Haberler

Dha Yurt Bülteni-2

Darıca'da aranan 3 El Kaide hükümlüsü yakalandıKOCAELİ'nin Darıca İlçesi'nde, terör örgütü El Kaide üyeliğinden hüküm giyen 3 El Kaide üyesi yakalanarak cezaevine gönderildi.

Darıca'da aranan 3 El Kaide hükümlüsü yakalandı

KOCAELİ'nin Darıca İlçesi'nde, terör örgütü El Kaide üyeliğinden hüküm giyen 3 El Kaide üyesi yakalanarak cezaevine gönderildi.

Darıca'da polis, Kazım Karabekir Mahallesi'nde bulunan bir eve baskın düzenledi. 2 kişi evde gözaltına alınırken, 1 kişi ise Eskihisar'da yakalandı. Terör örgütü El Kaide üyesi olan haklarında 6 yıl kesinleşmiş hapis cezası bulunan 38 yaşındaki Ü.T, 41 yaşındaki T.M. ve 34 yaşındaki S.L. emniyet müdürlüğüne götürüldü. Yurt dışına kaçmayı planlayan 3 kişi emniyetteki işlemlerin ardından adliyeye sevk edildi. 3 kişi tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Haber : Erol POLAT/DARICA(Kocaeli), -

=======================================

Otoyolda 90 kilometre hızla ters yönde giden TIR sürücülere zor anlar yaşattı

İstanbul - Edirne Otoyolu'nda bir TIR sürücüsü ters yönde 90 kilmetre hızla giderek trafiği tehlikeye attı. TIR'ın ters yönde gitmesi bir başka sürücü tarafından cep telefonuyla görüntülendi.

İstanbul - Edirne Otoyolu'nun Lüleburgaz - Çorlu arası bölümünde giden bir araç sürücüsü ters yönde giden bir TIR'ı farketti. Dün akşam saatlerinde yaklaşık 90 kilometre hızla ters yönden İstanbul istikametine giden TIR diğer araç sürücülerine zor anlar yaşattı. Yaklaşık 10 dakikaka ters yönden giden TIR'ın görüntüsü bir başka araç sürücüsü tarafından cep telefonuyla kaydedidildi.

Görüntü Dökümü

---------------------

-CEP TELEFONU

-İstanbul - Edirne Otoyolu'ndan görüntü

-TIR'ın ters yönde ilerlemesi

-detaylar

Haber : EDİRNE

==================================

Motosiklet üzerindeki kadından trafikte tehlikeli hareketler

Antalya Kepez'de trafikte ilerleyen motosiklette bulunan kadından ayağa kalkıp ellerini açması bir sürücü tarafından saniye saniye görüntülendi.

Kepez Sakarya Bulvarı'nda trafiğin yoğun olduğu saatlerde bir otomobil sürücüsü ilginç bir görüntü ile karşılaştı. Önündeki seyir halindeki motosikletteki bulunan kadın bir anda ayağa kalktı. Bir süre devam bu şekilde eden kadın daha sonra ellerini havaya kaldırdı. Kadının motosikletteki tehlikeli hareketleri arkadan gelmekte olan bir otomobilin sürücü tarafından saniye saniye görüntülendi

Görüntü Dökümü

---------------------

CEP TELEFONU

-Motosiklet üzerindeki kadın ayağa kalkması ve ellerini hava kaldırması

-Kadın bu şekilde metrelerce devam etmesi

-detaylar

Haber : ANTALYA

===========================================

(Tekrar) Deniz Yıldızı Tatbikatı nefes kesti

DENİZ Kuvvetleri Komutanlığının büyük çaplı tatbikatlarından biri olan Deniz Yıldızı Tatbikatı, 27 Mart - 07 Nisan 2017 tarihleri arasında Karadeniz'de yapılıyor.

