Haberler

Dha İstanbul Bülten - 1

İNŞAAT ALANINDAKİ ÇÖKME, BİTİŞİĞİNDEKİ 5 KATLI BİNAYI BOŞALTTIRDIHaber-Kamera: Hakan KAYA-Ali Kerem BENGİ / İSTANBUL DHA- Şişli'de bir inşaatın temel açma çalışmasının yapıldığı alanda henüz bilinmeyen bir nedenle çökme meydana geldi.

İNŞAAT ALANINDAKİ ÇÖKME, BİTİŞİĞİNDEKİ 5 KATLI BİNAYI BOŞALTTIRDI

Haber-Kamera: Hakan KAYA-Ali Kerem BENGİ / İSTANBUL DHA-

Şişli'de bir inşaatın temel açma çalışmasının yapıldığı alanda henüz bilinmeyen bir nedenle çökme meydana geldi. Çöken alanın bitişiğinde bulunan 5 katlı binada ikamet eden vatandaşlar ise tedbir amaçlı tahliye edildi.

Olay, Şişli-Mecidiyeköy Musadayı Sokak'ta saat 01.00 sıralarında meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, bir inşaatın temel açma çalışmasının yapıldığı alanda henüz bilinmeyen bir nedenle çökme meydana geldi. Durumu fark eden vatandaşlar; zabıta, polis ve itfaiye ekiplerine olayı bildirirken, çökmenin yaşandığı yerin bitişiğinde bulunan 5 katlı binada bulunanları da uyardı. Olay yerine gelen ekipler, yaptıkları incelemelerin ardından çökmenin risk oluşturması nedeniyle bina sakinlerinin tahliyesine karar verdi. Tahliyelerin ardından zabıta ekipleri de bina etrafında güvenlik şeridi çekerek tedbir aldı. Tahliye edilenlerin bazıları akrabalarının yanına yerleşirken,  bazılarının ise belediye tarafından yer tahsis edilmesini beklediği öğrenildi.

BİNA SAKİNİ "İSTİNAT DUVARI OLMADAN KAZMAYA DEVAM ETMİŞLER"

Tahliye edilen binada oturan Onur Uçar, "Birkaç gündür yanımızdaki arsada inşaat temel kazısı var. Anladığım kadarıyla onlar herhangi bir istinat duvarı çekmeden kazmaya devam etmişler. Dolayısıyla, bizim binamızdan bağımsız bir merdivenimiz var ve merdivenin altı tamamen çöktü. Yıkılmak üzere şu anda. İtfaiyeyi aradık. Onlarda güvenlik açısından binanın boşaltılmasına karar verdiler. Ben o sırada evdeydim. Sokaktan gelen vatandaşlar çökmeyi görerek birkaç dairenin kapısını çalıp bize haber verdiler" dedi.

Görüntü Dökümü

-----------------------------------

-Toprak kayması olan alandan görüntü

-Çöken yerde bulunan borular

-Bina sakini Onur Uçar ile röp.

-Polis ve itfaiye ekipleri

-Zabıta ekipleri çevrede güvenlik önemi alması

-Binadan görüntü

-Dışarıda bulunan vatandaşlar

-Genel ve Detaylar

26.07.2017 - 03.11 Haber Kodu : 170726007

============================================

ETİLER'DE KORKUTAN YANGIN

MAHSUR KALAN APARTMAN SAKİNLERİNİ İTFAİYE KURTARDI

DUMANDAN ETKİLENEN KEDİ İÇİN MAHALLELİ VE İTFAİYE SEFERBER OLDU

Haber-Kamera: Hakan KAYA-Ali Kerem BENGİ / İSTANBUL DHA

ETİLER'DE 4 katlı binanın giriş katında giysi kurutma makinesinin kısa devre yapması sonucu yangın çıktı. Yoğun dumanın kapladığı apartmanda mahsur kalanlar, itfaiye ekiplerinin müdahalesiyle tahliye edilirken, bir itfaiye eri ise dumandan etkilenen kediye oksijen vererek tedavi etmeye çalıştı.

