Haberler

Dha Yurt Bülteni-8

1)TRAFİK ŞEHİDİ POLİSİ 6 BİN KİŞİ UĞURLADI KONYA'nın Kadınhanı İlçesi'nde denetim noktasında dubaları toplarken minibüsün çarpması sonucu şehit olan trafik polisi, 42 yaşındaki Erkan Kurşun, memleketi Karaman'da yaklaşık 6 bin kişi tarafından son yolculuğuna uğurlandı.

1)TRAFİK ŞEHİDİ POLİSİ 6 BİN KİŞİ UĞURLADI

KONYA'nın Kadınhanı İlçesi'nde denetim noktasında dubaları toplarken minibüsün çarpması sonucu şehit olan trafik polisi, 42  yaşındaki Erkan Kurşun, memleketi Karaman'da yaklaşık 6 bin kişi tarafından son yolculuğuna uğurlandı.

Olay, geçe pazar günü  saat 16.30 sıralarında Konya- Afyankarahisar karayolu Kadınhanı Bölge Trafik Müdürlüğü önünde meydana geldi.  Bölge Trafik Müdürlüğü'nde görevli polis memuru Erkan Kurşun, denetim noktasında rutin yol kontrol çalışmasını tamamladıktan sonra, dubaları toplamaya başladı. Kurşun denetleme noktasının sonuna gittiğinde, iddiaya göre aşırı hızla gelen 30 yaşındaki Rufet Özalp yönetimindeki 04 DÇ 429 plakalı minibüs polis memuruna çarptı. Polis memuru Erkan Kurşun, çarpmanın şiddetiyle refüje fırlarken, savrulan minibüs de refüje çıkıp durabildi. Kazayı fark eden eden mesai arkadaşları ambulans çağırdı. Kurşun, gelen sağlık görevlilerinin tüm müdahalesine rağmen şehit oldu.

SÜRÜCÜ UYUMUŞ

Kazanın ardından çıkarıldığı mahkemece tutuklanan sürücü Rufet Özalp'in, ifadesinde, direksiyon başında uyuması sonucu kazanın meydana geldiğini söylediği belirtildi.

6 BİN KİŞİ UĞURLADI

Şehit Erkan Kurşun'un cenazesi bugün ambulansla törenin yapılacağı Aktekke 15 Temmuz Demokrasi Meydanı'na getirildi.

Törene Karaman Valisi Fahri Meral, AK Parti Karaman Milletvekilleri Recep Konuk, Recep Şeker, Garnizon Komutanı Albay Yurdakul Türkmen, Karaman İl Emniyet Müdürü Levent Tutuk, Konya İl Emniyet Müdürü Şükrü Yaman, ailesi, yakınları ve yaklaşık 6 bin kişi katıldı.

EŞİ VE ANNESİ TEKERLEKLİ SANDALYE İLE GETİRİLDİ

Tören alanına yürümekte güçlük çeken eşi Sunay Kurşun ve annesi Fatma Kurşun, tekerlekli sandalye ile getirildi. Şehit babası Kadir Kurşun ve kardeşleri taziyeleri kabul etti. Şehit kızı Alanur Kurşun, törenin ardından babasının tabutuna sarılıp ağladı. Şehit Kurşun'un cenazesi kılınan cenaze namazı sonrası Karaman Şehitliği'ne defnedildi.

TERÖR SALDIRISINDA KOLUNDAN YARALANMIŞDI

Şehit Kurşun'un, 2013- 2015 yılları arasında Şırnak'ta görev yaptığı ve bu sırada teröristlerin molotoflu saldırısı sonucu sol kolunda yanıklar oluşması nedeniyle yaralandığı belirtildi. Şırnak'tan öncede Mardin'de görev yapan Kurşun'un, Konya'da görevliyken de 3- 4 kez, Doğu Anadolu Bölgesi'ne atanmak için dilekçe verdiği kaydedildi.

