Haberler

Erdoğan'ın Eski Başyaveri İtiraf Etti: Darbeyi Bir Ay Önce Dillendirenler Vardı

Güncelleme:

Cumhurbaşkanına suikast girişimiyle suçlanan Erdoğan'ın eski Başyaveri Kurmay Albay Ali Yazıcı savunmasında, "Darbeyi bir ay önce dillendirenler vardı" dedi. İfadesinin ardından çapraz sorgusu yapılan Yazıcı ile Erdoğan'ın avukatı arasında FETÖ tartışması yaşandı.

FETÖ'nün 15 Temmuz'daki darbe girişimi sırasında Genelkurmay Başkanlığındaki eylemlerle ilgili 221 sanığın yargılandığı davada darbe girişimi öncesi Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Başyaveri olan Kurmay Albay Ali Yazıcı savunma yaptı. Yazıcı, bir yıllık görev süresince Cumhurbaşkanına sadakatla hizmet ettiğini söyledi. Yazıcı, "Darbeyi bir ay önce dillendirenler vardı" dedi.

SUİKAST GİRİŞİMİYLE SUÇLANAN YAZICI, SAVUNMASINI YAPTI

Ankara 17. Ağır Ceza Mahkemesince Sincan Cezaevi Kampüsü'ndeki duruşma salonunda görülen duruşmaya sanıklar, müştekiler ve taraf avukatları katıldı. Mahkeme başkanı duruşmaya ilk gün getirilmeyen sanıklar bulunduğu için iddianamenin özetini tekrar okudu. Ardından, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın yerini darbecilere söylediği iddia edilen ve Cumhurbaşkanına suikast girişimiyle suçlanan Ali Yazıcı'nın savunmasına geçildi.

15 TEMMUZ 2016'YA KADAR SADAKATLA HİZMET ETTİM

Ali Yazıcı, Bulgaristan Sofya'da ateşe olarak çalışırken 27 Temmuz 2015'de göreve atandığını belirterek, "Alay komutanlığı sıram gelmesine rağmen bu göreve atandım. Bir yıl boyunca sadakatla hizmet ettiğimi düşünüyorum. Herhangi bir sıkıntı yaşadığımı düşünmüyorum. 5 Temmuz 2016 tarihine kadar Cumhurbaşkanının yanından hiç ayrılmadım. Darbe girişimi öncesi Ramazan Bayramı nedeniyle Cumhurbaşkanımız iki günlük izne ayrıldı ve benimde ayrılabileceğimi söyledi. 9 Temmuzda da bir haftalık izne çıkarak Tokat'ta gittim. 14 Temmuzda Ankara'ya döndüm. Ankara'da kendi lojmanında kaldım. 15 Temmuzda, 16 Temmuzda planlı olana Cumhurbaşkanının Antalya programına katılmak için saat 17.00'da yola çıktım. Yola çıkmadan Cumhurbaşkanı Muhafız Alayında iken hiç tanımadığım Emin Yarbay olduğunu söyleyen bir kişi Antalya'ya gideceğimi öğrenmiş ve kendisinin de Antalya'ya gideceğini söyleyerek benimle geldi. Afyon'da mola verdik. Bu sırada beni ilk beni Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Fahri Kasırga aradı. 'Bir şeyler oluyor bilgin var mı' diye sordu. Ben araştırıp döneceğimi söyledim. Bu sırada bazı telefon görüşmeleri yaptım. Antalya'daki protokol müdürü beni arayıp programın iptal edildiğini söylemesi üzerine gitmekten vazgeçip İzmir'e doğru yola çıktım. Arabadaki Emin Yarbay'a isterse inebileceğini söyledim. Ancak bana 'komutanım Çiğli'ye gidelim' dedi. Çiğli'de televizyonda iki saat olayları takip ettik. Oradan misafirhaneye geçtim ertesi sabah Ankara ya döndüm. 16'sında Ankara'ya döndüm ve 17'sinde gözaltına alındım" dedi.

CUMHURBAŞKANI BENİ 3-4 AY ARAŞTIRMIŞ

İfadesinin ardından soruları yanıtlayan Yazıcı, yaver seçilmesinde kimin etkili olduğu sorusunu, "Beni Cumhurbaşkanı bizzat kendisi seçti. Hakkımda 3-4 ay araştırma yapmış. İlçe AK Parti ve muhtarlığa sordurmuş. MİT'ten bilgi istemiş. Benim bunlarla bir alakam olsaydı beni seçtirmezdi. Cumhurbaşkanına suikast suçlamasıyla yargılanıyorum. Her zaman yanında imkan varken yapmıyorum, Cumhurbaşkanımızdan ayrılınca suikast yapacağım söyleniyor. Bu akla yatkın değil" dedi.

