Haberler

Dha Adana Bürosu Bölge Haberleri

(7.2.GAZİANTEP Büyükşehir Belediyesi İmar ve Şehircilik Dairesi'nin yaptığı imar ve restorasyon çalışmaları ile kentin tarihi zenginlikleri gün yüzüne çıkıyor.5 milyon metrekare alanda kamulaştırma yapan Gaziantep Büyükşehir Belediyesi, GASKİ)...

(7.2.2013 FOTOĞRAFLI)

/////////////

5 milyon metrekare kamulaştırma

GAZİANTEP Büyükşehir Belediyesi İmar ve Şehircilik Dairesi'nin yaptığı imar ve restorasyon çalışmaları ile kentin tarihi zenginlikleri gün yüzüne çıkıyor. 5 milyon metrekare alanda kamulaştırma yapan Gaziantep Büyükşehir Belediyesi, GASKİ tesisleri civarı, 100. Yıl Parkı, Çıksorut, Karagöz, Mithatpaşa mahallelerinde de benzer çalışmalar planlıyor. Belediye, Derekenarı Sokağı'nın olduğu meydanda 27 tescilli yapının çatı onarımını da destek veriyor.

ÇOCUKLAR TAŞ USTASI OLDU

"Gaziantep'in altı da üstü de kültür" diyen İmar ve Şehircilik Daire Başkanı Sezer Cihan, şu bilgileri verdi: "Bu bağlamda 33 mağara ve birçok livasta çalışma yaptık. Yıkmaktan yapmaya giden bir yol izledik. Bir dönem kentin tarihini ve kültürünü yıkmaya çalışan çocukları rehabilite ederek hayata kazandırdık. Şimdi o çocuklar rehabilitasyon merkezimizde aldıkları eğitim sonrasında taş ustası olarak restorasyon çalışmalarında görev alıyorlar. Daha önce sokakta yaşayan çocukların yıkmaya çalıştıkları tarihi yapıları rehabilitasyonun ardından yine kendileri ile restore ederek yeniden turizme ve kültürü kazandırdık."

50 YILLIK PLANLAMA YAPILDI

Yamaçtepe, Sam Mezrası, Çıksorut ve diğer bölgelerde çalışmaların bitmesi durumunda kentin 50 yıllık planlama sıkıntısının olmayacağını ifade eden Cihan "Ekolojik Kent planlaması tamamlandı.

Burada 300 daire yapmayı planlıyoruz. Ekolojik Kent için Avrupa ülkeleri ile Türkiye üzerinde birçok araştırma ve inceleme yaptık. 25 ülke üzerindeki incelemelerde en ufak ayrıntıyı düşündük" dedi.

GAZİANTEP, (DHA)

(AK/EŞ)(7.2.2013 FOTOĞRAF)

//////////////

İsteyen herkese kurs

GAZİANTEP Büyükşehir Belediyesi Sanat ve Meslek Eğitimi Kursları'na bağlı (GAMEK), Kurbanbaba Gençlik ve Kültür Merkezi 12 Şubat'ta faaliyete geçecek. Merkezin açılışı, Büyükşehir Belediye Başkanı Asım Güzelbey'in katılımıyla yapılacak. GAMEK Genel Koordinatörü Ramazan Dündar, Kurbanbaba Gençlik ve Kültür Merkezi ile daha geniş alanlara hizmet vereceklerini söyledi. İlk etapta 15 branşta eğitim verileceğini aktaran Dündar, "Vatandaşlarımız ister internet üzerinden isterlerse bizzat merkeze gelerek başvurularını yapabilirler. Ayrıca verilecek eğitimler ücretsizdir. Şimdiden hayırlı olmasını diliyor, açılışa tüm hemşehrilerimizi bekliyoruz" dedi. Kurbanbaba Gençlik ve Kültür Merkezi bünyesinde ilk etapta, bilgisayar işletmenliği, bilgisayarlı muhasebe, İngilizce, Almanca, eğitici annelik, ebru, okuma-yazma, ev mefruşatı, ev tekstili ve örtü dikimi, giyim, Antep işi, makine nakışları, tel kırma, kuaförlük-cilt bakımı ve makyaj eğitimi verilecek.

GAZİANTEP, (DHA)

(7.2.2013 FOTOĞRAFLI)

//////////

Savaş mağdurlarının yaraları sarılıyor

Mersin'in Tarsus ilçesindeki Medical Park Hastanesi, iç karışıklık yaşayan Suriye'den gelen hasta ve yaralılara sağlık hizmeti vermeye devam ediyor. İlk günlerden itibaren Suriyeli hastaları ağırlayan Medical Park Tarsus Hastanesi'ne şimdiye kadar komşu ülkeden yaklaşık 250 kişi geldi. Çoğu ağır yaralı olan Suriyelilerden 28'inin tedavisi devam ediyor.

ŞARAPNEL ÇIKARDIK

Medical Park Tarsus Hastanesi Başhekimi ve Genel Cerrahi Uzmanı Op. Dr. İbrahim Halil Karakan, birçok Suriyeli hastanın durumu ağır olarak hastaneye geldiğini belirtti. Op. Dr. Karakan, "Hastaların çoğunun durumu çok kötüydü. Ayağı, bacağı kopan, iç organları parçalanmış, beyin kanaması geçiren, yüzü, eli, kolu, ciddi derecede zarar gören, dokuları bozulan hastalarımız vardı. Bu hastalarımız yoğun bakım, genel cerrahi, ortopedi, beyin cerrahi, plastik cerrahi, çocuk cerrahi ve diğer branşlarda tedavi ve ameliyat edildi. Çok özellikli ve büyük ameliyatlar yaptık. Beyinden, karın içinden, akciğerden ve başka organlarından şarapnel parçaları çıkardık" dedi.