Suüstü gemilerinden kara hedeflerine atılabilen Harpoon Blok-2 Güdümlü Mermisi ile dalıştaki denizaltılardan suüstündeki hedeflere atılabilen SubHarpoon Güdümlü Mermisi atışları yapıldı. Gerçek harp şartlarında gemilerin karşılaşabileceği tehditleri simüle eden yüksek süratli ve ileri teknoloji ürünü insansız hava ve suüstü hedeflerine; Deniz Kuvvetlerinin fırkateyn, korvet ve hücumbotları tarafından satıhtan havaya atılabilen RAM, Sea Sparrow, Evolved Sea Sparrow, SM-1 ve Stinger güdümlü mermileri atılmış ve muhtelif çaplarda top atışları yapıldı. Atışlarda tüm hedeflerin başarıyla imha edilmesinin ardından tatbikata katılan gemiler, 3-5 Nisan 2017 tarihleri arasında Bulgaristan'ın Varna, Gürcistan'ın Batum, Romanya'nın Köstence, Rusya'nın Novorossysk ve Ukrayna'nın Odessa limanları ile ülkemizin Amasra, Hopa, İğneada, İnebolu, Karadeniz Ereğli, Rize, Samsun, Sinop, Trabzon ve Ünye limanlarına ziyaretlerde bulundu. Liman ziyaretleri esnasında, gemiler yerel halkın ziyaretine açıldı, şehit yakınları ve gaziler gemilerde ağırlandı.

Liman ziyaretlerinin ardından, Türk Deniz Kuvvetleri gemileri tarafından, Karadeniz'e kıyıdaş olan dost ülkelerin unsurlarıyla karşılıklı çalışabilirlik ve işbirliğinin geliştirilmesi maksadıyla denizde geçiş eğitimleri yapılacak.

Görüntü Dökümü

---------------------

-Tatbikattan görüntü

Haber : ANKARA

=====================================

Alman turistin sahip çıktığı madde bağımlısı uyuşturucu kurbanı

ANTALYA'da, sokakta yaşarken Alman turist Alfons Josef'in kiraladığı evde kalan uyuşturucu bağımlısı 39 yaşındaki Hakan Cem Çan, ölü bulundu. Evde kanlı enjektör ve uyuşturucu madde bulan polis, Çan'ın yüksek dozda uyuşturucuya bağlı yaşamını yitirdiği ihtimali üzerinde duruyor.

Muratpaşa İlçesi Güzeloba Mahallesi 2207 Sokak'ta 3 katlı Kaplanlar 2 Apartmanı'nın zemin katındaki olay, dün saat 19.30 sıralarında meydana geldi. Uyuşturucu bağımlısı Hakan Cem Çan, iddiaya göre ailesi sahip çıkmayınca sokakta yaşamaya başladı. Antalya'ya sık sık tatile gelen Alman 58 yaşındaki Alfons Josef, 6 ay önce Çan'ı bir cami bahçesinde yatarken görünce durumuna üzülüp sahip çıktı. Çan için ev kiralayan ve maddi yardımda bulunan Josef, Antalya'ya tatile geldiğinde de bu evde kalmaya başladı.

Geçen hafta yine tatile gelen Josef, Hakan Cem Çan için kiraladığı evde kaldı. Dün dışarı çıkan Alfons Josef, akşam saatlerinde eve geldiğinde Hakan Cem Çan'ı salonda hareketsiz yatarken buldu. Uyandırmak için çaba gösteren Josef, Çan'ın yanında kanlı enjektör ve uyuşturucu maddeyi fark edince durumu komşuları tercüman İbrahim Enli'ye bildirdi. Haber verilmesi üzerine eve polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Sağlık görevlileri Çan'ın yaşamını yitirdiğini tespit etti. İncelemelerinden ardından Çan'ın cesedi kesin ölüm nedeninin belirlenmesi için Antalya Adli Tıp Kurumu Morgu'na gönderildi.

ÇOK ÜZÜLDÜM

Alfons Josef, arkadaşının öldüğüne üzüldüğünü belirterek, "Camide tanıştık, ona harçlık verdim. Sahip çıktım. Bu evi ona kiraladım, dışarda kalmasın, burada yaşasın istedim. Kimsesizlere yardım etmeyi severim, çok üzüldüm" dedi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

----------------------

Cenaze aracı detay

Evden ve polis ekiplerinden detay

Apartman tabelası detay

Olay yeri inceleme ekiplerinin evdeki çalışmasından detay

Alman vatandaşı Alfons Josef röp (yanındaki tercüman İbrahim Enli)

Cenazenin evden çıkarılıp cenaze aracına yüklenmesi

Hakan Cem Çan opak

Haber-Kamera: Alparslan ÇINAR/ANTALYA,

==============================================

FETÖ soruşturması yalanıyla dolandırdığı 50 bin lirayı pavyonda böyle harcadı

Pavyonda dans ederken video yayınlamış

BURSA'da 'Terör Örgütleri ile bağlantınız var' yalanı ile 5 kişiyi toplam 50 bin lira dolandırdığı öne sürülen 45 yaşındakiİbrahim B., polis ekipleri tarafından yakalandı. İbrahim B.'nin, dolandırdığı 50 bin lira ile gazinoda konsomatrisler ile dans etmesini sosyal medyada yayınladığı görüldü.

