Haberler

Dha Dış Haber - Prof. Dr. Ramazan Çalık Alman Belgeleri Ermeniler Konusunda Türkleri Haklı Gösteren...

Dha DIŞ HABER - Prof. Dr. Ramazan Çalık Alman belgeleri Ermeniler konusunda Türkleri haklı gösteren belgelerdirAvrupalı Türk Demokratlar Birliği (UETD) Bremen Bölgesi tarafından düzenlenen iftar yemeğinde konuşan Prof. Dr. Ramazan Çalık, Dünya'daki ve Almanya'daki tüm arşivleri araştırdığını, Osmanlı'nın Ermenilere soykırım yaptığı yönünde bir belge bulamadığını söyledi.

Dha DIŞ HABER - Prof. Dr. Ramazan Çalık Alman belgeleri Ermeniler konusunda Türkleri haklı gösteren belgelerdir

Avrupalı Türk Demokratlar Birliği (UETD) Bremen Bölgesi tarafından düzenlenen iftar yemeğinde konuşan Prof. Dr. Ramazan Çalık, Dünya'daki ve Almanya'daki tüm arşivleri araştırdığını, Osmanlı'nın Ermenilere soykırım yaptığı yönünde bir belge bulamadığını söyledi.

Mehmet UZUN, BREMEN (DHA) - Almanya'nın Bremen kentinde Avrupalı Türk Demokratlar Birliği (UETD) Bremen Bölgesi tarafından iftar yemeği düzenlendi. Deniz Sarayı'nda organize edilen yemeğe Antalya'nın Serik İlçesi AK Partili Belediye Başkanı Prof. Dr. Ramazan Çalık konuşmacı olarak katıldı. Yemeğe Bremen Eyaleti Türk kökenli milletvekilleri Mustafa Güngör, Oğuzhan Yazıcı, UETD Genel Merkez MKYK Üyesi Bülent Güven, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ile yaklaşık 1000 dolayında davetli katıldı.

İlahilerle başlayan programda Kuran-ı Kerim okundu. Yemeğin açılış konuşmasını ise UETD Bremen Bölgesi Başkanı Burak Çaylı yaptı. Ramazan ayının önemine vurgu yapan çaylı, Ramazan ayı oruçla birlikte aynı zamanda Kuran-ı Kerim ayıdır. Bu ayda Kuran-ı Kerim'i daha çok okumalı, onu anlamaya çalışmalı ve yaşamanın gayreti içinde olmalıyız. UETD Bremen her zaman hak ve hukuktan yana tavır almıştır. Hiçbir zaman haksızlık karşısında susmamıştır dedi.

ERMENİ NÜFUSU SOYKIRIM YAPILMADIĞINA AÇIK BİR DELİLDİR

Antalya'dan Bremen'e sözde Ermeni soykırım yalanını anlatmaya gelen araştırmacı yazar ve tarih bilimci Prof. Dr. Ramazan Çalık, 1 milyon 300 bin Ermeni'nin yaşadığı o zamanda nasıl olur da 1,5 milyon Ermeni öldürüldü denir. Ermeni soykırım iddiaları tamamen yalandır. Hiçbir tarih belgesinde bunla ilgili bir belge yoktur dedi.

İftara katılanlara sözde Ermeni soykırım ile ilgili bilgi veren Çalık, Biz tarih kurumu olarak Avrupa'nın ve dünyanın bütün arşivlerinde çalışarak 'Ermeniler, Göç ve Sürgün' adlı kitabımızı hazırladık. Bu kitaptan bütün dernek ve kurumlarımızın faydalanmasında yarar var. Bu kaynak beş akademisyenin hazırlamış olduğu bir kitaptır. Gönül rahatlığıyla şunu söyleyebilirim ve Alman Parlamentosuna buradan cevap verebilirim; Türk tarihinin geçmişinde hiçbir zaman katliam olmamıştır, soykırım olmamıştır, bundan sonra da Allah'ın izniyle Türk milletine soykırım ve katliam da yakışmaz. Nerede bir Alman arşivi varsa orada araştırma yaptım. Alman kaynaklarını A'dan Z'ye taramış bir insanım. Alman belgelerine bakarak Ermenilere yapılmış bir soykırım olmadığını rahatlıkla ortaya koyabiliriz. Alman belgeleri Ermeniler konusunda Türkleri haklı gösteren belgelerdir. Ermeniler ve Batı Dünyası 24 Nisan'ı soykırım'ı yıl dönümü olarak kutlar. 24 Nisan'da ne soykırım olmuştur, ne de göç olmuştur. 24 Nisan 2 bin 345 Ermeni'nin tutuklanma olayıdır. Ama bunu yıllardır soykırım günü olarak kutlamaktalar. Bütün kaynaklara bakın Anadolu'da yaşayan Ermeni nüfusu yaklaşık 1 milyon 300 bin dolayındadır. Batılı kaynaklarda ne görürsünüz; 1 milyon 500 bin Ermeni katledildi. Bunu onlara sormak lazım. Nüfus üzerinden de sözde Ermeni soykırımının bir yalan olduğunu görebiliriz. 1915 yıllarında 200 bini aşkın Ermeni ölmüştür ama bunların çoğu o zamanki elverişsiz hayat koşullarından, hastalıklardan ve salgınlardandır. Alman kaynaklarında bunu da görürsünüz. O zamanda bırakın sivil halkı çok sayıda sağlık görevlisi bili hayatını kaybetmiştir dedi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Ramazan Çalık Antalya Almanya Dha Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title