Haberler

Dha İstanbul Bülteni - 1

1- BİR GEMİNİN ÇEKTİĞİ BARÇ BEYKOZ AÇIKLARINDA BATTI-Barç Gemisini yerinden kaldırmak için kurtarma gemileri geç satlere kadar çalışmalarına devam etti.

1- BİR GEMİNİN ÇEKTİĞİ BARÇ BEYKOZ AÇIKLARINDA BATTI

-Barç Gemisini yerinden kaldırmak için kurtarma gemileri geç satlere kadar çalışmalarına devam etti.

Haber - Kamera: Uğur AYAZSIN - Mehmet İlkay ÖZER / İstanbul DHA

Bir geminin arkasında çektiği ve boş olduğu öğrenilen barç, Beykoz açıklarında su alarak battı. Çeken geminin, batan barç'ı bırakarak yoluna devam ettiği öğrenildi.

Karadeniz'den İstanbul Boğazı'na giren, adı öğrenilemeyen bir geminin çektiği ve boş olduğu öğrenilen barç, akşam saatlerinde Beykoz Paşabahçe açıklarında su alarak battı. Çeken gemi, batan barçı bırakarak yoluna devam etti. Bildirilemsi üzerine sevk edilen Sahil Güvenlik ekipleri, ters dönerek su yüzeyinde duran barç'ın etrafında teknelerle güvenlik önlemi aldı. Barç'ın gelen kurtarma teknesiyle firmanın göstereceği yere çekileceği öğrenildi.

Barç Gemisini yerinden kaldırmak için kurtarma gemileri geç satlere kadar çalışmalarına devam etti.

BARÇ ŞEKLİNDEKİ GEMİ

Hareket etme ve sevk kabiliyetine sahip, az su çeken, geniş karinalı, yaklaşık olarak 250 ton yük taşımak için inşa edilmiş ya da dönüştürülmüş ve bu amaçla kullanılan ticaret gemileridir.

Görüntü Dökümü:

----------------------

-Sahil Güvenlik tekneleri ve kurtarma gemilerinin gelmesi

-Su yüzeyinde ters dönen barç

-Kurtarma gemilerinin çalışmalar

02.05.2017 - 21.28 Haber Kodu : 170502171

03.05.2017 - 00.08 Haber Kodu : 170503003

=========================

2- FETÖ ADLİYE YAPILANMASI DAVASINDA 4 SANIK TAHLİYE EDİLDİ

Haber: Yüksel KOÇ / İstanbul

FETÖ / PDY'nin İstanbul genelindeki adliye yapılanmasına ilişkin 87'si tutuklu 129 sanığın, "Silahlı terör örgütüne üye olmak" suçundan 15 yıla kadar hapis cezası istemiyle yargılandığı davanın 6. duruşması yapıldı. Mahkeme, tutuklu yargılanan sanıklardan 4 kişinin tahliyesine karar verdi.

İstanbul 22. Ağır Ceza Mahkemesi'nin Silivri Ceza ve İnfaz Kurumları yerleşkesinin yanındaki binada yapılan davanın 6. duruşmasına, 87'si tutuklu sanık ile avukatları ve yakınları katıldı.

Tutuksuz sanık Ali Vural, FETÖ üyesi olmadığını savunarak, "Polis ve askeri sınavlara girdim. Yüksek puan almama rağmen mülakatlarda elendim. Üniversite okuyacak ekonomik durumum yoktu, bü yüzden katipliğe müracat ettim. ByLock programını kesinlikle kullanmadım. Eğer böyle bir program kullanmış olsaydım kesinlikle hatırlardım. Masumum, bu durumun ortaya çıkacağını biliyorum. Cemaat okullarında okumadım" dedi.

Tutuksuz sanıklardan Barış Arslan, örgüt üyesi olmadığını öne sürerek, "FETÖ'yle irtibatlı evlerde kaldığım iddia edilmiştir. Öğrencilik ve meslek hayatım boyunca kendi evlerimde kaldım" dedi. Tutuksuz sanıklardan Rıdvan Yıldırım, öğrencilik hayatında arkadaşları ile tuttuğu evlerde kaldığını öne sürerek, "Hiçbir cemaat ve yapıyla bağlılığım yoktur. FETÖ örgütü elebaşısını ve örgüt üyelerini lanetliyorum. Bu adamı hiçbir zaman sevmedim ve ideolojisini desteklemedim" dedi.

4 KİŞİ TAHLİYE EDİLDİ

Mahkeme heyeti sorguların ardında tahliye taleplerini değerlendirmek için duruşmaya bir saat ara verdi. Aranın ardından 4 sanığın tahliyesine karar veren mahkeme eksiklerin giderilmesi için duruşmayı 10 Mayıs'a erteledi.

=================================

3- DAVUT GÜLOĞLU MAHKEME KARARINA TEPKİ GÖSTERDİ

Haber: Ümit TÜRK / İstanbul DHA

Şarkıcı Sıla Gençoğlu'nun kendisine hakaret ettiği gerekçesiyle dava açtığı şarkıcı Davut Güloğlu, hakkında verilen adli para cezası kararına tepki gösterdi. Sosyal medya hesabı üzerinden açıklama yapan Güloğlu, "Bana herhangi bir resmi yazı yazmadan haklarımı bana kullandırmayan, tarafsızlığına gölge düşürdüğünü düşündüğümüz sayın mahkeme hakimini önce Allah'a, üst mahkemeye sonra Hakimler ve savcılar yüksek Kuruluna havale edeceğim" dedi.