Beşiktaş Etiler Mahallesi Yanarsu Sokak'ta saat 00.00 sıralarında 4 katlı bir apartmanın giriş katında iddiaya göre giysi kurutma makinesinin kısa devre yapması sonucu yangın çıktı. Yangın nedeniyle apartmanı yoğun duman kaplarken, ihbar üzerine olay yerine sağlık ve itfaiye ekipleri sevk edildi.

APARTMANDA MAHSUR KALDILAR

Apartmanı kaplayan yoğun duman nedeniyle apartmandakiler dışarı çıkamayarak binada mahsur kaldı. Olay yerine gelen itfaiye ekipleri yoğun duman nedeniyle apartmanda mahsur kalan vatandaşları kurtarmak için çalışma başlattı. İtfaiye aracının merdiveniyle apartmanın üst katlarında mahsur kalan vatandaşlara ulaşan itfaiye erleri mahsur kalanları tek tek kurtararak aşağıya indirdi.

MAHSUR KALAN YAŞLI KADINI İTFAİYE ERİ SIRTINDA TAŞIDI

Kurtarma çalışmaları sırasında mahsur kaldığı daireden çıkartılan ve yürümekte zorluk çeken 92 yaşındaki Saliha Çoşan'ı bir itfaiye eri sırtına alarak apartmandan tahliye etti. Kaldırıma oturtulan Çoşan'a bir süre oksijen tedavisi yapıldı.

DUMANDAN ETKİLENEN KEDİ İÇİN İTFAİYE EKİPLERİ SEFERBER OLDU

Yangının çıktığı dairenin sahibi Şevket Akıncı'nın 'Sepet' isimli kedisi de yoğun dumandan etkilendi. İtfaiye ekipleri tarafından daireden yarı baygın halde çıkartılan kediye ilk müdahaleyi mahalle sakinleri ve itfaiye erleri yaptı. Mahalle sakinleri tarafından su verilen Kediye daha sonra itfaiye erleri  oksijen vererek tedavi etmeye çalıştı. Bir süre oksijen verilen kedi daha sonra kafese konularak veteriner kliğine götürüldü.

Olay yerine gelen sağlık ekipleri dumandan etkilenen bazı vatandaşlara ambulansta ilk müdahale yapıldı.

Yangının çıktığı dairede oturan Şevket Akıncı, "Kurutma makinesinin motoru yandı, galiba o yüzden çıktı. Önce fark ettik, sesler gelmeye başladı. Sonra duman çıktı. Hafiften duman çoğalınca biz de itfaiyeyi aradık.ödedi.

"KAPIYI AÇTIĞIMDA YOĞUN DUMANLA KARŞILAŞTIM"

Apartmanda mahsur kalan Erdoğan Sel ise, "Biz arka odada yatıyorduk. Aşağıdan bağırdılar 'Çabuk dışarı çıkın' diye. Kapıyı açtığımda yoğun dumanla karşılaştım. Yardım istedik. Sağolsun itfaiye geldi bizi kurtardı giriş katta çıkmış yangın. Komşumun söylediğine göre kurutma makinesi patlamış bir anda alev almış her taraf" dedi.

Görüntü Dökümü

-----------------------

-Üst katlarda kurtarılmayı bekleyen vatandaşlar (özel)

-Katta mahsur kalan kadının kurtarılmayı beklemesi (özel)

-İtfaiye ekiplerinin mahsur kalanları kurtarması (özel)

-Yangından etkilenenlere oksijen verilmesi

-Sağlık ekiplerinin kurtarılan vatandaşlara müdahalesi

-Binadan görüntü

-Apartman sakinleriyle röp.

-Kurtarılan kediye oksijen verilmesi

-Genel ve detaylar

26.07.2017 - 02.48 Haber Kodu : 170726005

=========================================

(ÖZEL HABER)CEP TELEFONU HIRSIZLIĞI GÜVENLİK KAMERASINDA

Haber - Kamera: Soner HASIRCIOĞLU / İSTANBUL DHA

Fatih'te bir kişinin, müşteri gibi girdiği mağazadaki reyon görevlisi kadını nişanlısına kıyafet alma bahanesiyle oyalayarak kasada bulunan cep telefonunu çalma anı, güvenlik kameralarına saniye saniye yansıdı.

