Haberler

Dha Yurt Bülteni-3

3 kilometre yol 45 dakika sürüyorRAMAZAN Bayramı nedeniyle Edremit Körfezi'ndeki Akçay, Altınkum, Altınoluk ve Güre mahallelerinde trafik yoğunluğu yaşandı.

3 kilometre yol 45 dakika sürüyor

RAMAZAN Bayramı nedeniyle Edremit Körfezi'ndeki Akçay, Altınkum, Altınoluk ve Güre mahallelerinde trafik yoğunluğu yaşandı. Akçay'dan Altınkum'a kadar olan 3 kilometrelik yolu araçlar 45 dakikada tamamlayabildi.

Balıkesir'in Edremit Körfezi'nde okulların kapanmasının ardından Ramazan Bayramı'nın gelmesiyle turizm sezonu başladı. Gündüzleri plajlara gelenler Akçay'ı doldururken, akşam ise kordonun tadını çıkarmak isteyenler yoğunluk yaşanmasına neden oldu. İzmir-Çanakkale karayolunun Akçay Mahallesi girişinde trafikte zaman zaman tıkanmalar yaşanırken, tatil semtlerine girişlerde uzun kuyruklar oluştu. Edremit İlçe Emniyet Müdürlüğü Trafik Tescil ve Denetleme Amirliği'ne bağlı ekipler kavşaklarda akışı sağlamak için yoğun çaba sarf etti. Bayramın ilk günü yoğunluk nedeniyle 21.00-23.00 saatleri arası Akçay Mahallesi'ne araç girişlerine izin verilmezken, ikinci günü ise zaman zaman kısıtlama getirildi. Toplu taşıma araçları Akçay merkez ile Altınkum plajlarının bulunduğu Turban mevkii arasındaki 3 kilometrelik yolu şehir içi trafiğindeki yoğunluk nedeniyle 45 dakikada tamamlayabildi. Akçay'a girmeye çalışan araçlar da İzmir-Çanakkale karayolunun sol şeridinde 2 kilometreyi bulan kuyruklar oluşturdu.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

-Trafikteki yoğulnuktan görüntü,

-Plajlardaki kalabalıktan görüntü.

Haber - Kamera: Fatih Emrah ERDOĞAN / EDREMİT (Balıkesir),

=============================================

Savaşın çocuklarına bayram şenliği

İNSAN Hak ve Hürriyetleri (İHH), İnsani Yardım Vakfı'nın Suriye'nin İdlib kentinde düzenlediği şenlikte bin 500 çocuk doyasıya  eğlendi.

İHH, Suriye'de savaşın çocuklarının bayramda eğlenmesini sağlamak amacıyla İdlib kentinde bin 500 çocuğun katılımıyla bayram şenliği düzenledi. Ramazan ayı boyunca Suriyeli mazlumlara insani yardım ulaştıran İHH, bayramın gelmesiyle birlikte İdlib kenti kırsalında düzenlendiği etkinlikler ile savaşın çocuklarının yüzlerini güldürdü.

İHH Suriye Çalışmaları Hatay Ofisi Medya Sorumlusu Selim Tosun, Ramazan ayında yoğun tempo içerisinde ve hayırseverlerin desteği ile Suriyeli sivillerin iftar ve sahur sofralarını düzenlediklerini söyledi. Tosun, "Şenliğe bin 500 Suriyeli savaş mağduru çocuk katıldı. Bu şenliğimize katılan çocuklar Suriye'deki savaşın çocuklarıdır. Organizasyonda düzenlediğimiz yarışma ve eğlence gösterileri ile gönüllerince oynayan çocuklar hoşça vakit geçirdi. Ayrıca verdiğimiz çeşitli hediyelerle çocukların yüzlerini güldürdük, savaşın çocuklarının sevinçlerine ortak olduk" dedi.

Görüntü Dökümü

--------------------------

Suriye'nin İdlib kentindeki çocukların görüntüsü

Çocukların eğlenmesi

Şarkı söylemeleri

Oyunlar oynamaları

İHH     ekiplerinin çocukların yüzlerini boyaması

İp çekme yarışması yapılması

Şarkı söyleyen sanatçı

Palyaço eşliğinde çocukların oynaması

Balon şişirme yarışması

Haber-Kamera: Ferhat DERVİŞOĞLU/REYHANLI(HATAY),

=============================================

150 yıllık semaver sanatı yok oluyor

AMASYA'da 30 yıldır el işçiliği ile semaver yapan 48 yaşındaki Murat Olgaç, "Çırak bulamadığımız için 150 yıllık meslek yok olma tehlikesiyle karşı karşıya geldiö dedi.