Bursa'da, kendisini polis olarak tanıtarak çok sayıda kişiyi telefonla arayarak, "Terör Örgütlerinden FETÖ ile bağlantınız var. Evinizdeki paraları bize verin, karşılaştırma yapıp parayı size iade edeceğiz" diyerek kandırıp toplam 50 bin lira dolandırdığı iddia edilen İbrahim B., Bursa Emniyet Asayiş Şube Müdürlüğü Yankesicilik ve Dolandırıcılık Büro Amirliği ekipleri tarafından tespit edilerek takibe alındı. Yaklaşık 1 ay boyunca 900 farklı güvenlik kamerasını inceleyen polis ekipleri, şüpheli İbrahim B.'yi, evinin yakınlarında gözaltına aldı.

KONSOMATRİSLER İLE PAVYONDA DANS EDERKEN VİDEO YAYINLAMIŞ

Gözaltına alınan İbrahim B., ifadesi alınmak üzere Emniyet Müdürlüğü'ne getirildi. İbrahim B.'nin çeşitli kişileri dolandırarak aldığı 50 bin lirayı harcadığı pavyondaki konsomatrisler ile dans ederken sosyal medya hesaplarından video yayınladığı ileri sürüldü. Görüntülerde, bir kadın ile dans ettiği ve neşeli tavırları dikkatlerden kaçmadı. İbrahim B., Emniyet Müdürlüğü'nde alınan ifadesinin ardından sevk edildiği mahkemece tutuklandı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

Şüpheli İbrahim B.'nin adliyeye sevk edilmesi

İbrahim B.'nin pavyonda dans etmesi

Haber-Kamera: Berktuğ ÖNCÜ/BURSA, -

===============================================

Sahte kimlikle 30 bin TL kredi çekmek isterken yakalandı

ÇANAKKALE'de bir bankadan sahte kimlikle 30 bin TL kredi çekmek isteyen İ.A., polis ekipleri tarafından yakalandı.

İstanbul'dan Çanakkale'ye gelen İ.A., dün öğleden sonra, kredi çekmek için özel bir bankanın şubesine gitti. Burada bireysel müşteri yetkilisiyle görüşen İ.A., 30 bin TL kredi çekmek istediğini söyledi. Kullandığı sahte kimliği banka yetkilisine veren İ.A., beklemeye başladı. Banka yetkilisi kredi için gerekli işlemlere devam ederken, İ.A'nın hareketlerinden şüphelendi. Bunun üzerine durum, polise bildirildi. Bankaya gelen polisin yaptığı kontrolde, İ.A.'nın verdiği kimliğin sahte olduğu tespit edildi. İ.A., gözaltına alınarak emniyete götürüldü.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

-Sahte kimlikle kredi çekmek isteyen İ.A'nın emniyete getirilmesinden görüntü

Haber-Kamera: Mustafa SUİÇMEZ / ÇANAKKALE,

===================================================

Manavgat'ta kaza: 3 yaralı

Kaza güvenlik kamerasında

ANTALYA'nın Manavgat İlçesi'nde iki otomobilin çarpıştığı kazada, 3 kişi yaralandı. Kaza anı çevredeki güvenlik kamerasına da yansıdı.

Manavgat Sorgun Bulvarı'ndaki kontrolsüz kavşakta dün 19.00 sıralarında kaza meydana geldi. Çevre yolundan gelerek bulvardan yan yola dönen Fatih Işık yönetimindeki 48 E 7026 plakalı otomobille, ANTBİRLİK yönünden gelen Faik Güneş'in kullandığı 07 L 4156 plakalı otomobil çarpıştı. Kazanın etkisiyle Fatih Işık'ın kullandığı otomobil savrularak kaldırıma çıktı.