"DARBE GİRİŞİMİNİ KİM YAPTI?" SORUSUNA İLGİNÇ CEVAP

Suçlamaları kabul etmediğini tekrarlayan Yazıcı'ya Cumhuriyet Savcısı, "Kendinizi Atatürkçü bir subay olarak tanımlıyorsunuz. Peki sizce bu darbe girişimini kim yaptı. Bir bilginiz var mı?" diye sordu. Yazıcı bu soruyu, "10 aydır düşünüyorum bir sonuca varamadım" şeklinde cevapladı.

BEN DARBE GİRİŞİMİNİ 15 TEMMUZ'DA ÖĞRENDİM

Yazıcı, hakkında gazetelerde çıkan Cumhurbaşkanlığı uçağında yaptığı iddia edilen 'darbe' esprisi ile ilgili soruya, "Bu espriyi ben değil Cumhurbaşkanı danışmanları yapıyordu. Darbe olduğunu ben 15 Temmuz'da öğrendim ama darbe bir ay öncesinden dillendiriliyordu" dedi. Yazıcı, "Danışmanlar mı dillendiriyordu" sorusuna ise "Bu soruya cevap vermek istemiyorum" dedi.

ERDOĞAN'IN AVUKATI İLE FETÖ TARTIŞMASI

İfadesinin ardından çapraz sorgusu yapılan Ali Yazıcı ile Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın avukatı Hüseyin Aydın arasında FETÖ tartışması yaşandı.

Ali Yazıcı FETÖ'cü olmadığını iddia ederken, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın müvekkili Hüseyin Aydın söz alarak, Yazıcı'ya ''Siz iyi eğitimli bir Fetullahçı gibi kendinizi sakladınız, tebrik ediyorum" dedi.

Bunun üzerine Yazıcı, "Şu an kendini saklayan daha kriptolu Hüseyin Bey FETÖ'cüdür. Halen kendini saklıyor olabilir. Ben bu kadar saklayabiliyorsam diyorum ki 80 milyon FETÖ'cüdür bu ülkede" şeklinde konuştu.

Hüseyin Aydın ise, "Hüseyin Aydın'ı FETÖ'cü ilan etmek kimsenin haddi değildir" diye araya girdi. Mahkeme Başkanı Oğuz Dik de araya girerek karşılık tartışma yaşanmamasını istedi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Recep Tayyip Erdoğan Ali Yazıcı Antalya Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Fundagül Demirkol kimdir? Türkiye İşçi Partisi Kırşehir Boztepe Belediye Başkan adayı Fundagül Demirkol kimdir? Yalçın Ertaş kimdir? AK Parti Konya- Ilgın Belediye Başkan adayı Yalçın Ertaş kaç yaşında, nereli? Mehmet Badem kimdir? AK Parti Konya- Kadınhanı Belediye Başkan adayı Mehmet Badem kaç yaşında, nereli? Mehmet Yaka kimdir? AK Parti Konya- Karapınar Belediye Başkan adayı Mehmet Yaka kaç yaşında, nereli? Hasan Kılca kimdir? AK Parti Konya- Karatay Belediye Başkan adayı Hasan Kılca kaç yaşında, nereli? Murat Ünver kimdir? AK Parti Konya- Kulu Belediye Başkan adayı Murat Ünver kaç yaşında, nereli? Nafiz Solak kimdir? AK Parti Konya- Sarayönü Belediye Başkan adayı Nafiz Solak kaç yaşında, nereli? Mustafa Kavuş kimdir? AK Parti Konya- Meram Belediye Başkan adayı Mustafa Kavuş kaç yaşında, nereli? Kasım Çelebi kimdir? Zafer Partisi Erzurum Yakutiye Belediye Başkan Adayı Kasım Çelebi kaç yaşında, nereli? Ahmet Pekyatırmacı kimdir? AK Parti Konya- Selçuklu Belediye Başkan adayı Ahmet Pekyatırmacı kaç yaşında, nereli? Mehmet Tutal kimdir? AK Parti Konya- Seydişehir Belediye Başkan adayı Mehmet Tutal kaç yaşında, nereli? Osman Arı kimdir? AK Parti Konya- Taşkent Belediye Başkan adayı Osman Arı kaç yaşında, nereli? Hasan Koçer kimdir? AK Parti Konya- Yalıhüyük Belediye Başkan adayı Hasan Koçer kaç yaşında, nereli? Ali Konak kimdir? AK Parti Konya- Yunak Belediye Başkan adayı Ali Konak kaç yaşında, nereli? Serdar Köksal kimdir? Zafer Partisi Erzurum Tortum Belediye Başkan Adayı Serdar Köksal kaç yaşında, nereli?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title