Haberler

Dha Yurt Bülteni - 10

Şirvan'da 6 işçiye ulaşma çabası (2)EMİNE ERDOĞAN, GÖÇÜK BÖLGESİNDECumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan, özel bir uçakla geldiği Siirt'te, helikopterle Şirvan İlçesi'ne bağlı Maden Köyü'nde meydana gelen göçük alanına geçti.

Şirvan'da 6 işçiye ulaşma çabası (2)

EMİNE ERDOĞAN, GÖÇÜK BÖLGESİNDE

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan, özel bir uçakla geldiği Siirt'te, helikopterle Şirvan İlçesi'ne bağlı Maden Köyü'nde meydana gelen göçük alanına geçti. İki kobra helikopterinin de havada eşlik ettiği Emine Erdoğan'ı taşıyan helikopter, olağanüstü güvenlik önlemleri altında 6 kişiyi arama kurtarma çalışmalarının yapıldığı alana indi. Başbakan Yardımcısı Veysi Kaynak, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak ile Aile Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Yasin Aktay, Siirt Valisi Mustafa Tutulmaz ile birlikte arama çalışmalarının yapıldığı bölgede oluşturulan kriz masasına geçen Emine Erdoğan, burada AFAD Başkan Vekili Halis Bilden ve diğer uzmanlardan çalışmalar hakkında bilgi aldı. Emine Erdoğan, göçük alanında inceleme yaptıktan sonra helikopterle Siirt'e geri döndü.

Haber: Canan ALTINTAŞ-Serdar SUNAR-Mehmet Yücel DURAK/ŞİRVAN (Siirt), DHA)-

============================

Bakan Çelik: Birisi dindar, birisi ateist; Türkiye'nin başına çorap örmeye çalışıyor

GIDA, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik, terör örgütleri PKK ve FETÖ'ye tepki gösterirken "Birisi geliyor içeride dindar görünümlü sinsi sinsi yapılanıyor, birisi ateist görünümlü dağda milletin başına Allah'sızlığı hükmetmeye çalışıyor. İkisi perde arkasında bir yerde buluşturuluyor ve Türkiye'nin başına çorap örmeye çalışıyor" dedi.

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik, Şanlıurfa'da, Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği başkanlarıyla bir araya geldi. 59 oda başkanının katıldığı toplantıda esnafın sorun ve taleplerini dinleyen Bakan Çelik, Türkiye'nin, son dönemlerde karşı karşıya kaldığı büyük olaylarla mücadele ettiğini söyledi. Şanlıurfa'ya sınır komşusu olan Suriye'de devam eden iç savaştan dolayı binlerce kişinin Türkiye'ye sığındığını, bunlardan 500 binin ise Şanlıurfa'da barındığını anlatan Çelik, terör saldırılarına tepki gösterdi. Bakan Faruk Çelik, şöyle dedi:

"Bayrak ve vatansızlık ne kötü bir şeydir. Şunu çok iyi bilmemiz gerekiyor; birileri plan yapıyor da bizim gidecek bir yerimiz yok. Avrupa Birliği ile bizim aramızdaki sorunlardan bir tanesi '100 bin kişi alalım mı, almayalım mı?' gibi komik yaklaşımlar. Fert başına Milli Geliri 30- 40 bin dolar olan devletler böyle insana yaklaşıyorlar. İnsanlık anlayışları bu, birileri ölmüş çok da umurlarında değil, hele İslam coğrafyasında ölüyorsa hiç önemli değil. Hepsi ölsün gitsin, öyle bir medeni görünümlü vahşi yaklaşım. Ama çok şükür biz, bin bir türlü zahmet çekiyoruz, ama o vatansız insanlara yine de vatansızlığı hissettirmemek için büyük fedakarlık gösteriyor bizim insanımız. Hep diyorum, Güneydoğu'dan ses yükselmeli. Artık bu memleketin birliğinden beraberliğinden yana olan insanların sesini yükseltmesi gerekiyor, başka çıkarı yok. Piyon var ya piyon, bir başkasının oyuncağı olduğu tescillenmiş, insanların bu bölgeye sorundan başka bir şey getirmez."