Olay, Fatih Şehremini Mahallesi Büyük Saray Meydanı Caddesi üzerinde bulunan bir giyim mağazasında Cumartesi günü saat 13.30 sıralarında meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, mağazanın kadın reyon görevlisi, nişanlısına kıyafet alacağını söyleyerek kendisini bir süre oyalayan, ardından mağazadan çıkarak hızla uzaklaşan kişiden şüphelendi. Reyon görevlisi, kasanın bulunduğu bankoyu kontrol edince cep telefonun yerinde olmadığını fark etti. Ardından hızla mağaza dışına çıkarak kaçan kişiye baktı, ancak izine rastlayamadı. Bunun üzerine durumu polise bildirdi. Mağazaya gelen polis ekipleri, güvenlik kamera kayıtlarını inceledi. Yapılan incelemede hırsızlık anının saniye saniye kameraya yansıdığı ortaya çıktı.

Görüntülerde, reyon görevlisinin müşteri gibi gelen şüpheliye bayan kıyafetleri gösterdiği, şüphelinin cep telefonuyla konuşurken kasanın bulunduğu bankoyu kontrol ettiği, reyon görevlisinin arkasını dönmesinden faydalanarak kasada bulunan cep telefonunu alarak cebine koyduğu, ardından mağazadan çıkarak uzaklaştığı görüldü.

Polis, olayla ilgili soruşturmayı sürdürürken görüntülerden şüphelinin kimliğini tespit etmeye çalışıyor.

Görüntü Dökümü:

------------------------

İşyerine ait güvenlik kamera görüntüsü

Hırsızın içeri girmesi

Reyon görevlisi ile konuşan hırsız

Kasadan telefonun alınması

Telefonu aldıktan sonrası

Genel ve detaylar

25.07.2017 - 23.45 Haber Kodu : 170725237

===========================

-CUMHURİYET DAVASINDA İKİNCİ GÜN...

AHMET ŞIK: "AİLELERİMİZLE GÖRÜŞME HAKKINI KULLANMAK İSTİYORUZ"

Haber: Özden ATİK / İstanbul, DHA

Cumhuriyet yönetici ve yazarlarına yönelik 19 sanıklı davada, Cumhuriyet Vakfı Yönetim Kurulu üyesi sanıklar Güray Tekin Öz, Önder Çelik, Mustafa Kemal Güngör savunmalarını yaptı. Duruşmada söz alan gazeteci Ahmet Şık ise, cezaevinde hak kısıtlaması olduğunu belirterek "Diyorlar ki 'duruşmaya gitmeyin, burada kalın, o zaman görüş hakkınızı kullanırsınız'. Yani diyor ki 'ya benimsin, ya 27. ağır ceza mahkemesinin'. Bu sorunu sizin çözebileceğinizi düşüyoruz. Önümüzdeki hafta ailelerimizle görüşme hakkını kullanmak istiyoruz" dedi.

Cumhuriyet Vakfı Yönetim Kurulu Üyesi sanık Güray Tekin Öz meslek hayatına 1970 yılında başladığını belirterek "Laik, demokratik bir Cumhuriyet için çaba gösteren gazetecilik ilkelerine ömrü boyunca sadık kalmış bir gazeteci olarak şeriatçı, darbeci terör yöntemlerini benimseyen örgütleri desteklediğim, 'üye olmamakla birlikte örgüte bilerek isteyerek yardım ettiğim' iddiasını şiddetle reddediyorum. Soruşturmayı açan savcının FETÖ ile ilişkili bir davadan yargılanıyor olmasını da iddianın mesnetsizliğinin önemli bir kanıtı sayıyorum. Hiçbir zaman bir terör örgütüne üye olmadım. Herhangi bir terör örgütüne yardım olarak sayılabilecek bir eylem içine girmedim. İddianamede terör örgütleri ile ilişkili olduğuma dair tek bir somut kanıt bulunmamaktadır" dedi.

