Haberler

Dha Yurt Bülteni - 1

1)DİYARBAKIR'DA ÇEVİK KUVVET BİNASINA BOMBALI ARAÇLA SALDIRIDİYARBAKIR merkez Bağlar İlçesi'nde Emniyet Müdürlüğü'nün Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğü binasına, bugün saat 08.00 sıralarında PKK'lı teröristler bomba yüklü araçla saldırı düzenlendi.

1)DİYARBAKIR'DA ÇEVİK KUVVET BİNASINA BOMBALI ARAÇLA SALDIRI

DİYARBAKIR merkez Bağlar İlçesi'nde Emniyet Müdürlüğü'nün Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğü binasına, bugün saat 08.00 sıralarında Pkk'lı teröristler bomba yüklü araçla saldırı düzenlendi. Bombalı saldırıda ilk belirlemelere göre çok sayıda kişi yaralanırken, çevredeki binalarda ve Emniyet binasında hasar meydana geldi.Merkez Bağlar İlçesi Aydın Arslan Bulvarı'nda bulunan Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğü binası yakınında bu sabah saat 08.00 sırasında şiddetli bir patlama meydana geldi. Kentin her tarafından hissedilen patlamadan sonra gökyüzüne dumanlar yükselirken, bölgeye çok sayıda ambulans sevk edildi. Patlamadan sonra bölgeden yoğun silah sesleri gelirken, terör saldırısının bomba yüklü bir aracın infilak ettirilmesi sonucu gerçekleştirildiği belirtildi.İlk belirlemelere göre, patlamanın şiddeti ile olay saatinde yoğun olan caddede çok sayıda kişinin yaralandığı belirtiliyor. Patlamanın şiddeti ile hem Emniyet binasında, hem de çevredeki binalarda büyük hasar meydana geldi. Yaklaşık 1 kilometrelik alanda etkili alan patlamanın ardından, bölgeye çok sayıda sağlık ve UMKE ekipleri sevk edildi. Patlamanın yaralanan bazı vatandaşlar ise kendi imkanlarıyla hastaneye götürüldü.

PATLAMA SONRASI SİLAH SESLERİ

Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğü binasının bulunduğu Aydın Arslan bulvarında polis ekipleri giriş çıkışları kontrol altına alırken, havadan ise Sikorsky tipi helikotopterle destek verildi. Çevrede güvenlik önlemi alan polisler de havaya uyarı ateşi açtı.

VALİLİKTEN İLK AÇIKLAMA

Diyarbakır Valiliği'nden yapılan yazılı açıklamada, bugün saat 08.00 sıralarında Bağlar İlçesinde bulunan Aydın Arslan Bulvarında Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğü binasına yakın bir noktada sivil vatandaşların ve öğrencilerin yoğun olarak bulunduğu bir bölgede bölücü terör örgütü mensuplarınca bomba yüklü araçla yapıldığı değerlendirilen, bir patalanın meydana geldiği belirtildi. Açıklamada, "Patlamayla ilgili olarak kamuoyuna ilerleyen saatlerde daha ayrıntılı bilgiler verilecektir. Yaralılar hastanelere intikal ettirilmiş olup, tedavilerine başlanmıştır. Birlik ve beraberliğe daha fazla ihtiyaç duyulan böyle günlerde halkımızı sağduyu ile hareket etmesi ve yapılan yapılan resmi açıklamalara itibar etmesi büyük önem arzetmektedir" dedi.

OLAY YERİNDEN GÖRÜNTÜLER DHA FEED' TEN GEÇİLİYOR

Mehmet TÜRK- Canan ALTINTAŞ- Ahmet ÜN- Serdar SUNAR/ DİYARBAKIR,-

DİYARBAKIR/DHA

=================================================

2)HDP EŞ GENEL BAŞKANLARI DEMİRTAŞ VE YÜKSEKDAĞ GÖZALTINDA

DEMİRTAŞ TUTUKLAMA İSTEMİYLE MAHKEMEYE SEVKEDİLDİ

YÜKSEKDAĞ SAVCIYA İFADE VERİLOR

DİYARBAKIR Cumhuriyet Başsavcılığ'nın yürüttüğü terör soruşturması kapsamında HDP Eş Genel Başkanları Selahattin Demirtaş Diyarbakır'daki konutunda, Figen Yüksekdağ ise Ankara'da gözaltına alındı. Demirtaş'ın kapıyı açmamasına rağmen içeriye giren polisler gözaltı işlemini uyguladı. Demirtaş, Emniyet Müdürlüğü'ne götürülürken, Eş Genel Başkan yardımcısı Meral Danış Beştaş ve Muş milletvekili Ahmet Yıldırım, polislerle tartıştı.

Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığ'nın yürüttüğü terör soruşturması kapsamında Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü'ne bağlı ekipler, saat 01.00 sıralarında HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirntaş'ı gözaltına almak üzere merkez Kayapınar İlçesi'ndeki konutuna geldi. Demirtaş, ellerinde gözaltı kararı bulunan polislere uzun süre kapıyı açmadı. Bu sırada Demirtaş'ın avukatları ile HDP Eş Genel Başkan Yardımcısı Meral Danış Beştaş ve Muş milletvekili Ahmet Yıldırım ile birçok partili de konuta geldi. Uzun süre Demirtaş'ın kapıyı açmaması üzerine iddiaya göre TEM ekipleri içeri girerek Demirtaş'a gözaltı işlemi uyguladı.

HDP'Lİ BEŞTAŞ VE YILDIRM POLİSLERLE TARTIŞTI

Selahattin Demirtaş gözaltına alınmak üzere Emniyet Müdürlüğü'ne götürülürken, Eş Genel Başkan Yardımcısı Beştaş ve Muş milletvekili Yıldırım ve avukatları, sitenin bahçesinde polis araçlarının önüne geçerek engellemeye çalıştı. Çıkan tartışmanın ardından Beştaş ve Yıldırım'ı uzaklaştıran polis, Demirtaş'ı Emniyet'e götürdü.

Bu arada HDP Diyarbakır milletvekilleri Nursel Aydoğan ile Ziya Pir de aynı saatlerde Diyarbakır'da gözaltına alınarak Emniyet'e götürüldü.

YÜKSEKDAĞ İSE ANKARA'DA GÖZALTINA ALINDI

Diyarbakır'da bu olayların yaşandığı aynı saatlerde HDP Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ da Ankara'daki konutunda gözaltına alındı. Ankara Emniyet Müdürlüğü'ne getirilen Yüksekdağ'ın, daha sonra soruşturmanın yürütüldüğü Diyarbakır'a götürüleceği belirtildi.

Bu arada soruşturma kapsamında bazı illerde HDP'li milletvekillerin de gözaltına alındığı ileri sürüldü.Dün gece gözaltına alınan HDP Eş Genel Başkanları Selahattin Demirtaş ile Figen Yüksekdağ ve 4 vekilinin Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı'nca 6-8 Ekim 2014 tarihleri arasında yaşanan olaylarla ilgili yürütülen soruşturma kapsamında gözaltanı alındıkları belirtildi.

İDRİS BALUKEN DE GÖZALTINA ALINDI

HDP milletvekili İdris Baluken, Ankara'da HDP Genel Merkezi'nde polis tarafından gözaltına alındı. Gözaltı için genel merkeze gelen polis ekipleriyle partililer arasında arbede yaşandı.

HDP GENEL MERKEZİ'NDEN GÖRÜNTÜLER

Ankara HDP Genel Merkezi'ndeki operasyon sırasında bina içinden çekilmiş olan görüntüler sosyal medya üzerinden paylaşıldı.

HDP BİNASI GENİŞ GÜVENLİK ÖNLEMLERİ

HDP Eş Genel Başkanları Selahattin Demirtaş ve Figen Yüksekdağ ile birlikte toplam 11 milletvekilinin gözaltına alındığı operasyonda Ankara'daki HDP Genel Merkezi'nde polis ile partililer arasında tartışmalar yaşandı. Grup Başkanvekili İdris Baluken'in gözaltına alınmasının ardından HDP Genel Merkezi'nin bulunduğu bölgedeki tüm yollara barikatlar kurulup, Çevik Kuvvet ve TOMA'larla trafiğe kapatıldı.

DEMİRTAŞ TUTUKLAMA İSTEMİYLE MAHKEMEYE SEVKEDİLDİ

FİGEN YÜKSEKDAĞ DİYARBAKIR' DA SAVCIYA İFADE VERİYOR

DİYARBAKIR'da, dün Cumhuriyet Başsavcılığının yürüttüğü soruşturma kapsamında evinden gözaltına alınan sabah saatlerinde Adliyeye sevkedilen HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş' ın Savcılıkta ifadesinin alınmasının ardından Sulh Ceza Hakimliğine sevkedildi.Aynı soruşturma kapsamında gözaltına alınan partinin diğer Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ'ın da Ankara'dan Diyarbakır'a getirildiği  Mardin Milletvekili Gülser Yıldırım ile birlikte savcıya ifade verdiği bildirildi. Aynı soruşturma kapsamında bulunan haklarında Diyarbakır'da soruşturma açılan 6 milletvekilinin ifadeleri alındıktan sonra mı karar verileceği, yoksa ayrı ayrı mı karar verileceği öğrenilemedi.