"DİNDAR VE ATESİTLER İŞ BAŞINDA"

Türkiye'nin büyük atılmalar gerçekleştirdiğini ve bundan dolayı bazı çevrelerin rahatsızlık duyduğunu ifade eden Faruk Çelik, şunları söyledi:

"Türkiye'deki bu kalkınmayı çok görenler, hazmedemeyenler var. İşte bu hazmedemeyenler bizden biri değil; ne Kürt, ne Türk, ne Alevi, ne Sünni, o başka bir şey. Türkiye'yi başkalaştırmak istiyorlar. En basitinden gördük; işte 15 Temmuz gecesi adam ifade veriyor ve diyor ki 'Bize talimat geldi, silahları kullanmayın, o gece askere silah çekmeyin' diyor. Nasıl bir birliktelik düşünebiliyor musunuz; aklınızın ucundan geçer mi? Birisi geliyor içeride dindar görünümlü sinsi sinsi yapılanıyor, birisi ateist görünümlü dağda milletin başına Allah'sızlığı hükmetmeye çalışıyor. İkisi perde arkasında bir yerde buluşturuluyor ve Türkiye'nin başına çorap örmeye çalışıyor. DEAŞ çok kötü Allah belasını versin. Böyle bir Müslümanlık mı olurmuş? İslam adına yapıyorlar. Niye? Çünkü güzel dinimizi, barış dinimizi lekelemenin aracı, El Kaide'ler, DEAŞ'ler, her neyse, o dinin barışçı ve huzur veren yönünü ortadan kaldırıp, dünya insanlarına diyecekler ki işte Müslümanlar böyle. Onun için çıkarmışlar. Bu örgütler, Suriye, Irak gibi ülkeleri neredeyse tamamını almaya çalışıyorlar. Kim verdi bunlara bu imkanları, nerede yetişti bunlar? Dünyanın her yerinden geliyor. Bunları kim örgütledi? Bu devasa silahları kim verdi, nasıl işgal ettiler Suriye'yi, Irak'ı, peki daha önce Afganistan'ı işgal eden El Kaide nereye gitti? Görevi bitti, fişini çektiler. Şimdi bunlar da görev yaptırıyorlar, fişini çekecekler. FETÖ'ye de görev yaptırdılar, şimdi fişini çekecekler. Peki gidişat nereye? Gidişat çok açık; Türkiye'nin istikrarı, yürüyüşünü durdurmak. Bu millet öyle bir millet ki, her türlü zorluğa rağmen kalkınmayı, gelişmeyi, dayanışmayı sağlayan bir millet. Bu heyecanımızı kırmak için yarı yolda bırakmak için ve istikrarsızlaştırıp parçalamak için son kaledir Türkiye iyi düşünelim ve bu son kalenin bel kemiği de esnaflardır."

HUSUMETLİ AİLELERİ BARIŞTIRDI

Bakan Faruk Çelik, Adana'nın Ceyhan İlçesi'nde 2 ay önce Demir ve Bulut aileleri arasında tarlada çıkan ve 2 kişinin ölümüyle sonuçlanan silahlı kavgayla başlayan husumetin sonlandırıldığı barış yemeğine katıldı. Burada da konuşan Bakan Çelik, aşiretler arasındaki barıştan memnuniyet duyduğunu belirterek, benzer olayların bir daha yaşanmamasını aşiretlerin birlik ve beraberlik içerisinde yaşamalarını arzu ettiğini ifade etti. Bakan Çelik, konuşmasının ardından husumetli olan ailelerin ileri gelenleri Arsan Aslan ile Haşim Demir'i tokalaştırıp barıştırdı. Tokalaşan aşiret üyeleri, okunan duanın ardından birlikte yemek yedi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

-----------------------------------

Bakan Çelik'in toplantıya katılması

Bakan Çelik'in konuşması

Barış yemeği

Genel ve detay görüntüler

Haber: Ali LEYLAK -Kamera: Ömer PINAR-ŞANLIURFA-DHA)

======================

Yüksekova'da 5 milyon paket kaçak sigara ele geçirildi

HAKKARİ'nin Yüksekova İlçesi'nde İl Jandarma Komutanlığı ekipleri gümrük kaçağı 5 milyon paket sigara ele geçirdi.