Kazada Fatih Işık'ın kullandığı otomobilde bulunan kızı 15 yaşındaki Gönül Işık, arkadaşları Elif Beyza Demirci ve Emine Kara hafif yaralandı. Çevredekilerin haber vermesiyle olay yerine gelen sağlık ekipleri otomobilde sıkışan Gönül Işık'ı güçlükle çıkardı. Yaralılar özel bir hastanede tedaviye alındı.

KAZA GÜVENLİK KAMERASINDA

Kaza yakındaki marketin güvenlik kamerasına da yansıdı. Çevreyolundan gelen ve yan yola dönmek isteyen Fatih Işık'ın kullandığı otomobille Faik Güneş'in kullandığı otomobilin hızla çarpıştığı görülüyor. Çarpmanın etkisiyle otomobillerden birinin kendi etrafından tur atarak kaldırıma çıkıyor. Her iki araç sürücüsü de inerken Fatih Işık, aracının yolcu kapısının olduğu bölüme yöneliyor. Bu sırada çevrede bulunanlar da yardıma koşuyor.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

-----------------------

Güvenlik kamerası görüntüsü

Kaza yapan araçlar

Sağlık ekiplerinin gelmesi

Sağlık ekiplerinin araçta sıkışan genç kızı çıkarma çabası

Sağlık görevlilerinin vatandaşlardan yardım istemesi

Genç kızın araçtan çıkarılarak ambülansa götürülmesi

Ambulansın olay yerinden ayrılması

HABER- KAMERA: Mithat ABAKAN/MANAVGAT,

=====================================

Adıyaman'da zincirleme kaza: 4 yaralı

ADIYAMAN'da, freni patlayan otobüs, kavşakta biri polislere ait 5 araca çarparak durabildi. Kazada, 3'ü polis memuru 4 kişi hafif yaralandı.

Kaza, gece geç saatlerde Yeni Mahalle'de meydana geldi. Kent merkezine giden Mehmet Necmi S. yönetimindeki 02 BC 529 plakalı belediye otobüsü, freni patlayınca kontrolden çıktı ve kavşakta bekleyen bir polis aracı ile 4 otomobile çarptı. Kazada, freni patlayan otobüsün şoförü ile polis aracındaki memurlar; Mevlüt A., Şevket K. ve Abdullah D. yaralandı. Yaralılar kazayı görenlerin ihbarı üzerine olay yerine gelen sağlık görevlileri tarafından ambulanslarla Adıyaman Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne götürüldü. Acil serviste tedavi altına alınan yaralıların sağlık durumu iyi olduğu öğrenildi.

Kaza nedeniyle ulaşıma kapanan yol ise hasar oluşan araçların çekilmesiyle trafiğe açıldı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

---------------------------------

Olay yeri

Kazaya karışan otobüs ve araçlar

Araçlardan yola savrulan parçalar

Güvenlik önlemi alınması

Araçların çekilmesi

Genel ve detay görüntüler

Haber-Kamera: Mahir ALAN-ADIYAMAN-DHA)

============================================

Miniklerden polise duygu yüklü klip

ADANA'da ilkokulda eğitim gören minik öğrenciler, Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerinde terörle mücadele eden polislere moral olması için klip hazırladı.

Merkez Seyhan İlçesi Şakirpaşa Mahallesi'ndeki Milli Mensucat İlkokulu'nda eğitim gören 1-D sınıfı öğrencilerinin, öğretmenleri İlknur Derendeli öncülüğünde çektiği klipte aynı sınıfta okuyan 24 öğrenci rol aldı. Kendi el yazıları ile kaleme aldıkları mektupları okuyan öğrenciler, Arif Nihat Asya'nın 'Bayrak' şiiri ile Çanakkale türküsünü de seslendirdi. Öğrenciler ayrıca okul bahçesinde ellerinde tuttukları kartondan harflerle 'Sizi Çok Seviyoruz' yazdı.