İddianamede, bir ByLock kullanıcısıyla irtibat kurduğu iddiasına yönelik sanık Öz, "ByLock kullanıcısına telefon etmedim. Sözü edilen kayıt telefon numarasının benden önceki kullanıcısına aittir. 2015 yılından sonra abone olduğum numaranın eski sahibinin iletişimidir. Benimle hiçbir ilgisi yoktur" diyerek abonelik belgesini sundu. Öz, hakkında FETÖ'den  soruşturma yapılan bir kişiyle iletişim kurduğu iddiasına yönelik ise "Bu iddia birazdan fazla komiktir. İletişim kurduğum iddia edilen kişi Çankaya'da bir pidecidir. Ben arada bir pide ısmarladığım pidecinin hakkında soruşturma yürütülen bir kişi olduğunu bilme şansına nasıl sahip olayım. Arada bir, en son da doğum günümde bir pide ısmarlamışız. Tüm suçlamaları reddediyorum. Tahliyemi ve beraatımı talep ederim" diye konuştu.

"HER BASKI DÖNEMİNDE CUMHURİYET HEDEF ALINMIŞTIR"

Daha sonra Cumhuriyet Vakfı Yönetim Kurulu üyelerinden Önder Çelik'in savunmasına geçildi. Çelik, "Rejimler ne zaman temel değerlerinden uzaklaşsa, her baskı döneminde Cumhuriyet hep hedef alınmış ve hırpalanmıştır. Cumhuriyete 12 Mart'ta, 12 Eylül'de de baskılar uygulanmış, kapatılmış ve toplatılmıştır. Birçok yazarı öldürülmüştür. Çok yakın geçmişte Ergenekonculukla suçlanmıştır. Şimdi ise FETÖ'cülükle suçlanmaktadır. Cumhuriyet Gazetesi öncesinde olduğu gibi bugün de laik, çağdaş, demokratik hukuk devleti ve  Atatürkçü ilkeleri korumanın bilinci içerisinde yayınını sürdürmektedir. Cumhuriyet Gazetesi yayın hayatına başlamasından itibaren çok cesur bir gazete olmuştur, cesaretini her zaman için sürdürmüştür, sürdürecektir" diyerek suçlamaları reddetti.

AHMET ŞIK: AİLELERİMİZLE GÖRÜŞME HAKKINI KULLANMAK İSTİYORUZ

Bu arada gazeteci Ahmet Şık söz aldı. Şık, "Cezaevinde hak kısıtlması var. Bizim bu hafta ailelerimizle açıkgörüş hakkımız vardı. Ancak buradayız. Mevzuat diyor ki, haklı gerekçelerle bunu telafi edemiyorsa cezaevi bu sorunu çözer. Bunun için dilekçe yazdık. Olumlu yanıt alamıyoruz. Diyorlar ki 'duruşmaya gitmeyin, burada kalın, o zaman görüş hakkınızı kullanırsınız'. Yani diyor ki 'ya benimsin, ya 27. ağır ceza mahkemesinin'. Bu sorunu sizin çözebileceğinizi düşüyoruz. Önümüzdeki hafta ailelerimizle görüşme hakkını kullanmak istiyoruz" dedi. Bunun üzerine izleyiciler "Tahliye, tahliye" diye bağırdı.

"HİÇ KİMSE BU ABSÜRD İDDİAYA İNANMAZ"

Daha sonra sanık avukat Mustafa Kemal Güngör savunmasını yaptı. Güngör, "Ben 43 yıllık bir Cumhuriyet okuru olarak Fetullah Gülen'i 35-40 sene önce Hikmet Çetinkaya'nın yazılarından öğrendim. Öğrenmekle kalmayıp, Fetullah  Gülen'in hakkındaki yazılarla ilgili olarak Cumhuriyet Gazetesi aleyhine açtığı onlarca davada gazetenin ve Hikmet Çetinkaya'nın avukatlığını yaptım. İroniye bakınız ki, şimdi Cumhuriyet Vakfı'nın Yönetim Kurulu üyeleri olarak Hikmet Ağabey ile, yani kelimenin tam anlamıyla FETÖ'nün kitabını yazan Hikmet Çetinkaya ile birlikte FETÖ'ye yardım etmekle suçlanıyoruz. Türkiye'yi tanıyan, gazete okuyan, güncel olayları takip eden, objektif ve iyi niyetli davranan hiç kimse bu absürd iddiaya inanmaz" dedi. Duruşma yarın saat 13.30'a bırakıldı.

