Haberler

Dha Yurt Bülteni-4

Sebze meyve halinde yangınİZMİR'in Selçuk İlçesi'nde, belediyeye ait sebze meyve halinde henüz belirlenemeyen nedenle çıkan yangında can kaybı yaşanmazken maddi hasar meydana geldi.

Sebze meyve halinde yangın

İZMİR'in Selçuk İlçesi'nde, belediyeye ait sebze meyve halinde henüz belirlenemeyen nedenle çıkan yangında can kaybı yaşanmazken maddi hasar meydana geldi.

İsabey Mahallesi'nde bulunan belediyeye ait meyve hali ve soğuk hava deposu bahçesinde gece yangın çıktı. Henüz belirlenemeyen bir nedenle çıkan yangını gören çevredekiler durumu itfaiye ve polis ekiplerine bildirdi. İhbar üzerine gelen polis çevrede güvenlik önlemi alırken, Selçuk, İzmir ve Aydın'dan gelen itfaiye ekipleri alevlere müdahale etti. Plastik kasaların alev alması sonucu çıkan itfaiyenin müdahalesiyle yangın kontrol altına alındı. Olayda herhangi bir can kaybı yaşanmazken, binlerce sebze meyve kasası ile bir otobüs yandı.

Olayla ilgili başlatılan soruşturma sürüyor.

GÖRÜNKÜ DÖKÜMÜ:

Yangına müdahele eden itfaiye ekipleri

Haber: Latif SANSÜR- Kamera: İZMİR,

=====================================

Çeşme'de 3 operasyonda 116 kaçak yakalandı

İZMİR'in Çeşme İlçesi'nde bu sabah gerçekleştirilen üç ayrı operasyonda, 54'ü denizde, 62'si ise denize açılmak üzereyken toplam 116 kaçak yakalandı.

Devriye görevi yürüten TCSG 30 Sahil Güvenlik botu, küçük bir lastik botla Yunanistan'ın Sakız Adası'na kaçmaya çalışan Suriye uyruklu 12 kişiyi, 02.00'de, Ildır Körfezi'nde yakaladı. El konulan takma motorlu şişme bot, kaçaklarla birlikte Çeşme İskelesi'ne getirildi. Yakalanlar, Ildır Jandarma Karakolu'nda işlemlerinin tamamlanmasının ardından İzmir Göç İdaresi Müdürlüğü'ne gönderildi.

İkinci operasyonda ise Çeşme Körfezi'nde görev yapan TCSG 24 Sahil Güvenlik botu, Karaabdullah Burnu açıklarındaki Süngü Kaya Adası'nın batısında, saat 03.50'de, bir lastik bot belirledi. Müdahale eden ekipler, bottaki Suriye uyruklu 42 kişiyi denizden alarak Çeşme İskelesi'ne getirdi. Aralarında çok sayıda küçük yaşta çocuğun da bulunduğu kaçaklar, Uluslararası Göç Örgütü temsilcileri tarafından yiyecek ve içecek verilerek ihtiyaçları karşılandı.

Altınkum Plajı'ndan ise saat 06.00'da lastik botla denize açılma hazırlığı yapan Suriye uyruklu 62 kişi, jandarma ekipleri tarafından yakalandı. Denize açılamadan yakalanan grup, işlemleri yapılmak üzere Çeşme Jandarma Komutanlığı'na getirildi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

Yakalananlardan görüntü

Çocukların görüntüsü

Genel ve Detay görüntü

Haber- Kamera: Güneş ATAGÖZ / ÇEŞME (İzmir),

=========================================

FETÖ'nün bölge imamı Gaybubet evinde yakalandı

DİYARBAKIR'DA Fethullahçı terör örgütüne yönelik düzenlenen operasyon kapsamında hücre evi olarak bilenen "Gaybubet" evinde yapılan baskında aralarında avukatların bölge imamının da bulunduğu 3 kişi gözaltına alındı.