Yaklaşık 1 ay süren çalışma sonrasında hazırlanan klip, Adana Emniyet Müdürlüğü Toplum Destekli ve Çocuk Şube Müdürü Oktay Nergiz'e teslim edildi. Klibin bir bölümünü öğrencilerle birlikte izleyip, duygulanan Oktay Nergiz, milli birlik ve beraberlik şuuru taşıyan öğrencilere ve öğretmen İlknur Derendeli'ye teşekkür etti. Öğrencilerin mektup ve videolarını Mardin'deki özel harekat polislerine teslim edeceklerini belirten Şube Müdürü Oktay Nergiz, şöyle dedi: "Yavrularımız bizlere duygulu anlar yaşattılar. Bedenleri küçük yürekleri büyük evlatlarımıza böyle bir çalışmadan dolayı teşekkür ediyorum. Kendi çocuklarından, ailelerinden uzak kalarak gecesini, gündüzüne katarak görev yapan kahraman polislerimize ve askerlerimize bir nebzede olsun moral motivasyon amacıyla hazırlanmış bu çalışmanın anlamı çok büyük. Başta emniyet müdürü ve teşkilatım adına teşekkür ediyorum."

Nergiz, klibi polislere moral olması için 10 Nisan'da izleteceklerini ekledi.

Görüntü Dökümü

--------------

Okulun dış görüntüsü

Öğrencilerin hazırladıkları pankartlar

Öğrencilerin polislere sarılması

Polislerin öğrencilerle konuşması

Polislerin öğrencilere broşürler dağıtması

Polis ve öğrencilerin sıralarda oturması

Polis müdürünün konuşması

Bir ğrencinin konuşması

Okul panosunun görüntüsü

Öğrencilerin hazırladığı klip görüntüsü

Haber-Kamera: Fatih KARAÇALI/ADANA,

============================================

Terzinin kuş sevgisi

MANİSA'da 55 yıldan bu yana terzi, 67 yaşındaki Turgut Balkan, dükkanındaki beslediği 200 kanarya, muhabbet kuşu ve güvenciniyle dikkat çekiyor. Hayvan sevgisinin çocukluktan bu yana geldiğini anlatan Balkan, "Dükkanımda tavşan, köpek, kuş besledim. Kuş sesleri içinde çalışmak tarif edilemez. Kuşlarım ölürse o zaman bu işi bırakırım" dedi.

Merkez Şehzadeler İlçesi'nin İzmir Caddesi'nde 55 yıldan bu yana terzilik yapan Turgut Balkan, hayvan sevgisini işine de taşıdı. Balkan, işyerini bir anlamda hayvanat bahçesine çevirdi. Dükkanında kanarya, muhabbet kuşu ve güvencinden oluşan 200 kuş besleyen, küçüklüğünden bu yana hayvanları çok sevdiğini anlatan Balkan, onlara çocuğu gibi bakıyor. Kuşları ile her gün ilgilendiğini belirten Balkan, hayvan sevgisinin tarifinin mümkün olmadığını belirterek, şöyle dedi:

"Çocukluğumdan beri vazgeçemediğim bir merak. Onlar olmadığı zaman çalışmamayı düşünüyorum. Kuşlarım kalmadığı zaman ben de mesleğimi bırakıp dükkanı kapatacağım. Bakmadığım hayvan kalmadı. Bütün hayvanlara baktım. Arı dahil bütün hayvanlara baktım. Koyun, keçi, tavuk, köpek, tavşan. Dükkanımda daha önce kuşların yanında köpeğim ve tavşanım da vardı. Geçen hafta benim için servet değerinde olan 35 güvercinim öldü. Gelenlerin çoğu kuş meraklısı. Onların burada muhabbetleri olur. Kuşlar üzerine oturur, konuşuruz. Buraya gelenlerde kuş sevgisi vardır."

Mesleğini yıllardan bu yana kuş cıvıltıları arasında sürdüren Turgut Balkan, terzilikte eski işlerin olmadığı halde işini çok sevdiği için sürdürdüğünü ifade etti. Hayvanların da kendisine huzur verdiğini belirten Balkan, "Çıraklığımdan bu yana çalıştım. Eski işlerin hiçbiri kalmadı ama ben gene de boş durmuyorum. Takımlar dikiyorum. Bakanlara, milletvekillerine, paşalara birçok giysi diktim. Kuşlar da işimi yaparken bana huzur veriyor" dedi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

Terzi Turgut Balkan'ın kuşlarla ilgilenmesi

Terzi dükkanından ve kuşlardan görüntü

Turgut Balkan'ın kuş cıvıltıları arasında çalışması

Terzi Turgut Balkan'ın konuşması

Haber- Kamera: Nermin UÇTU / MANİSA,

===========================================

Oğlak çevirme sezonu başladı

ÇANAKKALE'de kilosu 60 TL'den satışa sunulan pişmiş oğlak eti büyük rağbet gördü.