Görüntü Dökümü

----------------

Şehidin  annesi ve eşinden detay

Şehidin ailesinden detay

törenden detay

Kızının tabuta sarılması

Genel ve detay

(Haber- Kamera: Muammer ŞEN KARAMAN DHA))

==============================================

2)CHP KONVOYUNU HEDEF ALDIĞI İDDİA EDİLEN 15 DEAŞ'LI ADLİYEDE

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nu 'Adalet Yürüyüşü' yaptığı sırada Kocaeli'de kiralık minibüsle ezip, öldürmeyi planladığı iddiasıyla 5 Temmuz'da düzenlenen operasyonla gözaltına alınan terör örgütü DEAŞ militanı 'Ebu Hüseyin' kod adlı 26 yaşındaki Oğuzhan Korkmaz ve olayla ilişkili 14 kişi, Kayseri'de sıkı güvenlik önlemleri altında adliyeye sevk edildi. Kayseri'nin Tomarza İlçesi nüfusuna kayıtlı ve bir inşaat firmasında beton mikseri şoförlüğü yapan Oğuzhan Korkmaz, DEAŞ örgütüne 2 yıl önce katıldı. Suriye'ye giderek burada eğitim alan ve 'Ebu Hüseyin' kod adını alan Oğuzhan, orada rejim güçleriyle yapılan çatışmada yanında bomba patladığı için göğsünden ve kolundan yaralanınca, Kayseri'ye döndü.Oğuzhan Korkmaz, iddiaya göre Suriye'deki bir DEAŞ liderinin telefon mesajı ile 4 Temmuz'da  'Ez kafirleri. Bugün peygamber sana selam söyledi. Sen şehit olacaksın. Bu gece sen hurilerle zifafa gireceksin. Pencereyi, kapıyı kapat. Hedefe, lider şahsa yöneleceksin' talimatı aldı. 'Ebu Hüseyin' kod adlı DEAŞ militanı, 4 Temmuz saat 20.30 sıralarında, 'Adalet Yürüyüşü'nü sürdüren CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu'na Kocaeli yakınlarında saldırıda bulunmak için, Kayseri'de merkez Kocasinan İlçesi İstasyon Caddesi'ndeki Birol Aydın'a ait otomobil kiralama firmasından, "Yurt dışından gelen ağabeyimi ve yakınlarını İstanbul'dan alıp gelecek" diyerek bir haftalığına 2 bin 500 TL ödeyerek,  38 FUU 962 plakalı siyah renkli VIP minibüsü kiraladı. DEAŞ  propagandası yapmak suçundan daha gözaltına alınan ve çıkarıldığı mahkemece salıverilen, Terörle Mücadele ekiplerince takip altında tutulan beton mikseri sürücüsü Oğuzhan Korkmaz, Kayseri'den yola çıktığı andan itibaren takibe alındı. Zanlı, 5 Temmuz günü öğlen saatlerinde CHP Lideri ve yanında yürüyenlere Kocaeli'de saldırmadan önce kiralık minibüsü  durdurularak gözaltına alındı.

'EBU HÜSEYİN', 6 TEMMUZ'DAN BERİ SORGULANDI

DEAŞ'ın Kayseri hücresinden olduğu belirlenen Oğuzhan Korkmaz, 6 Temmuz sabahı Kayseri'ye getirilerek Terörle Mücadele Şubesi'nde sorguya alındı. Sorguya bizzat Kayseri Emniyet Müdürü İbrahim Kulular da girdi. Minibüste ele geçirilen Ak Parti flama, şapka ve diğer metaryalleri ise DEAŞ militanına Kayseri'de gözaltına alınan aralarında resmi nikahlı eşi Ayla Korkmaz'ın da bulunduğu 5 kişi tarafından sağlandığı, bunların Ak Parti'nin Kayseri'deki seçim çalışmaları ve mitinglerinden elde edilerek, hedef saptırmak ve provakasyon amaçlı  konulduğu belirlendi.Soruşturmanın ilk aşamasında Oğuzhan Korkmaz ile birlikte eşi Ayla Korkmaz, yakın arkadaşları Emre Emre ile Ali Merttaş gözaltına alındı. Daha sonra, gözaltına alınan zanlı sayısı 15'e yükseldi.Polisteki sorguları tamamlanan şüpheliler, Kayseri Eğitim ve Araştırma Hastanesi Adli Tabiplik'te yapılan sağlık kontrollerinin ardından bugün öğlen saatlerinde, geniş güvenlik önlemleri altında adliyeye sevk edildi. Savcılık tarafından sorgulanan zanlılar, buradan da 'terör örgütü üyeliği' ve 'terör örgütüne yardım ve yataklık' suçlamalarıyla, tutuklanmaları istemiyle nöbetçi mahkemeye gönderildi.