=================================

OTOMOBİL GECEKONDU ÜZERİNE DÜŞMEKTEN SON ANDA KURTULDU

Haber - Kamera: Murat DELİKLİTAŞ - Özgür EREN / İSTANBUL DHA

Kağıthane'de bir araç yokuş aşağıya kayarak gecekondunun üzerine uçmasını demir bariyerler önledi. Kazada can kaybı ya da yaralanma olmazken araçta ve demir bariyerlerde maddi hasar meydana geldi.

Olay Hamidiye Mahallesi Onur Sokakta saat 18.15 sıralarında meydana geldi. Cengiz Argun yönetimindeki 34 VV 9767 Plakalı araç sokak içerisindeki yokuştan çıkarken henüz belirlenemeyen bir nedenle direksiyon hakimiyetini kaybetti. Aşağıya doğru kaymaya başlayan otomobil önce elektrik direğine ardından da demir bariyerlere çarparak durabildi.

DEMİRLERİ PARÇALAYARAK ASKIDA KALDI

Demirleri parçalayarak askıda kalan otomobil beş metre aşağıdaki gecekondunun üzerine düşmekten son anda kurtuldu. Cengiz Argun ve Muhammed Argun vatandaşların yardımı ile araçtan çıkartıldı. Şans eseri kazada ölen ya da yaralanan olmazken araçta ve demir bariyerlerde maddi hasar meydana geldi. İhbar üzerine olay yerine gelen itfaiye ekipleri askıda kalan aracı bulunduğu yerden vinç yardımı ile çıkarttı.

"TAMAMMEN MUCİZE"

Otomobil sahibi Cengiz Argun" Rampadan yukarıya çıkmak istedik. Araba çıkamayınca geri bıraktı. Bırakınca yokuş aşağıya duvara vurdu sonra direğe vurdu, direğe vurduktan sonra burada.  Allahın takdiri, tamamen mucize. Demirler olmasa buradaki gecekondunun üzerine düşebilirdi."

"ÇOLUK ÇOCUĞA VURMADIĞI İÇİN ŞANSLIYIZ"

Gecekonduda oturan Hüseyin Nizamoğlu "Ben işten geldim, evde oturuyordum. Daha önce de araba uçmuştu. Burada sarı demirler vardı onlar zayıftı. Eğer onlar olmasaydı kesin çatının üzerine uçacaktı. Bu demirler bizi biraz korudu. Arkadaşta da Allahtan can kaybı veya yaralanması yok. Ben içerideydim, çocuğum da aşağıda oynuyordu. Daha önce de bir araba uçtu ama kamyon bizi kurtardı, kamyon vardı ondan dolayı asılı kaldı. Çoluk çocuğa vurmadığı için çok şanslıyız." diye konuştu.

Polis kaza ile ilgili soruşturma başlattı.

Görüntü Dökümü

-------------------------

-Askıda kalan otomobilden genel ve yakın detaylar

-Gecekondudan genel ve yakın detaylar

-Mahalle sakinlerinden detay görüntü

-İtfaiye araçları ve ekiplerinden detay görüntü

-Aracın bulunduğu yerden kurtarılması

-Cengiz Argun ile röportaj

-Hüseyin Nizamoğlu ile röportaj

-Genel ve yakın detaylar

25.07.2017 - 20.48 Haber Kodu : 170725220

============================

- İSTANBUL'DA SANSASYONEL EYLEM HAZIRLIĞINDAKİ 2 PKK'LI DAHA TUTUKLANDI

Haber: Çağatay KENARLI / İSTANBUL DHA

İstanbul Emniyet Müdürlüğü, İstanbul Valisi Vasip Şahin'in 13 Temmuz günü açıkladığı, Beşiktaş saldırısının organizatörünün de yakalandığı terör operasyonunun devamı olarak iki kişinin daha yakalandığını ve işlemlerinin ardından çıkarıldıkları mahkemece tutuklandıklarını açıkladı.

Açıklamada, PKK/KCK terör örgütünün sözde özel kuvvetler hücresinin önümüzdeki günlerde İstanbul'da sansasyonel bir eylem hazırlığı içerisinde olduğu yönünde bilgiler elde edilmesi üzerine harekete geçildiği belirtildi.

İstanbul'un 13 ilçesinde 105  adres ile Ankara, Diyarbakır, Hakkari ve Kocaeli'nde yapılan eş zamanlı operasyonlarda 45 kişini gözaltına alındığı kaydedildi.