Amasya'da semaver üretimi, yöreye özgü semaver yapan ustaların azalması nedeni ile kaybolan meslek grubu içerisine girdi. Amasya merkez ve köylerinde yaklaşık 150 yıldır semaver halen kullanılıyor. Değişik boylarda üretimi yapılan ve 27 parçadan oluşan semaverler,  bir buçuk asırdan bu yana bir el sanatı ve geçim kaynağı olarak biliniyor. Amasya'da atölyesinde düz levhaları çekiçle şekillendirerek 30 yıldır semaver yapan 48 yaşındaki Murat Olgaç, semaver yapımına 18 yaşında başladığını, kalvenezli saç ve bakırın levhalara şekil vererek el işçiliği ile yaptığını söyledi.

Semaver ustası Murat Olgaç, "30 yıldır bu sektörün içinde el yapımı semaver işiyle uğraşıyorum. Bu bizim aileden gelen bir meslek. Zamanında amcalarım ve rahmetli babamda semaver ustalığıyla uğraşmışlar, onlardan sonra ben yapmaya devam ettim. Benim dışımda Amasya'da semaver yapan bir iki arkadaş daha var. Çırak bulamadığımız için Amasya'da bizimle birlikte el yapımı semaver olayı da bitecek. İşte bu yüzden yetkililerden bize sahip çıkmalarını, istiyoruz. Bir mesleği devam ettirmenin birinci kuralı yerinize birini yetiştirmek, yerinize birini yetiştirmek demek ustalık çıraklık ilişkisi demek, çırak bulmakta büyük sıkıntı çekiyoruz. Çırak bulduğunuzda da genç bir çocuk geliyor. Önce vereceğiniz haftalığı soruyor. Biraz her halde geçim telaşı sanatın önüne geçiyorö diye konuştu.

Yapılan el işlemeli semaverler 50 ile 250 TL arasında değişen fiyatlarla satılıyor.

Görüntü Dökümü:

-----------------------

-Semaver yapımından detay

-Semaverlerden detay

-Röportaj

-Diğer detaylar

Haber-Kamera: Sinan HARMANCI/AMASYA,-

===============================================

Bodrum'da Demet Akalın rüzgarı esti

MUĞLA'nın Bodrum ilçesinde sahne alan ünlü şarkıcı Demet Akalın kendisini izlemeye gelenlere unutulmaz bir gece yaşattı.

Gümbet Barlar Sokağı'ndaki Posh Clup'ta sahneye çıkan Demet Akalın'ı yaklaşık 1000 kişi izledi. 'Emanet' isimli parçası ile programına başlayan ve daha sonra 'Nazar' isimli parçasını seslendiren Akalın'a 3 dansçı da eşlik etti. Sahneye parlak yeşil bir elbise ile çıkan sanatçı, zaman zaman hayranları ile sohbet etti. Sevenleri cep telefonları ile Akalın'ın fotoğrafını ve görüntüsünü çekti. Dansları ile göz dolduran Akalın, izleyenlerin bayramını kutlayarak, "İyi bayramlarımız olsun. Bugün aynı anda doğum günü olan var mı? Nüfus kağıdını gösterene benden hemen şampanya" dedi. Yaklaşık 2 saat sahnede kalan Akalın, sevenlerine oldukça keyifli saatler yaşattı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

-Sanatçının sahne performansından görüntü,

-İzleyenlerden görüntü.

Haber: Hülya ELTEŞ -Kamera: Nilüfer DEMİR / BODRUM, DHA)

=====================================================

Müftü Çakı: Yaz Kuran kursları 4 yaşından itibaren başlıyor

SAMSUN İl Müftüsü Veysel Çakı, açılan yaz Kuran kurslarının ilk dönemine 54 bin 928 öğrencinin kayıt olduğunu belirterek, "Yaz Kuran kurslarının hedef kitlesini 4-6 yaş grubundan başlayarak bütün çocuk ve gençler oluşturmaktadır. Çocuklarımızı ve gençlerimizi camilerimizin süsü ve neşesi olmaları için camilerimize davet ediyoruz" dedi.

Samsun İl Müftüsü Veysel Çakı, yaz döneminde çocuklar ve gençlere yönelik gerçekleştirilen Kuran kursları ile ilgili bilgi verdi. Sınıflar oluşturulurken öğrencilerin yaş farklılıkları ve bilgi seviyelerinin göz önünde tutulduğunu söyleyen Müftü Çakı, "Yaz Kuran kurslarının hedef kitlesini 4-6 yaş grubundan başlayarak bütün çocuk ve gençler oluşturmaktadır. Görme ve işitme engelli çocuklarımız ve gençlerimiz için de yaz Kuran kurslarımız kabartma yazı ve işaret dili eğitimi almış öğreticilerimizle hizmet vermektedir. Sınıflar oluşturulurken öğrencilerin yaş farklılıkları ve bilgi seviyeleri göz önünde bulundurulmaktadır" diye konuştu.

