Haberler

Diyanet Vakıf-Sen Niğde İl Temsilcisi Kara Açıklaması

Türk Diyanet Vakıf-Sen Niğde İl Temsilcisi Ruhan Kara, cuma namazı ve imam gibi dini kavramların istismar edilmemesi uyarısında bulundu.

Türk Diyanet Vakıf-Sen Niğde İl Temsilcisi Ruhan Kara, cuma namazı ve imam gibi dini kavramların istismar edilmemesi uyarısında bulundu.

Kara, yaptığı yazılı açıklamada, cuma namazının nasıl ve ne şekilde kılınacağının yüzyıllar öncesinden ortaya konulduğunu, Diyanet İşleri Başkanlığı'nın görevinin de İslam dininin inançları, ibadet ve ahlak esasları ile ilgili işleri yürütmek, din konusunda toplumu aydınlatmak ve ibadet yerlerini yönetmek olduğunu belirtti.

Bu görevin din görevlileri aracılığıyla sunulduğunu vurgulayan Kara, açıklamasında şunları kaydetti:

"Din görevlileri, ülkemizin her yerinde bu görevi yerine getirirken cemaatin ırk, dil, felsefi düşünce, mezhep ve siyasi görüşlerine bakmadan dinin ortak, birleştirici ve bütünleştirici emirlerini anlatır. Din görevlileri, mevzuat çerçevesinde görev yapar ve din kisvesi adı altında İslam dışı bir şey söylemez. Din görevlilerini, Diyaneti ve yüce dinimizi siyasi ve ideolojik anlayışlarına alet etmek kimsenin haddi değildir. Dinin özünde tevhit vardır, bölünmek, parçalanmak yoktur. Cuma namazı ve imam gibi dini kavramlar istismar edilmemeli. "

- NİĞDE

Kaynak: AA / Yerel

Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title