Hakkari Valiliği'nden yapılan açıklamada, İl Jandarma Komutanlığı görevlilerinin PKK/KCK terör örgütünün finans kaynağına yönelik yapılan çalışmalar kapsamında, 25 Kasım 2016 günü yapılan ihbarların ardından Yüksekova İlçesi Bağdaş Köyü Ericek Mezrası ve Keçili Mahallesi'nde 16 kişinin ev ve eklentilerinde 5 milyon paket gümrük kaçağı sigara ele geçirildiği belirtildi. Soruşturmanın devam ettiği ifade edildi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

------------------------------

Askeri araçlardan genel

-Operasyonun yapıldığı köye gelişler

-Belirlenen adreslerde yapılan aramalar

-Ele geçirilen kaçak sigaralar

-Genel ve detaylar

Behçet DALMAZ/HAKKARİ, -

======================

Türel: Ahu Tuğba'nın ödül verdiği festivalden Harvey Keitel'in ödül verdiği festivale geldik

ANTALYA Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, Antalya'nın festivallerde farklı bir boyuta geldiğini belirterek, "Ahu Tuğba'nın ödül verdiği film festivalinden, Harvey Keitel'in ödül verdiği bir film festivali haline geldi" dedi.

Antalya Büyükşehir Belediyesi ile Antalya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (AESOB) tarafından düzenlenen Esnaf Çalıştayı, Adalya Elit Lara Otel'de yapıldı. Çalıştaya, Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, AESOB Başkanı Adlıhan Dere, oda başkanları, esnaf ve sanatkarlar katıldı.

Çalıştay'ın açış konuşmasını, AESOB Başkanı Adlıhan Dere yaptı. Çalıştayın Türkiye'ye örnek olması temennisinde bulunan Başkan Dere, birliğe merkezde 37, ilçelerde 38 olmak üzere toplam 75 oda ve yaklaşık 75 bin esnafla ülkenin en büyük 4'üncü esnaf ve sanatkar teşkilatı olduklarını söyledi.

Rus uçağının düşürülmesiyle turizmde türbülans yaşadıklarını belirten Başkan Dere, "2015 yılında ortalama 10 milyon turist Antalya'yı ziyaret etti. Bu yıl ise 3,5 milyon kayıpla, 6,5 milyon turist şehrimize geldi. Dolayısıyla esnafın da işleri azaldı" dedi.

Belediye Başkanı Menderes Türel ise esnafın yaşadığı sorunları hafifletmeye çalıştıklarını kaydetti. Türel, "Bir tarafta turist gelmiyor diyoruz. Bir taraftan da turiste yönelik işyerleri açıyoruz. Aynı işi yapan 13 esnaf yan yana işyeri açıyor. Bu konuyu da düşünüp ele alma zamanımız geldi. Bir AVM inşaat halindeyken işyerlerinin yeri bellidir. Ama şehir merkezinde esnafımız aynı işle ilgili çok sayıda yan yana işyeri açıyor" diye konuştu.

'RUS TURİST GELECEK'

Terör olaylarının dünyanın her ülkesinde baş gösterdiğini ve bunun da turizmi baltaladığını vurgulayan Menderes Türel, "Rusya'dan 2 ayda 500 bin turist geldi. Önümüzdeki günlerde Dışişleri Bakanımız, Rus Dışişleri Bakanı'nı Alanya'da ağırlayacak. Seneye Rus turistleri daha fazla göreceğiz. Gelecek yıl, bu yıldan daha iyi olacak. Umudumuzu yitirmeyelim" dedi.

