Haberler

Dışişleri: "Hükümet Askerlerden Görüş Aldı"

Dışişleri Bakanlığı, Genelkurmay'ın Lokmacı Üst Geçidi Konusuna İlişkin Açıklamasına Karşın Gerçeği Yansıtmayan Haber ve Yorumların Sürdüğünü Belirterek Hükümetin Askeri Makamların Görüşünü Aldığını Bildirdi. Bakanlık "Tabiatıyla Bu Konudaki Nihai Karar KKTC Makamlarına Ait" Dedi.

Lefkoşa'daki Lokmacı kapısındaki üst geçidin kaldırılması konusunda Türk hükümetinin askerlerden görüş aldığını ve siyasi değerlendirmesini KKTC Cumhurbaşkanı Mehmet Ali Talat'a ilettiği bildirildi.

Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, Mehmet Ali Talat'ın 5 Ocak'ta Ankara'ya yaptığı ziyaretin ardından bazı basın yayın organlarında Lokmacı üst geçidinin kaldırılması ile ilgili olarak gerçeği yansıtmayan haber ve yorumların, Genelkurmay Başkanlığı'nın 6 Ocak tarihli açıklamasına rağmen devam ettiğine dikkat çekildi. Açıklamada şöyle denildi:

"KKTC Cumhurbaşkanı Sayın Talat'ın, Lokmacı kapısındaki üst geçidin kaldırılması kararını tarafımıza bildirmesinden sonra Hükümetimiz, konunun güvenlik boyutunu da gözönünde bulundurarak askeri makamlarımızın görüşünü almış ve siyasi değerlendirmesini Sayın Talat'a iletmiştir.

"Tabiatıyla, bu konudaki nihai karar ve inisiyatif KKTC makamlarına ait bir husustur."(ANKA)

Kaynak: ANKA / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title