Adreslerde yapılan aramalarda; 2 adet elektronik devre, 161 kilogram çeşitli derecede tahribat gücüne sahip patlayıcı madde, 2 adet eletrikli kapsül, 66 metre infilak fitili, 3 kalaşnikof marka uzun namlulu silah, 2 adet 7,65 mm çapında ve 5 adet kurusıkı tabanca, 2 adet pompalı tüfek, 959 adet değişik çapta fişek, 3 adet hücum yeleği, 1 adet dürbün ve dijital malzeme ele geçirildiği bilgisi verildi.

Açıklamada, emniyet müdürlüğüne getirilerek işlemleri yapılan 10 kişi, Terörle Mücadele Şube müdürlüğünden serbest bırakılırken diğer kişiler 14 Temmuz günü İstanbul Cumhuriyet Savcılığına sevk edildiği anlatıldı. Bu kişilerden 23 kişi adli kontrol hükümlerince serbest bırakılırken 12'sinin tutuklanarak cezaevine gönderildiği hatırlatıldı.

Açıklamada, 19 Temmuz günü, soruşturma kapsamında tutuklanan kişilerle irtibatları tespit edilen A.K. ve H.D. de yakalanarak gözaltına alındığı ve bugün sevk edildikleri mahkemece tutuklandıkları bildirildi.

Son tutuklananlarla birlikte soruşturma kapsamında tutuklananların sayısı 14'e yükseldi.

Görüntü Dökümü: (ARŞİV)

----------------------

Polis kamerasından operasyon görüntüleri

Valinin açıklaması

25.07.2017 - 22.00 Haber Kodu : 170725227

===========================

15 TEMMUZ'DA TAKSİM'İ İŞGAL EDEN ASKERLERİN DAVASI...

Haber: Serpil KIRKESER / İSTANBUL DHA

15 Temmuz darbe girişimi sırasında Taksim Meydanı'nın işgal edilmesi ve çıkan olaylarda 39 kişinin yaralanmasına ilişkin  11'i tutuklu  99 askerin yargılandığı davada tutuklu sanıklar savunma yaptı. Tutuklu sanıklar terör saldırısı gerekçesiyle Taksim Meydanı'na gönderildiklerini belirterek, darbe girişiminden de haberleri olmadığını iddia etti. Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir de duruşmaya izleyici olarak katıldı.

"OĞLUMUN ADINI FETULLAH DENEN TERÖRİST KOYMADI"

Silivri Cezaevi'nin karşısında bulunan binada İstanbul 26. Ağır Ceza Mahkemesi'nce görülen 2. duruşmanın öğleden sonraki oturumunda Günay Kaya savunmasını tamamladı. 15 Temmuz'da teslim olduğunu ve polislerin kendisine hakaret ve darp ettiğini iddia eden Kaya Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile meslekten ihraç edildiğini, mal varlığına el konulduğunu savundu. Sanık Kaya "Öğrencilik hayatımda örgütün yurtlarında kalmadım. Abilerinden ders almadım, burs almadım, burs vermedim. 'Himmet' adı altında para vermedim. Bankasya'da hesabım yok, bankaya para da yatırmadım. Örgütün gizli haberleşme programı olan 'ByLock'u kullanmadım. Amerika Birleşik Devletleri'nde (ABD)bulunmadım. Eşimi katalogdan seçmedim. Oğlumun adını 'Fetullah' denen terörist koymadı" dedi.

SANIK: DARBE TOPLANTILARINA KATILMADIM

Kaya, "Darbe toplantılarına katılmadım" diyerek savunmasını şöyle sürdürdü: Taksim Meydanı'na terör saldırısı gerekçesiyle gönderilmiş, kandırılmış bir askerim. Ben yüzbaşıyım. Askerler olarak hiyerarşi içerisinde, disiplinle, kanunlar çerçevesinden hareket ederiz. Taksim'de silah kullandığıma dair iddianamede delil yoktur. Taksim'de öldürme kastıyla hareket etmedik, askerlere de bu konuda telkinde bulunmadık. İradem dışı kandırılmış durumundayım. Beraatimi ve tahliyemi istiyorum. Gerekirse elektronik kelepçe takılarak tahliyemi talep ediyorum."