Düşük yağ oranı nedeniyle kırmızı etler arasında en sağlıklısı olarak gösterilen oğlak etinin sezonu Çanakkale'de de açıldı. Nisan ayı ile birlikte kesilerek çevirme yapılan oğlak etine rağbet ise oldukça fazla. Sert geçen kış mevsiminden yaza geçişte havaların ısınması ve doğanın uyanışıyla ilk baharın güzelliklerini yaşayanlar, lezzet bakımından da kırmızı etin en sağlıklısı olarak kabul edilen oğlak çevirmenin tadına varıyor. Oğlak eti mevsiminin açılmasıyla birlikte çok sayıda kişi oğlak çevirme yapılan mekanlara akın etmeye başladı. Bunlardan birisi de Çanakkale-Çan karayolu üzerinde yıllardan bu yana faaliyet gösteren Balaban Dinlenme Tesisi oldu. Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün de, İran Şahı Rıza Pehlevi ile birlikte 1934 yılında oturup kahve içtikleri yer olarak bilinen işletmenin sahibi 47 yaşındaki Nevzat Dağlı, 1982 yılından bu yana sezonu geldiğinde oğlak çevirme yaptıklarını söyledi. Bu yıl da oğlak eti sezonunun başladığını belirten Dağlı, şöyle dedi: "Pişmiş oğlak çevirmenin kilosunu 60 TL'den satıyoruz. Mart ayı sonu itibariyle sezon başladı ve eylül ayına kadar süt oğlak, süt kuzu çalışıyoruz. Oğlağın semiz olmasına dikkat etmek lazım. Bahar ayları körpe ve tam lezzetli olduğu zamandır. Oğlağı odun ateşinde, közde pişiriyoruz ve yaklaşık 2 saat sürüyor. Gayet lezzetli oluyor. Kuzuya göre biraz daha az yağlı ve hafif olduğu için vatandaşlar tarafından daha çok tercih ediliyor."

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

-Odun ateşinde pişen oğlak çevirmeden görüntü,

-Pişmiş oğlak etinin ateşten alınarak satır ile parçalara bölünmesinden görüntü,

-Parçalara ayrılmış ve tabakta servise hazır oğlak etinden görüntü,

-İşletme sahibi Nevzat Dağlı ile röportaj,

-İşletmede oğlak eti yiyen vatandaşlardan genel detay görüntüler,

-Oğlak eti yiyen müşteriler ile röportaj,

-İşletmede Atatürk'ün oturup kahve içtiğini belirten tabeladan görüntü.

Haber-Kamera: Burak GEZEN / ÇANAKKALE,

============================================

Ahşaptan maket malzemeler yapıyor

BURDUR'da oturan 84 yaşındaki Ahmet Zülem, çiftçilikte kullandığı malzemeler ve hayvanların ahşaptan maketlerini yapmayı hobi edindi.

Burdur'un Aziziye Köyü'nde oturan ve küçük yaşta çiftçiliğe başlayan Ahmet Zülem, yaşlandıktan sonra çiftçilik yapamaz hale geldi. Evde oturmaktan sıkılan Zülem, evin avlusundaki ağaçlara tezgahta şekiller vererek çeşitli maket ürünler yapmaya başladı. Çiftçilik yaparken kullandığı saban, kağnı ve dirgen gibi malzemelerle öküz ve düve gibi hayvanların ahşap maketlerini yapan Zülem, bu işi kendine hobi edinirken, evinin bir odasını da bunlara ayırdı.

Ömrünü çiftçilikle geçirdiğini anlatan Ahmet Zülem, "70-75 yaşlarında fazla çalışamayınca buna kafamı yordum. 'Eski eserlerden, yapayım şöyle müze şeklinde koyayım' dedim. Bunu akıl ettim. Şimdi bu şekilde yaptım. Düve, dirgen, anadat ne varsa hepsini müze şeklinde ayarladım. Bu şekilde devam ediyorum. Başka aklıma gelen şeylerden yapıyorum" dedi.