Görüntü Dökümü:

---------------------------

-Demirtaş'ın içinde olduğu araçtan görüntüler

-Yüksekdağ'ın gözaltına alınmasından görüntüler

-Baluken'in gözaltına alınmasından görüntüler

-Gözaltılara tepkiler

DİYARBAKIR -ANKARA,

==============================================

3)TANK VE ZIRHLI ARAÇ KONVOYU KIZILTEPE'Yİ GEÇTİ

Ankara ve Çankırı'dan, Şırnak'ın Siloopi İlçesi'ne sevk edilen 28'inci Mekanize Piyade Tugay Komutanlığı Barış Gücü bünyesindeki tank ve zırhlı araçların oluşturduğu 17 TIR'lık konvoy, Mardin'in Kızıltepe İlçesi'ne ulaştı.

Irak'ın Musul kentinin terör örgütü IŞİD'den temizlenmesi için başlatılan harekatın ardından Irak sınırında bulunan Şırnak'ın Silopi İlçesi'ne Ankara ve Çankırı'dan sevk edilen ve 1 Kasım tarihinde yola çıkan 28'inci Mekanize Tugay Komutanlığı'na bağlı birliklerin oluşturduğu 15 tank, 1 çekici ve 1 vinçten oluşan 17 TIR'lık konvoy, saat 21.00'da Mardin'in Kızıltepe İlesi'ne ulaştı. Geceyi Gaziantep'te geçiren zırhlı araç konvoyu, Kızıltepe İlçesi'nde durmadan tarihi İpek Yolu güzergahından, Mardin'in Nusaybin ve Şırnak'ın Cizre ilçeleri güzergahından Silopi'ye gidecek. Zırhlı araç konvoyunun bu gece Silopi'ye ulaşması bekleniyor.

İŞ MAKİNELERİ SİLOPİ'YE ULAŞTI

Çankırı'dan yola çıkan askeri zırhlı araçların arasında bulunan ve sabah erken saatlerde Gaziante'ten yola çıkan; 12 TIR'dan oluşan askeri araç ve tekerlekli iş makinelerinden oluşan araç konvoyu ise Şırnak'ın Silopi İlçesi'ne ulaştı. Konvoy, Silopi ile Habur Gümrük Kapısı arasında, İpek Yolu'nun 10'uncu kilometresindeki Haç Konaklama tesisinde konuşlandı.

Görüntü Dökümü:

------------------------------

-Askeri zırhlı araç ve tankların geçişi

-Kızıltepe ilçe merkezindeki üst geçitten çekilen görüntüler

-İpek Yolu'ndan geçiş yapan araçlar

-Genel ve detay görüntüler

------------------------------

İş makinelerinden görüntü

Mehmet Ali DİNLER-Mehmet Selim YALÇIN/MARDİN-ŞIRNAK,

04.11.2016 - Haber Kodu : 161104013

========================================

4)CHP GENEL BAŞKANI KEMAL KILIÇDAROĞLU İZMİR'DE

İZMİR'e bir dizi toplu açılış törenine katılmak üzere gelen CHP Gelen Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, uçağının indiği Adnan Menderes Havalimanı'ndan dinleneceği otele geçti.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İzmir'de katılacağı bir dizi toplu açılış töreni için dün saat 21.00 İzmir'e geldi. Uçağı Adnan Menderes Havalimanı'na inen Kılıçdaroğlu'nu CHP'li ilçe belediye başkanları ve partililer karşıladı. Kılıçdaroğlu yarınki programına katılmak üzere dinleneceği otele geçti.

Görüntü dökümü:

