıyla sonuçlandı. Kararı protesto eylemine DTP'li Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Bayderir, Bağlar Belediye Başkanı Yurdusev Özsökmenler, DTP Diyarbakır İl Başkanı Necdet Atalay, Eğitim-Sen Genel Başkanı Zübeyde Kılıç Öztürk ve çok sayıda DTP'li ile çocuklar katıldı.

Eğitim-Sen Genel Başkanı Zübeyde Kılıç Öztürk, öğretmen Hasan Güngör'e, ''Bu ülkenin özgürleşmesi sorununa el attığı için işten el çektirildiğini'' savundu. Yapılan basın açıklamasının ardından çoğunluğu çocuk olan grup İl Milli Eğitim Müdürlüğü'ne yürümek istedi. Çocukların yürüyüşüne izin vermeyen polis megafonla anons yaparak çocukların gösterici grubun arasından çıkartılmasını istedi. Yapılan uyarı üzerine çocuklar yürüyüş kortejinden çıkartılırken, kortejde slogan atılması üzerine polis tekrar uyarıda bulunarak yürüyüşü durdurdu. Kalabalık grup bu kez oturma eylemine geçti. Polis, Eğitim-Sen Genel Başkanı Zübeyde Kılıç Öztürk'e uyarıda bulunarak, "Eğer yürüyüş sırasında slogan atılırsa müdahale ederiz" dedi.

Yapılan uyarı sonucu kalabalık grup Milli Eğitim Müdürlüğü'ne kadar yürüdü.

Milli Eğitim Müdürü Zülfi Toman ile Eğitim-Sen Genel Başkanı Zübeyde Kılıç Öztürk görüşürken, eylemcilerin yarın da Eğtim-Sen Şube binasında saat 10.00'da açlık grevi yapacakları öğrenildi.

(RB-RB-CMH-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

Bakmadan Geçme

Oya Okar Arka Sokaklar'a geri mi dönüyor? Arka Sokaklar'ın Selin Komiser'i diziye dönüyor mu? SAĞLIK BAKANLIĞI Personel alımları başladı mı? #128104 #128105 Personel alımı başvuruları ne zaman? Servisler kaldırılacak mı? Servisler neden kaldırılacak, sebebi ne? Servisler yasaklanıyor mu? Köklü tasarruf tedbirleri hayata geçiyor! Bu akşam Survivor var mı? Bu akşam Survivor All Star yeni bölüm yayınlanacak mı? 26 Nisan Cuma Survivor yeni bölüm! Müfredat değişiyor mu? Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli ne demek? Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli nedir? Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli ne zaman başlayacak? Sağlık Bakanlığı 36 bin personel alımı başvuru tarihi ne zaman? #127973 Sağlık Bakanlığı sözleşmeli personel başvuru şartları neler? YEMEKTEYİZ 26 Nisan yarışmacısı Durmuş kimdir? Durmuş Çetin kaç yaşında, nereli? Tavuğa ihracat yasağı mı geldi? Tavuğa neden ihracat yasağı geldi, sebebi ne? Tavuğa neden ihracat yasağı getirildi? İhracat yasağı ile ilgili Ticaret Bakanı ne söyledi? Kırım Kongo Kanamalı Ateşi (KKKA) belirtileri ne? KKKA nasıl bulaşır, nasıl önlenir, ne yapılmalı? 26 NİSAN YEMEKTEYİZ CANLI İZLE #128105 Yemekteyiz'de bugün kim yarışacak? Yemekteyiz hangi kanalda, saat kaçta? Samet Akaydın Fenerbahçe'ye geri mi dönüyor? Samet Akaydın Fenerbahçe'ye mi gelecek? ADANA DEMİRSPOR- GALATASARAY MAÇI CANLI İZLE Adana Demirspor- Galatasaray maçı canlı (HD) izleme linki! Cuma namazı kaçta bitiyor? Cuma namazı ne zaman biter, saat kaçta bitiyor?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title