Davut Güloğlu, sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı yazılı açıklamada şu ifadeleri kullandı;

"MHP'siyle CHP'siyle ve Ak Parti'siyle Türk milletinin oluşturduğu 15 temmuz Yenikapı ruhuna şov diyen Sıla Gençoğlu hakkında verdiğim röpörtajımdan sonra vatan hainlerine söylediğim ve ülkesine hizmet etmeyen vatan hainlerine söylemeye devam edeceğim. Kaba cümleyi üzerine alıp kendisinin 15 Temmuz ruhuna yaptığı nezaketsizliğin, saygısızlığın, hatta aşağılamanın üzerini örtmeye çalışan Sıla Gençoğlu'nun amacına tarafsız olması gereken sayın mahkeme, malesef hizmet etmiştir.

Yargılama sırasında savunma hakkımızı kısıtlayan, Sıla Gençoğlu tarafının tamamen gerçeğe aykırı beyanlarına dayanarak hakimin reddi talebimizin reddedilmesini isteyen sayın mahkeme hakimi Ahmet Duymaz, yine adil yargılanma hakkımızı yok sayarak bizim olmadığımız ortamda bize haklarımız kullandırılmadan, haksız ve hukuksuz kararını vermiştir. Avukatım Emrullah Gözcü ile hakimin bu davadan alınması gerektiği konusunda yaptığımız başvurunun ne kadar haklı olduğu net bir şekilde ortaya çıkmıştır.

Mahkemenin cep telefonu mesajıyla iş ve işlem yaptığı nerede görülmüştür. Bana herhangi bir resmi yazı yazmadan haklarımı bana kullandırmayan, tarafsızlığına gölge düşürdüğünü düşündüğümüz sayın mahkeme hakimini önce Allah'a, üst mahkemeye, sonra Hakimler ve savcılar yüksek Kuruluna havale edeceğim."

NE OLMUŞTU?

15 Temmuz darbe girişiminin ardından Yenikapı'da düzenlenen Demokrasi ve Şehitler Mitingi'ne Şarkıcı Sıla katılmamış ve "Darbeye karşıyım ama Yenikapı'daki şova katılmayacağım" demişti. Bunun üzerine Davut Güloğlu katıldığı bir televizyon programında, "S… olsun gitsin" ifadesini kullanmıştı. Sıla, bu sözlerin ardından şikayetçi olmuş ve Davut Güloğlu hakkında, "Basın yoluyla hakaret" suçundan 2,5 yıla kadar hapis cezası talebiyle dava açılmıştı. Davut Güloğlu'nun avukatı, mahkeme hakimi ile yaşadığı tartışmanın ardından davadan çekilmişti. Bugün yapılan duruşmada mahkeme hakimi, Güloğlu hakkında Sıla Gençoğlu'na yönelik sarf ettiği sözlerinden dolayı, "Basın yoluyla alenen hakaret" suçundan 14 ay hapis cezasına çarptırılmasına karar verdi. Mahkeme, 8 bin 400 TL olarak adli para cezasına çevirdiği cezanın 12 taksitte ödenmesine hükmetti.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Davut Güloğlu İstanbul Beykoz Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

CAN DALTON KİMDİR? Can Dalton hangi çete? Oya Okar Arka Sokaklar'a geri mi dönüyor? Arka Sokaklar'ın Selin Komiser'i diziye dönüyor mu? SAĞLIK BAKANLIĞI Personel alımları başladı mı? #128657 Personel alımı başvuruları ne zaman? Servisler kaldırılacak mı? Servisler neden kaldırılacak, sebebi ne? Servisler yasaklanıyor mu? Köklü tasarruf tedbirleri hayata geçiyor! Bu akşam Survivor var mı? Bu akşam Survivor All Star yeni bölüm yayınlanacak mı? 26 Nisan Cuma Survivor yeni bölüm! Müfredat değişiyor mu? Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli ne demek? Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli nedir? Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli ne zaman başlayacak? Sağlık Bakanlığı 36 bin personel alımı başvuru tarihi ne zaman? #127973 Sağlık Bakanlığı sözleşmeli personel başvuru şartları neler? YEMEKTEYİZ 26 Nisan yarışmacısı Durmuş kimdir? Durmuş Çetin kaç yaşında, nereli? Tavuğa ihracat yasağı mı geldi? Tavuğa neden ihracat yasağı geldi, sebebi ne? Tavuğa neden ihracat yasağı getirildi? İhracat yasağı ile ilgili Ticaret Bakanı ne söyledi? Kırım Kongo Kanamalı Ateşi (KKKA) belirtileri ne? KKKA nasıl bulaşır, nasıl önlenir, ne yapılmalı? 26 NİSAN YEMEKTEYİZ CANLI İZLE #128105 Yemekteyiz'de bugün kim yarışacak? Yemekteyiz hangi kanalda, saat kaçta? Samet Akaydın Fenerbahçe'ye geri mi dönüyor? Samet Akaydın Fenerbahçe'ye mi gelecek? ADANA DEMİRSPOR- GALATASARAY MAÇI CANLI İZLE Adana Demirspor- Galatasaray maçı canlı (HD) izleme linki!
title