YURT DIŞINA GÖTÜRÜYORLAR

Bugüne kadar 50'ye yakın eser yaptığını aktaran Zülem, bazılarını sattığını, bazılarını da hediye ettiğini kaydetti. Almanya'dan gelen gurbetçilerin de yaptığı eserlerden aldığını belirten Zülem, yaşından dolayı eskisi gibi fazla ürün yapamadığını vurguladı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

-------------------

Atölyede çalışırken

Yaptığı eserler

Detay

HABER-KAMERA: Mesut MADAN/BURDUR,

================================================

Çocuk Koruma Koordinasyon Kurulu toplandı

BURDUR Çocuk Koruma Koordinasyon Kurulu toplantısı Valisi Şerif Yılmaz başkanlığında yapıldı.

Burdur Çocuk Koruma Koordinasyon Kurulu İl Özel İdaresi'nde Vali Şerif Yılmaz başkanlığında toplandı. Toplantıya, Cumhuriyet Başsavcısı Sadi Doğan, Vali Yardımcısı Ali Nazım Balcıoğlu, Belediye Başkan Yardımcısı Hasan Duygulu, İl Emniyet Müdürü Saim Akpınar, İl Jandarma Komutanı Jandarma Albay Tayfun Dündar, İl Milli Eğitim Müdürü Mahmut Bayram, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Nurdan Kamal ile ilgili diğer kişiler katıldı.

Toplumun temelinin aile, ailenin de en önemli yapı taşlarının çocuklar olduğunu belirten Vali Şerif Yılmaz, çocukların huzurlu, sağlıklı şekilde hayatlarına devam etmeleri ve eğitimlerini almaları için, huzurlu ve güvenli bir ortamın sağlanmasıyla ilgili hem devlet olarak, hem anne baba olarak, hem de vatandaş olarak herkesin sorumluluğu olduğunu belirtti.

'HEPİMİZE DÜŞEN GÖREVLER VAR'

Vali Yılmaz, "Bu görev sadece bir kuruma, kurula verilen bir görev değil. Hepimizin üzerine düşen bir görev. Bu kadar zor olan bir görevi yapmak tabi bazen sıkıntıları beraberinde taşıyor. Özellikle çağımızda son zamanlarda meydana gelen çocukların suça sürüklenmesi, çocuk istismarı, çocukların cinsel istismara maruz kalması gibi maalesef bir takım olaylar yaşanıyor. Bu yaşanan olayların önlenmesi yönünde hepimize düşen görevler var. Çocuklarımızın her türlü sosyal riskten kurtulması yönünde işte bu kurul çerçevesinde yapılacak olan çalışmaları kurumlarımızın kendi görev alanlarına göre tekrar değerlendirip, koordine edip titizlikle yürütülmesini sağlayacak" dedi.

'SUÇA SÜRÜKLENEN ÇOCUK SAYISI 231'

Burdur'da yıl sonu itibariyle 18 yaş altı 62 bin 573 çocuk bulunduğunu anlatan Vali Yılmaz, şunları söyledi: "İlimizde 2016 yılı itibariyle erken (16-17 yaş) evlenen kız çocuk sayısı 95. Çocuk suçluluğu ile ilgili de suça maruz kalan çocuk sayımız 473. 2015'e göre bir miktar düşmüş. 2015 yılında 512 idi. Suça sürüklenen çocuk sayısı 231'den 198'e düşmüş. Bu özellikle yapılan bir takım çalışmaların da sonuçlarıdır. Yine intihar teşebbüsü açısından baktığımızda 2015'te 39 iken 2016'da 24, cinsel istismara maruz kalma sayısı 2015'te 18 iken, 2016'da 30, burada biraz artış var. Evden kaçma 137 iken 56'ya düşmüş. Burada özellikle rakam niye yükseldi diye değerlendirecek olursak daha önce gizli kalan bir takım hususlar özellikle okullarda rehber öğretmenlerimizin başarılı çalışmalarının sonucudur. Çocukların hal ve hareketlerinden davranışlarından yaptıkları gözlem sonucu aldıkları kanaatle birebir özel görüşmeler neticesinde bir takım hususları ortaya çıkardı arkadaşlarımız. Çocukların bilmediği suç olarak da gözükmediği ve böyle bir hüküm olmadığını düşündüğü hususların paylaşılmasıyla beraber bunlar ortaya çıkarıldı. Bu bizim demek ki bazı hususlarda daha çalışma yapmamız gerektiğini bize gösteriyor. O açıdan da bizim burada çocukların korunmasıyla ilgili bu çalışmaları belki kurumlar arası daha sıkı iş birliği çerçevesinde yürütmemiz gerekiyor."