----------------------------

Kılıçdaroğlu'nun aracından inişi

Kılıçdaroğlu'nun partililerle tokalaşması

Kılıçdaroğlu'nun otele girişi

Genel ve detay görüntü

Haber-Kamera: Mehmet GÜNEY / İZMİR,

03.11.2016 - Haber Kodu : 161103180

====================================================

5)MALATYA'DA GAZ SIZINTISINDAN ETKİLENEN 36 KİŞİ HASTANELİK OLDU

MALATYA'da kaynağı belirlenemeyen ve özellikle bir mahallede yaygın olan gaz kokusu endişe yaratırken, sızıntıdan etkilenen 16'sı çocuk 36 kişi hastanelere kaldırıldı.Malatya'nın Yeşilyurt ilçesine bağlı Yeşiltepe ve İnönü Mahallerinde hissedilen ağır koku polisi ve 112 sağlık ekiplerini alarma geçirdi. Kimyasal bir maddeden kaynaklandığı sanılan koku 155 Polis İmdat ve 112 sağlık ekiplerinin telefonlarını kilitlerken, vatandaşlar soludukları havada biber gazına benzer koku algıladıklarını vurguladı. Doğalgaz kaçağı ihtimaline karşı harekete geçen yetkililer, yaptıkları araştırmadan sonra herhangi bir gaz kaçağının olmadığı sonucuna ulaştı. Tüm araştırmalara rağmen bir bölgede insanları rahatsız eden kokunun kaynağı bulunamadı.

Yeşiltepe mahallesinde etkili olan kokudan etkilenerek rahatsızlanan 16'sı çocuk 36 kişi hastanelere kaldırıldı. Ambulanslar ve afat ekipleri alarma geçerken, hastanelerin acil servisleri kokudan rahatsızlananlarla doldu.

Bu arada kokunun kaynağıyla ilgili bir olası protesto gösterilerine karşı polisin kullanacağı biber gazı stoklarındaki sızıntı olabileceği iddiaları da ortaya atıldı. Gaz sızıntısının kaynağının belirlenmesi için görevliler araştırmalarını sürdürüyor.

Görüntü Dökümü:

-----------

-Gazdan etkilenenler

-Ekiplerin mudahalesi

-Genel ve detaylar

Haber-Kamera: Mikail PELİT / MALATYA,

04.11.2016 - Haber Kodu : 161104003

======================================

6)ARAÇ KUNDAKÇISI PKK YANDAŞLARI SUÇÜSTÜ YAKALANDI

ADANA'da son iki hafta içerisinde EYP'li saldırılar ve araç kundaklama eylemlerinin faili olan 2 PKK yandaşı, suçüstü yakalandı. Şüpheliler son eylemlerinde, bir otomobilin altına EYP bırakırken ve sonrasında yaşanan patlama güvenlik kamerasına yansıdı.

Geçen Cuma günü, merkez Seyhan İlçesi'ndeki İl Emniyet Müdürlüğü'nün arka sokağında park halindeki bir otomibilin altına bırakılan el yapımı patlayıcı (EYP), patladı. Patlamada, araçta maddi hasar meydana geldi. Olay, bölgedeki bir güvenlik kamerasına saniye saniye yansıdı. Bıraktıkları EYP'yi sigarayla ateşleyen yaşları küçük 2 kişinin kaçtığı ortaya çıktı. Patmala sırasında otomobilin yakınında bulunan sokak kedilerinin de kaçtığı görüldü.

SUÇÜSTÜ YAKALANDILAR

Bu patlama ile yakın zamanda meydana gelen ses bombalı eylemler ve araç kundaklama olaylarını inceleyen Terörle Mücadele (TEM) ekipleri, şüphelilerin aynı kişiler olduğunu tespit etti. Şüphelilerin kaçış güzargahını ve gidebilecekleri yerleri belirleyen TEM ekipleri, akşam saatlerinde Özel Harekat polislerinin katılımıyla merkez Seyhan İlçesi Obalar ve ve Kıbrıs caddeleri üzerinde uygulama yaptı. Ekipler, yüzü maskeli ve elleri eldivenli 17 yaşındaki F.A. ile 14 yaşındaki İ.Ö.'yü benzin şişeleriyle merkez Kıbrıs Caddesi'nde başka araçları kundaklamak istedikleri sırada yakaladı.

Son iki haftada meydana gelen EYP'li saldırılar ve araç kundaklamalarının failleri oldukları belirtilen F.A. ve İ.Ö., sağlık kontrolünden geçirildikten sonra Çocuk Şube Müdürlüğü ekiplerine teslim edildi.

Görüntü Dökümü

----------------

*Güvenlik kamerası görüntüsü*

PKK şandaşlarının otomobilin altına EYP bırakıp kaçması

EYP'nin patlama anı

EYP'nin patladığı anda sokak kedilerinin kaçması

Patlama sesi üzerine sokağa dökülen mahalle sakinleri

Polislerin olay yerine gelip inceleme yapması

Haber- Kamera: Gökhan KESKİNCİ / ADANA,

04.11.2016 - Haber Kodu : 161104018

==============================================

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Selahattin Demirtaş Kemal Kılıçdaroğlu PKK Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title