Görüntü Dökümü

------------------

-Zanlıların adliyeye çıkarılırken görüntüsü

Oktay ENSARİ- Olcay DÜZGÜN/KAYSERİ, -

=====================================================

3)BAŞSAVCI DOĞAN'A VEDA YEMEĞİ

HAKİMLER ve Savcılar Kurulu'nun yaz kararnamesiyle Şanlıurfa'ya atanan Burdur Cumhuriyet Başsavcısı Sadi Doğan için veda yemeği düzenlendi.

Kent merkezindeki bir otelde düzenlenen yemeğe Vali Şerif Yılmaz, Garnizon Komutanı Tank Albay Aytaç Tokçalar, Antalya Cumhuriyet Başsavcısı Ramazan Solmaz, Isparta Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Kemal Çokdinç, Burdur Adalet Komisyonu Başkanı Mehmet Ali Yüce, Antalya Adalet Komisyonu Başkanı Orhan Özdemir, Isparta Adalet Komisyonu Başkanı Hacı Mustafa Yazıcı, Burdur Baro Başkanı Ramazan Gedik, İl Emniyet Müdürü Saim Akpınar, İl Jandarma Komutanı Jandarma Albay Tayfun Dündar, İl Genel Meclisi Başkanı Muzaffer Bağcı, siyasi parti il başkanları, hakimler, savcılar ile adliye personeli katıldı.Burdur Adalet Komisyonu Başkanı Mehmet Ali Yüce, "Her veda bir kavuşmadır. Başsavcımıza yeni görevinde başarılar diliyorum" dedi.Baro Başkanı Ramazan Gedik, Başsavcı Doğan'ın önyargısız, adaleti ve hukukun gereklerini arayan bir insan olduğunu söyledi.

Başsavcı Doğan, meslek hayatı boyunca hukuk, adalet, eşitlik kavramlarına, kamu hizmeti, dürüstlük ve özenlilik kavramlarına çok yüksek anlamlar yükleyerek çalışma gayretinde olduğunu belirtti. Doğan, "Cumhuriyet Başsavcılığı makamına toplumun tüm katmanlarındaki insanların kolayca ulaşmasını, dertlerini anlatmasını Cumhuriyet Başsavcılığınca yapılacak işlemlerde büyük bir titizlik, özen ve süratle işlemlerinin tamamlanmasını ve haklarının kendilerine teslim edilmesini sağlamaya çalıştık. Bütün bunları yaparken kesinlikle hiçbir şekilde siyasi düşünce, gelir grubu ayrımı, köylü, şehirli, zengin fakir ayrımı yapmadık" diye konuştu.

Vali Şerif Yılmaz da Başsavcı Doğan'a yeni görevinde başarı diledi. Yılmaz, "Bugün yeni bir vedanın arifesindeyiz. Kaderimiz bu, kamuda bir göreve talipseniz, kamuda çalışmaya devam edecekseniz, bir gün ayrılık olacağını, bu makamların gelip geçici olduğunu hepimiz biliyoruz. Gelirken de bunu bilerek geliyoruz" dedi.

Konuşmaların ardından Başsavcı Doğan'a plaket takdim edildi.