Diyarbakır Emniyet Müdürülüğü ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü görevlilerince FETÖ/PDY silahlı terör örgütnün örgütsel iletişim programı Bylock programı kullanıcısı oldukları tespit edilen mahrem imamlara yönelik Diyarbakır'da operasyon düzenlendi.

Diyarbakır merkez Kayapınar İlçesi Mezopotamya Mahallesi Yılmaz Günel Caddesi üzerinde bulunan ve FETÖ mensuplarının ailelerinden ayrı olarak yaşadıkları "Gaybubet" olarak bilenen gizli hücre evine polis, baskın düzenledi. Baskında, cep telefonları ve tabletlerde bulunan programları sıfırlamaya çalışan FETÖ'cülerin elektronik malzemelerindeki bilgileri sıfırlayamadan 3 FETÖ mensubu etkisiz hale getirilerek, göz altına alındı. Gözaltına alınların arasında bulunan birinin Diyarbakır, Siirt, Batman ve Mardin olmak üzere 4 ilin avukat imamı olduğu, bir diğerinin Diyarbakır eğitim danışmanı alanında il imam yardımcısı olduğu, 3'ncü kişinin ise Adana'nın eski il imamı ve şu anda Batman il imamı olduğu tespit edildi. Şüphelilerin üzerinde yapılan aramada sahte kimlik belgeleri, çok sayıda tablet ve cep telefonu ele geçirildi.

Gözaltına alınan 3 kişiden 2'si bugün Diyarbakır'daki Selahaddin Eyyubi Devlet Hastanesi'ne getirerek, sağlık kontrolünden geçildi. Gözalındaki diğer şüpheli ise Batman'a gönderildi. Zanlıların emniyetteki sorguları sürüyor.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

-Zanlıları hastane getirilişi ve çıkışları

-Hastane önünden görüntü

-Genel ve detay görüntü

Haber-Kamera: Ahmet ÜN/DİYARBAKIR, -

=============================================

Habur'da yakıt tankına gizlenmiş silah ele geçirildi

Gümrük ve Ticaret Bakanlığına bağlı Gümrük Muhafaza Ekipleri,  Habur Sınır Kapısı'nda bir TIR'da yaptıkları aramada, TIR'ın yakıt deposuna gizlenmiş 30 silah ve 1090 paket kaçak sigara ele geçirdi.

Habur Gümrük Muhafaza Kaçakçılık ve İstihbarat Müdürlüğü Ekiplerince yürütülen istihbari çalışmalar neticesinde, saat 09.15 sularında Habur Gümrük Sahası'na boş olarak giriş yapan Türk vatandaşı M.A.  idaresindeki TIR şüpheli görülerek kontrole tabi tuttu.  Öncelikle silah-mühimmat-patlayıcı dedektör köpekleri ile detaylı olarak aranan TIR'a, dedektör köpeklerin yoğun tepki vermesi üzerine araç X-Ray taramasına yönlendirildi. Yapılan taramada, aracın yakıt deposunda şüpheli yoğunluk tespit eden ekipler, gerekli güvenlik önlemlerinin alınmasının ardından yakıt deposunu matkapla delerek açtı. Yapılan kontrol sonucunda, yakıt deposunda özel olarak oluşturulmuş zula tabir edilen bölgeye gizlenen toplam 30 adet silah ve 1.090 paket beyan harici sigara ele geçirildi.

Şüpheli TIR sürücüsü Silopi Cumhuriyet Başsavcılığına teslim edildi ve çıkarıldığı mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi. Olayın bağlantılarının ortaya çıkarılması için başlatılan soruşturma devam ediyor.

Görüntü Dökümü

-------------------

-Operasyondan görüntü

Haber-Kamera: ŞIRNAK - ANKARA

=======================================

TCG Giresun Aden Körfezi'ne yola çıktı

MUĞLA'nın Marmaris İlçesi'ndeki Aksaz Deniz Üssü'nde düzenlenen törenle, Birleşik Görev Kuvveti-151 kapsamında, Aden Körfezi ve Somali açıklarında deniz haydutluğuyla mücadele harekatına katılacak TCG Giresun Firkateyni uğurlandı.