SANIK ALTUNKALEM: BANA DARBEDEN BAHSEDİLMEDİ

Tutuklu sanıklardan sanıklar Emrah Altunkalem, özgeçmişini anlatarak savunmasına başladı. Sanık Altunkalem, "FETÖ ya da cemaatle ilişkim yoktur. Olmadı, olamaz da. Son nefesimi verinceye kadar gönül bağım sadece TSK'ya olacaktır" diye konuştu. Terör saldırısı gerekçesiyle Taksim'e gönderildiklerini belirten sanık Altunkalem kendisine darbeden bahsedilmediğini iddia etti.  Duruşmada söz alan diğer tutuklu sanıklar da suçlamaları reddedip, tahliyelerini ve beraatlerini talep etti.

MUSTAFA DEMİR DURUŞMAYI İZLEDİ

Duruşmayı Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir de izleyici olarak katıldı. Öte yandan 15 Temmuz darbe girişimi sırasında Taksim Meydanı'nın işgal edilmesine ilişkin görülen bu dava Silivri'de iki hafta boyunca sürecek, 2 hafta boyunca sanıkların savunmaları alınacak.

FATİH BELEDİYE BAŞKANI DEMİR: MİLLETİN HAYRINA OLACAĞINI DÜŞÜNÜYORUM

Duruşmayı izleyen Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir basın mensuplarına açıklama yaptı. Demir, "Taksim'e çıkan hain askerlerin, rütbeli askerlerin duruşmasını izledim. Neticede örgütlü bir yapı olduklarını çok rahatlıkla hissedebiliyorsunuz. Aynı senaryolar, aynı dil, aynı terminoloji ve aynı tiyatro. Hukuka, adalete güveniyoruz, milletimize güveniyoruz. Millet adına yapılan bir yargılama buradaki. Sonucunda ülkenin hayrına olacağını düşünüyorum" ifadelerini kullandı.

Görüntü Dökümü:

---------------

-Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir'in konuşması

-Duruşma salonundan görüntü

-Genel ve detaylar

25.07.2017 - 20.50 Haber Kodu : 170725221

===========================

- KARAKÖY'DE UNUTULAN ÇANTA PANİĞE NEDEN OLDU

Murat DELİKLİTAŞ - Ali Kerem BENGİ / İstanbul DHA

Karaköy'de, T. C. Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı İstanbul Liman Başkanlığı önünde unutulan çanta paniğe neden oldu.

Karaköy'deki Kadıköy vapur iskelesinin hemen yanında bulunan İstanbul Liman Başkanlığı önündeki direğin dibinde bir çanta gören güvenlik görevlisi polisi arayarak ihbarda bulundu. Çantanın içinde patlayıcı madde olabileceğinden şüphelenen güvenlikçiler, alanı şeritle kapattı.

Olay yerine gelen polis ekipleri çevrede güvenlik tedbiri aldı. Bu sırada polislerin yanına gelen bir vatandaş, çantayı çocuklarının unuttuğunu söyledi. Polis eşliğinde açılan çantada çocuk giysileri ve oyuncak çıktı.

Görüntü Dökümü

------------------------------

-Olay yerinden görüntü

-Unutulan çantadan detaylar

-Çantanın sahibi gelmesi

-Çantanın bırakıldığı yere gidilmesi

-Polis memuru çantayı incelemesi

-Karaköy İskelesi

-Çantasını unutan çocuk

-Genel ve Detaylar

25.07.2017 - 23.26 Haber Kodu : 170725236

==============================

SULTANGAZİ'DE ATIK SU KANALI TIKANDI, İŞYERİ VE EVLERİ SU BASTI

Haber-Kamera: Soner HASIRCIOĞLU / İstanbul, DHA

Sultangazi'de geçtiğimiz pazar günü henüz bilinmeyen bir nedenle sokak üzerinde bulunan atık su kanalı tıkandı, bazı işyeri ve evleri su bastı. Mahalle sakinleri, arızanın 3 günden beri halen giderilmemesinden dolayı şikayetlerini iletecek muhattap bulmadıklarını iddia ederek, çalışma yapan İSKİ görevlilerine tepki gösterdi.