Vali Yılmaz'ın konuşmasının ardından Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Nurdan Kamal tarafından Burdur'daki 0-18 yaş aralığındaki çocuklar için yapılan hizmetler ve karşılaştıkları sorunlarla ilgili sunum yapıldı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

--------------

Toplantıya katılanlar

Vali Yılmaz'ın konuşması

Detay

HABER-KAMERA: Mesut MADAN/BURDUR,

==============================================

HDP'li Baluken'i tahliye eden Mahkeme Başkanı, düz hakim yapıldı

ANAYASA Mahkemesi'nin Mustafa Balbay kararını gerekçe göstererek HDP Diyarbakır Milletvekili İdris Baluken'i 30 Ocak günü tutuksuz yargılanmak üzere tahliye eden Diyarbakır 8'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nin Başkanı Cem Boztaş, hakim olarak Ankara'ya atandı.

Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu 1'inci Dairesi'nin dün akşam saatlerinde açıklanan 517 sayılı Adli Yargı Kararnamesi ile 31 hakim ve savcının görev yerleri değiştirildi. 15 Temmuz darbe girişimi ardından açılan ve genellikle anayasal suçlar ve terör dosyalarına bakan Diyarbakır 8'inci Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Cem Boztaş da HSYK kararnamesi ile Ankara Hakimliği'ne atandı. Boztaş'ın Diyarbakır Cumhuriyet Savcısı olan eşi Binnur Uçar Boztaş ise Yargıtay Tetkik Hakimliği'ne atandı. Diyarbakır 8'inci Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Cem Boztaş, 4 Kasım 2016 tarihinden bu yana tutuklu olan HDP Diyarbakır Milletvekili İdris Baluken'i, Anayasa Mahkemesi'nin daha önce Mustafa Balbay ile ilgili verdiği kararı gerekçe göstererek 30 Ocak günü tutuksuz yargılanmak üzere tahliye etmiş, Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı'nın itirazı üzerine Baluken üst mahkeme konumunda olan 1'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nce yeniden tutuklanmıştı. HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın tutuklandığı davanın yargılamasını da yapan Boztaş, dosyanın güvenlik gerekçesiyle başka ile nakli için Adalet Bakanlığı'na başvurmuş, bunun üzerine Demirtaş'ın yargılaması Ankara Ağır Ceza Mahkemesi'ne nakledilmişti.

Öte yandan, HDP milletvekilleri Nimetullah Erdoğmuş, Sırrı Süreyya Önder, Ziya Pir, İmam Taşçıer, Sibel Yiğitalp ve Meral Danış Beştaş'ın yargılamaları da Boztaş'ın başkanlığını yaptığı 8'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülüyor. Diyarbakır Çınar ilçe Emniyet Amirliği ve Murat Uçar Bölge Trafik İstasyonu'na bomba yüklü araçla yapılan saldırılara ilişkin dosyalar ile FETÖ/PDY terör örgütünün Diyarbakır'daki Hava Kuvvetleri yapılanmasının yargılaması da aynı mahkemede görülüyor. Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Gültan Kışanak ve Demokratik Bölgeler Partisi Eş Genel Başkanı Sebahat Tuncel'in yargılaması da 8'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde yapılırken, bu dosya da güvenlik gerekçesiyle Malatya'ya nakledilmişti. HSYK kararnamesi ile dün 8'inci Ağır Ceza Mahkemesi başkanlığından alınarak Ankara'ya düz hakim olarak atanan Cem Boztaş, son olarak HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş için dosya üzerinden tutukluluğun devamına karar vermişti.

Haber: Felat BOZARSLAN/DİYARBAKIR, -

==================================================

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Diyarbakır Çanakkale Darıca Politika Güncel Haberler

title