Aksaz Deniz Üssü'ndeki 3 numaralı parmak iskelede, TCG Giresun Firkateynini uğurlamak için düzenlenen törene; Güney Görev Grup Komutanı Tuğamiral Levent Kerim Uça, Aksaz Deniz Üs Komutanı Tuğamiral Ali Çekiç, deniz üssünde görevli komutanlar, TCG Gemlik Giresun personeli ve göreve giden askerlerin yakınları katıldı. Törende konuşan Tuğamiral Uça, TCG Giresun'un 5.5 ay süreyle Birleşik Görev Kuvveti-151 taktik komutasında deniz haydutluğu ile mücadele faaliyetlerine destek sağlayacağını söyledi. Geminin 10 Kasım 2017'de geri döneceğini işaret eden Uça, TCG Giresun'un ayrıca kontrol ve sancak gemisi görevlerini de üstleneceğini bildirdi.

SEYRE ÇIKMADAN EVLİLİK TEKLİFİ YAPTI

TCG Giresun Fırkateyni'nde görevli Deniz Astsubay İlkay Betullah Cambunar, Afyonkarahisar'dan gelen üniversite öğrencisi kız arkadaşı Buşra Memişoğlu'na evlenme teklifinde bulundu. Katılımcıların önünde kız arkadaşının önünde diz çöken Astsubay Cambunar, çıkardığı tek taş yüzüğü uzatarak kendisiyle evlenmesini istedi. Gözyaşlarına hakim olamayan Memişoğlu, teklife 'evet' dedi. Memişoğlu, "Şu an gurur, mutluluk ve hüznü bir arada yaşıyorum. Sağsalim geri dönsün nikah merasimlerine başlayacağız" dedi.

GURUR HÜZÜN VE GÖZYAŞI

Konuşmaların ardından TCG Giresun Komutanı Deniz Yarbay Murat Aktaş, Güney Görev Grup Komutanı Uça'ya "seyre hazır raporu" vererek yola çıkmak için müsaade aldı. Uça da gemi komutanı ve personeline başarı diledi. Daha sonra gemi personeli, Aksaz Askeri Bandosu'nun çaldığı marş eşliğinde koşar adımlarla tören alanından ayrılarak gemideki görev yerlerini aldı. Limandan ayrılan gemiyi, asker aileleri iskelenin ucuna kadar gelerek uğurladı. Askerlerin arkasından el sallayan ve gözyaşı döken yakınları, gurur ile hüznü bir arada yaşadı.

SEKİZ YILDA 20 FİRKATEYN GÖREVLENDİRİLDİ

Türk Deniz Kuvvetleri bugüne kadar deniz haydutluğu ile mücadele kapsamında 2009 yılından bu yana Aden Körfezi ve çevresinde 20 fırkateyn görevlendirdi. Türkiye'nin istikrarlı ve etkin desteği sayesinde son 8 yıldır bölgede herhangi bir Türk gemisi kaçırılmadı ve deniz haydutluğu faaliyetleri bitme noktasına geldi. TCG Giresun Fırkateyni'nde çoğu rütbeli 210 personel görev yapacak. Bölgede yaklaşık 5.5 ay kalması planlanan gemiye, görevi sırasında bir SH-70 helikopteri, bir sualtı görev timi (SAT) ve bir amfibi hücum timi eşlik edecek. TCG Giresun, Birleşik Görev Kuvveti-151 faaliyetlerinde Türk Kızılayı için Somali'ye yardım malzemesi taşıyacak gemiye refakatte bulunacak. Fırkateyn, 2009, 2010,2011 ve 2015 yıllarında toplam dört kez Aden Körfezi'nde görev yaptı. Gemide Arapça, Almanya, Fransızca ve Rusça bilen personel görev alıyor. Daha önce Lübnan'daki UNIFIL harekatına da katılan gemi, deneyimli personeliyle üç ay karaya ayak basmadan görev yapabiliyor. Gemide bir basınç odası ve biri dalış konusunda uzman olmak üzere 2 doktor, 2 sıhhiye astsubay ve 1 uzman teknisyen görev yapıyor. Gemide dünyanın her yerinden konuşabilmeye imkan sağlayan uydu telefon sistemi de bulunuyor.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