Görüntü Dökümü

--------------

Yemeğe katılanlardan detay

Konuşmalar

Plaket takdimi

Detay

116 MB //// 03.46"

HABER- KAMERA: Mesut MADAN/BURDUR,

============================================================

4)KAYYUM ATANAN AVM'NİN FETÖ SANIĞI ESKİ CEO'SU: BİAT KÜLTÜRÜM YOK

BOLU'da, FETÖ/PDY soruşturması kapsamında kayyum atanan TEM yolu üzerindeki dev alışveriş merkezinin eski CEO'su Raşit Doğan E., tutuksuz yargılandığı FETÖ/PDY davasında ifade verdi. Raşit Doğan E., 2014 yılına kadar alışveriş merkezindeki bir restoranın üst katında cemaat toplantıları yapıldığını, kendisinin ise bu toplantıları katılmadığını ileri sürdü.

İşadamları Adnan Daylan ve Ömer Baday, Bolu Dağı TEM Otoyolu üzerinde bulunan alışveriş merkezindeki yüzde 56'lık hisselerini, 15 Temmuz darbe girişiminden 1 ay önce işadamı Abdulkadir Şimşek'e satarak yurt dışına kaçtı. Darbe girişimi ardından başlatılan FETÖ/PDY soruşturması kapsamında alışveriş merkezine önce denetim kayyumu atandı, ardından satış işlemi iptal edilerek Polis Bakım ve Yardım Sandığı'nın da ortak olduğu alışveriş merkezi  TMSF'nin yönetimine devredildi.

Alışveriş merkezinin eski CEO'su Raşit Doğan E. de örgütün gizli haberleşme programı 'ByLock' kullandığı iddiasıyla tutuklandı, bir süre sonra da tahliye edildi. Raşit Doğan E., aralarında firari sanıklar Adnan Daylan ve Ömer Baday'ın da bulunduğu 64'ü tutuklu, 55'i tutuksuz, 26'sı firari 145 sanığın yargılandığı FETÖ/PDY davasında hakim karşısına çıktı. Bolu Ağır Ceza Mahkemesi salonunun yetersiz olması nenediyle Belediye Nikah Salonu'nda yapılan duruşmada, 'Silahlı terör örgütü yöneticiliği' ve 'Silahlı terör örgütüne üye olmak' suçlarından 22 yıla kadar hapis cezası talep edilen Raşit Doğan E., savunmasını yaptı.

'BİAT KÜLTÜRÜM YOK'

Sanık Raşit Doğan E. örgütün toplantılarına katılmadığını, sahibi FETÖ/PDY'den tutuklu olan otele de hiç gitmediğini ileri sürdü. E. dünya görüşü olarak milliyetçi olduğunu, Emevi kültüründen gelen biat kültürünün olmadığını, birilerinin emir ve talimatlarıyla hareket etmesinin mümkün olmadığını söyledi. Raşit Doğan E., 15 Temmuz darbe girişiminden hemen önce alışveriş merkezinde çalışan FETÖ ile ilişkili kişilerin işine son verilmesi için yönetim kuruluna teklif sunduğunu belirtti. Firari iş adamları Adnan Daylan ve Ömer Baday ile birlikte ABD'ye giderek örgüt lideri Fethullah Gülen'i ziyaret ettiği iddialarını da reddeden sanık, şöyle konuştu:

"ABD'ye CEO olarak çalıştığım başka bir şirketteyken gittim. O dönem Daylan ve Baday'ı da tanımıyordum. Bu iddialar üzerine tutuklandım. 'Bylock' kullandığımı ilk kez savcılıkta öğrendim. AVM'de çalıştığımız dönemlerde anlaşmalı olduğumuz GSM şirketi yeni telefonlar armağan etti. Adnan Daylan bir süre kendi kullandığı telefonu bana verdi. Bu telefonu bir süre kullandım. Böyle bir yanlışlığa kurban gittim. Aralık ayında gerçek ortaya çıkınca serbest bırakıldım. Alışveriş merkezinde bir restoranın üst katında cemaat toplantıları yapılıyordu. 2014 yılına kadar bu toplantıların yapıldığını biliyorum. Ben bu toplantılara katılmadım. O dönem seçim çalışmalarım nedeniyle çok fazla AVM'ye gidemedim."

Duruşmada diğer sanıklar savunma yapmaya devam etti.

Mutlu YUCA/BOLU,

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Kadınhanı Karaman Kayseri Konya Politika Güncel Haberler

title