Konuşmasında muhalefete de yüklenen Türel, yapılan hizmetleri muhalefetin sürekli olumsuz yönde eleştirdiğini söyledi. Yapılan her etkinliğin zamanla geliştirildiğini belirten Türel, piyano ve film festivali ile Antalya'nın sanatta da dünyaya açıldığını ifade etti. Antalya Film Festivali'ne bu yıl 15 Hollywood yıldızının geldiğine dikkati çeken Menderes Türel, "Bunlar dünyada ses getiren organizasyonlar haline geldi. Festivalimiz farklı boyuta geldi. Ahu Tuğba'nın ödül verdiği film festivalinden Harvey Keitel'in ödül verdiği bir film festivali haline geldi. Elbette, bizim tüm sanatçılarımız değerli. Onu özellikle belirteyim. Yanlış anlaşılma olmasın. Ama vizyon, çıta farklı boyuta geldi. Onları da en iyi şekilde onurlandırıyoruz" diye konuştu. Çalıştay, plaket sunumunun ardından, basına kapalı devam etti.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

----------------------------------

Sineviyon gösterisinden görüntü

Menderes Türel'den görüntü

Esnaf ve sanatkarlar konuşmayı dinlerken görüntü

Adlıhan Dere kürsüde konuşurken

Davetlilerden görüntü

Menderes Türel'in konuşması

Plaket töreni

Haber-Kamera: Süleyman EKİN/ANTALYA,

=========================

Can dostlarına yönelik şiddete karşı farkındalık eylemi

MUĞLA'nın Marmaris İlçesi'ndeki hayvanseverler, 'Bugün ona, yarın sana' adı altında hayvanlara şiddet ve zehirlemelerin önüne geçmek için farkındalık eylemi düzenledi.

Marmaris-İçmeler Doğa ve Hayvanları Koruma Derneği üyelerinden oluşan 30 kişilik grup, bugün saat 13.45'te, Kordon Caddesi'nde bulunan Atatürk Anıtı önünde toplandı. Kent merkezinde hayvanlara işkence ve zehirlemelere dikkat çekmek için eylem yapıldı. 'Bugün ona, yarın sana' adı altında eylem yapan gruptakiler, 20 dakika sessizce bekledi. Hayvanseverler, öldürülen hayvanların resimleri ile 'Hayvanlara şiddete hayır', 'Hayvan katillerini bulun' ve 'Zehirler her yerde satılmasın' yazılı dövizler taşıdı.

Grup adına açıklama yapan Marmaris Hayvan Barınağı Sözcüsü Tülay Yıldız, "Hayvanlara şiddet uygulayan ve katledenlerin önüne geçmek, sesimizi duyurmak için bir araya geldik. Doğasına, hayvanına saygı ve sevgi besleyen bireyler ile huzurlu Marmaris istiyoruz. Marmaris'in güzel insanlarının doğasına ve hayvanlarına sahip çıkmasını arzu ediyoruz" dedi.

Marmaris-İçmeler Doğa ve Hayvanları Koruma Derneği Başkanı Semin Biter, "Marmaris'te son aylarda birçok hayvanımız ya zehirleniyor ya da işkenceye maruz kalıyor. Hayvana şiddetin önüne geçmek ve dikkat çekmek için bir araya geldik. Zehirler rahatlıkla her yerde satılıyor. Yetkililer, zehirli maddelerin rahatça satılmaması için önlem almalıdır. Son zamanlarda hayvanlarımıza yönelik şiddet artmaktadır. Bunun önüne geçmek için herkesi daha duyarlı olmaya davet ediyoruz" dedi.

Açıklama sonrası grup alkışlarla "Hayvanlarımızı koruyalım" ve "Bugün ona yarın sana" sloganları attı. Hayvanseverler daha sonra meydanda 'Hayvana şiddete dikkat' başlıklı broşürler dağıttı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

--------------------------------

Atatürk Anıtı önünde dövizlerle toplanan hayvan severlerden görüntü

Dernek sözcülerinin açıklamaları

Meydanda vatandaşlara el ilanı dağıtan hayvan severler

Döviz taşıyan çocuklar görüntü

Genel ve Detay görüntü

Haber- Kamera: Ali GÜNDOĞAN / MARMARİS (Muğla),

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Recep Tayyip Erdoğan Emine Erdoğan Şirvan Siirt Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title