Haberler

Dha Yurt: Muğla? da Enerji ve Maden İşçilerine Polis Engeli

Muğla'nın Milas İlçesi'ndeki Kemerköy ile Yatağan Termik Santrali ve Güney Ege İşletmeleri Linyitleri'nin (GELİ) özelleştirme programına alınmasına tepkiler sürüyor.

Muğla'nın Milas İlçesi'ndeki Kemerköy ile Yatağan Termik Santrali ve Güney Ege İşletmeleri Linyitleri'nin (GELİ) özelleştirme programına alınmasına tepkiler sürüyor. Muğla'da bugün Başbakan'ın mitingi öncesi enerji-maden işçileri protesto gösterisinde bulundu. Polisin barikat kurup, miting alanına almadığı işçiler, duruma tepkilerini 3 kilometrelik, "Hırsız Var Yürüyüşü" ile gösterdi.

Muğla Eski Garaj Alanı'ndaki Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın mitingi öncesi, Milas İlçesi'ndeki Kemerköy, Yatağan Termik Santrali ile Güney Ege İşletmeleri Linyitleri'nde çalışan yaklaşık 500 enerji-maden işçisi, Şehit Özden Aşınmaz Caddesi'nde toplandı. İşçiler, akbaba resminin yer aldığı "Özel'leş'tirme yağma, talan, soygundur" yazılı pankart açtı, "Başbakan istifa", "Sattırmayacağız", "Her yer Taksim, her yer direniş", "Direne direne kazanacağız" sloganları atarak miting alanına yürümek istedi. Polis ekipleri, grubun önünde kalkanlarıyla barikat kurup, geçişlerine izin vermedi. Bunun üzerine kısa süreli arbede yaşandı. Türkiye Maden İşçileri Sendikası Yatağan Şube Başkanı Süleyman Girgin, İl Emniyet Müdür Yardımcıları ile yaptığı görüşmenin ardından gerginlik sona erdi. Süleyman Girgin, burada yaptığı basın açıklamasında, "Bundan yaklaşık 3 ay önce Başbakan Muğla'ya gelmiş ve biz de 'Bir elimiz masada olacak, diyalog kapısını açık tutacağız' diyerek kendisiyle görüşme talebinde bulunmuş ve görüşmüştük. O görüşmede Başbakan bize ihaleler ancak eksik evrak veya yetersiz fiyat teklifiyle iptal edilebilir, diğer türlü iptali imkansızdır' demişti. Ancak aradan geçen süre içinde, 'İmkansız' denilen 'Bu da olmaz' dedirten nice olayları tüm Türkiye olarak hayretle izledik. Bir operasyona engel olabilmek için nasıl 6 bin emniyet müdürü ve personelin yerinin değiştirildiğini, savcıların ellerindeki soruşturma dosyalarının alınarak tayin edildiklerini, yargıyı denetim altına almak için HSYK yapısının düzenleyen kanunun, istihbarat devleti oluşturmak amaçlı MİT Yasası'nın, ifade özgürlüğünü kısıtlayan İnternet Yasası'nın nasıl meclisten geçtiğini, basın özgürlüğünün, gazetecilere açılan telefonlarla nasıl baskı altına alındığını, yani imkansızların nasıl başarılabileceğini AKP hükümeti çok güzel gösterdi. Sadece özelleştirmeler konusunda geri adım atmadı. Yalnızca firmaların talebi üzerine istemeyerek, canları sıkıla sıkıla ihale tarihlerini ertelediklerini söylediler. İşyerimizi sattırmamak için kararlılığımızı enerji ve maden işçileri olarak mitingde en yüksek perdeden vermek istedik" dedi. Yapılan açıklamanın ardından işçiler, yaklaşık 3 kilometre süren "Hırsız Var Yürüyüşü" yapıp, Yağcı Gacar Caddesi'ndeki oturma eyleminin ardından olaysız dağıldı.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Yatağan Termik Santrali Güney Ege Milas Muğla Politika Güncel Haberler

Fidan'dan Hamas için 'Terör örgütü' ifadesini kullanan Avusturyalı mevkidaşına canlı yayında sert yanıt

Fidan'dan Hamas için "Terör örgütü" ifadesini kullanan Avusturyalı mevkidaşına canlı yayında sert yanıt

CHP lideri Özel, sözünü kesen çiftçiye kızdı: Arkadaşların sana hesap sorsun

CHP lideri Özel, sözünü kesen çiftçiye kızdı: Arkadaşların sana hesap sorsun

Müge Anlı'nın programında kan donduran anlar! Muhabir, canlı yayında ceset buldu

Müge Anlı'nın programında kan donduran anlar! Muhabir, canlı yayında ceset buldu

Kararı valilik açıkladı! Giresun'da açık alanlarda alkol kullanımına yasak getirildi

Kararı valilik açıkladı! Giresun'da açık alanlarda alkol kullanımına yasak getirildi

title