Olay, Sultangazi-Cebeci Mahallesi'nde meydana pazar günü geldi. Edinilen bilgiye göre, 2507 sokak ile V Caddesi kesişiminde bulunan atık su kanalı henüz bilinmeyen bir nedenle tıkandı. İddialara göre, rögardan geri dönen atık sular 2507 sokak üzerinde bulunan bazı binaların bodrum katlarında oturan vatandaşların evlerini bastı. Ayrıca bazı iş yerlerini de atık su bastı. Ne olduğunu anlayamayan daire ve iş yeri sakinleri, kendi imkanlarıyla önlem alarak atık suyun gelmesini engelledi. Mahalle sakinleri, durumu hemen belediye ve İSKİ ekiplerine haber verdi. Bu sırada atık suyun bastığı evler de maddi hasarlar meydana geldi. Daire sakinlerinin evlerindeki eşyalarının zarar görememesi için kendince önlem aldığı görüldü.

KANALIN ÖNÜ TIKALI, AÇMAYA ÇALIŞIYORUZ

Olayın yaşandığı yere gelen belediye ve İSKİ'ye ait vidanjör aracı rögar kapaklarını açarak atık suyu tahliye çalışması yaptı. Fakat bu da yeterli olmayınca, devreye iş makineleri girdi. İSKİ ekipleri tarafından rögarın bulunduğu cadde kazılarak çalışma başlatıldı. İSKİ çalışanı olduğu öğrenilen bir görevli ise, "Şimdi burada kanal yenilenecek. Ama şu an için suya yol vermeye çalışıyoruz. Tıkanıklığı açmak için kepçe çalışıyor. Yarın kato gelecek hat komple yenilenecek. Ama şu anda tıkalı olan yeri açıp suya yol vermeye çalışıyoruz. Yaptığımız çalışma bu, başka da bir şey yapamıyoruz. Çözüm üretmeye çalışıyoruz, kanalın önü tıkalı açmaya çalışıyoruz" dedi. Bu sırada bazı mahalle sakinlerinin de İSKİ görevlisine tepki gösterdiği görüldü.

'ARAMADIĞIM YER KALMADI' DEDİ TEPKİ GÖSTERDİ

Olayın yaşandığı sokakta oturan ve binasının bodrum katını atık su basan Mevlüt Bilgin isimli bir vatandaş, "Kardeşim, pazar günü saat 09: 00'dan beri ben arıyorum. Aramadığım yer kalmadı. İSKİ'ye gittim, belediyeyi aradım, muhtarı aradım. Gelen memur işi bilmiyor. İki tane yaşlı geliyor, onlar da akşama kadar yatıyor sonra gidiyor. Benim binam çökecek kardeşim, bu bina 8 kat.  Binanın altını su bastı gitti. Binanın altında suyun içinde işçilerim yatıyor. Yok kardeşim yardım da yok, fayda da yok. Çalışma yok burada. Kepçe geliyor duruyor burada. Biz burada belediyeye beş yüz metredeyiz. Sultançiftliği'nin en iyi caddesi burası kardeşim, ana merkezi burası. Belediyeye yakın bir yerde böyle olursa, köydeki vatandaş ne yapsın kardeşim. Yardım yok kardeşim burada. Belediyemizde de iş yok, İSKİ de de iş yok, muhtarımız da da iş yok. Kardeşim ben hasta oldum burada. Uyuyamıyorum bina yıkılacak diye. Biz ne yapalım, vatandaş ne yapsın. İki tane köşe bina benim, vergi veriyorum ben. Vatandaş olarak çok bunalımdayız kardeşim yardım bekliyoruz" diyerek tepki gösterdi.

İSKİ ekiplerinden alınan bilgiye göre, çalışmanın gece boyunca süreceği, yarın da arıza meydana gelen yerde yeni kanal çalışmasının yapılacağı öğrenildi.

Görüntü Dökümü:

-----------------------

Olayın meydana geldiği yer

Belediye ve İSKİ ekiplerinin çalışması

Atık su basan daire ve işyerlerinden görüntü

Atık suyun tahliye çalışması

İş makinesinin kanal açması

Vatandaşlar ile röp

İSKİ görevlisi ile röp

Genel ve detaylar

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Mustafa Demir Taksim Şişli Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title