Yaz Kuran kursu eğitimlerinde öğrencilerin istek ve taleplerinin dikkate alınarak, sabah saatlerinde kursa gelemeyen öğrenciler için öğleden sonra da kurs açılacağını söyleyen Müftü Çakı, "Yaz Kuran Kursları 3 dönem halinde eğitim vermekte. 12 Haziranda başlayıp 18 Ağustosta sona erecek. 1'inci dönem 12 Haziran-7 Temmuz, 2'inci dönem 10 Temmuz-28 Temmuz ve 3'üncü dönem 31 Temmuz-18 Ağustos tarihlerinde gerçekleştirilecek. Yaz Kuran kursları mekan olarak camilerde, mescitlerde, Kur'an kurslarında ve talep olması ve fiziki şartların uygun olması durumunda başka mekanlarda da açılmaktadır. 2017 yılı 1'inci dönem toplam 2 bin 977 kurs açılmış 54 bin 928 öğrenci kaydı yapılmıştır. 2016'da 3 dönemde toplam 9 bin 254 kurs açılmış bu kurslara 182 bin 330 öğrenci kaydı yapılmıştır. Her 2 ve 3'üncü dönemler için önceki dönemin sonu itibari ile yeniden öğrenci kaydı yapılmakta ve ihtiyaç duyulan yerlerde yeniden yaz Kur'an kursları açılmaktadır. Ayrıca bununla birlikte yetişkinlerden (30 yaş ve üzeri) kış mevsiminde Kuran-ı Kerim ve dini bilgiler öğrenme imkanı bulamayıp yazın eğitim almak isteyenler de yaz Kuran kurslarına kayıt edilebilmektedir" dedi.

İl Müftüsü Çakı, çocukların Allah'ın bir lütfu, anne-babalara birer emaneti olduğunu söyleyerek, "Aileler, bu değerin farkına vararak yaşamalı, onların eğitiminin büyük bir sorumluluk gerektirdiğinin şuurunda olarak hareket etmelidir.  Anne ve babanın çocuklara karşı en başta gelen görevleri onları en güzel şekilde yetiştirmek ve topluma her yönden faydalı birer eleman haline getirmektir. 'Hiçbir baba, çocuğuna güzel edepten daha üstün bir şey bağışlayamaz' buyuran Peygamber Efendimiz çocuklarımızı yetiştirirken nelere öncelik vermemiz gerektiğini de şu hadisiyle bildirmektedir: 'Çocuklarınızı şu üç edep üzere yetiştirin; Peygamberini sevmek, onun aile halkını, dost ve yakın arkadaşlarını sevmek, Kur'an okumak' Güzel edep yani güzel ahlak demek Kuran ahlakına sahip olmak demektir" diye konuştu.

Nesillerin iyi yetişmesini sağlamak için onları, Kuranla bağını koparmayan, hayatını Kuranla şekillendiren nesiller olarak yetiştirmek gerektiğini dile getiren Samsun Müftüsü Veysel Çakı, "Çocuklarımıza Kuran okumayı öğretmeliyiz ki onlar Kuranla bağlarını koparmasınlar.  Kuranı okuyan, onu kendine rehber edinen ve Kurana sımsıkı sarılan evlatlarımız kimliğini ve kişiliğini kaybetmez.  Kuran eğitimine, Kuranla beraber ibadetlerini ve inancını öğretmeye ne kadar küçük yaşta başlarsak o kadar sağlam kişilikli, milletin birlik ve beraberliğine sahip çıkan nesiller yetiştiririz. Cami cemaatinden de istirhamımız vatan ve milletine sahip çıkacak  güzel ahlak sahibi nesillerin yetişmesi için camiye gelen çocuklarımıza karşı oldukça hoşgörülü olalım, onları camiden koparmayalım. Her yıl camilerimizde ve Kuran kurslarımızda açılan yaz kurslarımızın kapıları 4 yaşından itibaren bütün çocuklarımıza ve gençlerimize açıktır. Çocuklarımızı ve gençlerimizi camilerimizin süsü ve neşesi olmaları için camilerimize davet ediyoruz" ifadelerini kullandı.

Görüntü Dökümü:

----------------------

-Kuran kurslarında eğitim alanö ğrencilerden detaylar

Haber-Kamera: Yaprak KOÇER/SAMSUN,

=============================================

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Edremit Körfezi Kuran-ı Kerim Altınkum Akçay Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title