TCG Giresun Firkateyninden içinde ailelerin bulunduğu görüntü

Tören öncesi aileler ile röp.

Sefere çıkmadan önce haberde geçen astsubayın evlilik teklifi ve çiftin açıklamaları

Aileler ile röp.

Törenden görüntü

Güney Görev Grup Komutanı Tuğamiral Levent Kerim Uça

Askerlerin tören eşliğinden uğurlanması görüntü

Ailelerin askerleri 3 Nolu iskelede gözyaşları ile uğurlaması

Haber-Kamera: Ali GÜNDOĞAN / MARMARİS (Muğla),

==========================================

Üniversite öğrencisi cinnet geçirip evin eşyalarını balkondan attı

KAYSERİ'de, Erciyes Üniversitesi'nde (ERÜ) eğitim gören 24 yaşındaki Şafak Yakıcı, cinnet geçirerek evde bulunan eşyaları balkondan fırlattı. Yakıcı'yı ikna çalışmaları 3 saattir sürüyor.

Olay, Talas ilçesi Mevlana Mahallesi Umut Caddesi Taslak Sokakta bulunan 14 katlı bir rezidansta yaşandı. İddiaya göre psikolojik sorunları olan ERÜ Sivil Havacılık Meslek Yüksekokulu öğrencisi Şafak Yakıcı, bilinmeyen bir nedenle cinnet geçirdi.  Yakıcı, binanın 14'üncü katındaki evinde balkona çıkarak yola eşya fırlattı. Üniversiteli genç  evden eline geçirdiği televizyon, sandalye, mutfak eşyası, dolap gibi eşyaları  aşağıya fırlattı. Balkona,Türk bayrağı asan Yakıcı, eşya fırlatmaya devam ederken, henüz ikna edilemedi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

--------------------------

-Şafak Yakıcı'nın balkondan eşya fırlatması

-Eşyaları yakması

-Yere atılan eşyalar

-Genel detaylar

-Genel detaylar

Haber-Kamera: Olcay DÜZGÜN /KAYSERİ DHA)

================================================

Bonzaiden fenalaşan genç merdivenlere yığıldı

EDİRNE'nin Keşan İlçesi'nde sentetik uyuşturucu bonzai kullanan genç apartmanın girişindeki merdivenlerde baygın olarak bulundu. Polis ve vatandaşlar tarafından güçlükle ayağa kaldırılan genç, hastaneye kaldırıldı.

Olay, sabah saatlerinde Yukarı Zaferiye Mahallesi İlyas Bey Caddesi üzerinde meydana geldi. Sentetik uyuşturucu bonzai kullanan ve ismi öğrenilemeyen genç, İlyas Bey Caddesi üzerinde bulunan bir apartmanın giriş kısmındaki merdivenlerde baygın halde bulundu. Çevredeki vatandaşlar durumu polise bildirdi. Genç adam, olay yerine gelen polis ve vatandaşlarında yardımıyla güçlükle ayağa kaldırıldı. Polis aracına alınan genç, tedavi için yakında bulunan Keşan Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

-Merdivenlerde yatan genç

-Polis ve vatandaşların genci kaldırması

-Gencin taşınması

-Gencin polis aracına alınması

-Polis aracının olay yerinden ayrılması

Haber-Kamera: Ünsal YÜCEL/KEŞAN(Edirne),-

=============================================

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Diyarbakır Giresun Batman İzmir Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title