TARSUS,(DHA)

/////////

Akademisyenlerden narenciye semineri

ÇUKUROVA Üniversitesi Ziraat Fakültesi Bitki Koruma Bölümü Turunçgil Virüsleri Laboratuarı'ndan Prof.Dr.Nüket Önelge ve Yrd.Doç.Dr.Orhan Bozan Silifke'de seminer verdi. Her iki akademisyen, bölgedeki narenciye üreticilerini, ürün hastalıkları konusunda bilgilendirdi. Çukurova Kalkınma Ajansı tarafından finanse edilen 2012 Yılı Doğrudan Faaliyet Desteği Programı kapsamında yürütülen seminer yoğun ilgi gördü.

Silifke Halk Eğitim Merkezi konferans salonunda gerçekleştirilen toplantının açılış konuşmasını Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Abdullah Süngü yaptı. Süngü, ilçe genelinde tarım ve narenciye ile

uğraşan çiftçilerin her türlü gelişmeden haberdar olabilmesi için bu tür bilgilendirme seminerleri düzenlendiğini söyledi.

HASTALIK ADANA'DA GÖRÜLDÜ

Daha sonra söz alan Prof.Dr.Nüket Önelge şunları söyledi: "Turunçgil Sarı Damar Açılması virüs hastalığı dünyada çok fazla bilinen, yaygın olan ve etmeni üzerinde fazla çalışılmış bir hastalık değildir. Ancak günümüzde Pakistan ve Hindistan'da bu hastalık oldukça yaygın duruma geçmiş olup turunçgil üretiminde önemli kayıplara neden olmaktadır. Hastalığın Adana ili limon yetiştiricilik alanlarında varlığı saptanmış olup, limon dikim alanlarında yayılmaya başladığı belirlenmiştir."

SİLİFKE(Mersin), (DHA)

(7.2.2013)

/////////////////////////

Dernek işlemleri elektronik ortamda

OSMANİYE İl Dernekler Müdürü Adnan Gizlice, 31 Ocak 2013 tarihinden itibaren evrak işlemlerinin tamamına yakınının elektronik ortama taşındığını söyledi. Valilik Ahmet Cevdet Paşa Toplantı Salonu'nda sivil toplum kuruluşları ve derneklerin yöneticileriyle bir toplantı düzenleyen İl Dernekler Müdürü Gizlice, slayt eşliğinde sunum yaptı. Dernekler yönetmeliğindeki son değişiklikler hakkında bilgi veren Müdür Gizlice sadece genel kurul sonuç bildirimi'nin evrak olarak teslim edileceğini, bunun dışındaki tüm işlemlerin alınacak şifre ile Dernekler Bilgi Sistemi'nden (DERBİS) yapılacağını kaydetti.

İçişleri Bakanlığı bütçesinden 2013 yılı proje yardımları için 10 milyon 500 bin TL ayrıldığına dikkat çeken Müdür Gizlice, bu bütçeden yapılacak katkının en az 5 bin, en çok 150 bin TL arasında olacağını vurguladı. Gizlice "Özellikle parasızlıktan şikayet eden dernekler için bunun büyük fırsat olduğunu düşünüyorum. Derneklerimiz, kamu kurum ve kuruluşları yanında diğer derneklerle ve şirketlerle proje ortaklığı yapabilirler. Ne kadar çok proje hazırlarsak, o kadar fazla pay alma şansımız artar" dedi.

İbrahim EMÜL/OSMANİYE, (DHA)

(7.2.2013 FOTOĞRAFLI)

//////////

'Suskunlar Kapısı' Gaziantep'te

KONYA Devlet Tiyatrosu'nun sahnelediği 'Suskunlar Kapısı' (Bab-ı Hamuşan) 8-9 Şubat'ta Gaziantep Devlet Tiyatrosu'nda sahnelenecek. Cem Gönen'in yazdığı, Tomris Çetinel'in yönettiği oyunun yönetmen yardımcılığını Doğan Doğru, dekor tasarımını Hakan Dündar, giysi tasarımı Özge Akarsu ve ışık tasarımını Kazım Öztürk yapıyor. Oyunun müziklerini Süleyman Yardım, sema çalışmalarını Doğan Doğru gerçekleştiriyor. Aşkın gerçekliğini ararken yanı başındaki gerçekliği görememe durumunun sorgulandığı oyunda; Doğan Doğru, Asım Tuncay Aynur, Bengisu Gürbüzer Doğru, Nur Yazar, Ozan Umut Çobanoğlu, Nevra Sayar, Yıldırım Gücük, Ferdi Dalkılıç, Ahmet Çökmez, Yaşar Özboz ve Hasan Tanılmış rol alıyor.

Zeki GÜNAY / GAZİANTEP, (DHA)

(7.2.2013)

///////////

Gazeteci Kurt kurtarılamadı

ANADOLU Ajansı (AA) Ceyhan Muhabiri ve Ceyhan Gazeteciler Cemiyeti Yönetim Kurulu üyesi gazeteci İrfan Kurt tedavi gördüğü hastanede kurtarılamayarak hayata gözlerini yumdu. Yaklaşık 8 yıldan bu yana AA'nın Ceyhan muhabirliğini yapan ve bir çok gazetede köşe yazıları yayınlanan Kurt, İstanbul Üniversitesi İletişim Fakültesi mezunuydu. Bir süre önce rahatsızlanarak Ceyhan Devlet Hastanesi'ne kaldırılan Kurt, daha sonra Dr.Aşkım Tüfekçi Devlet Hastanesi'ne ardından da Adana Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne sevkedildi. Akciğer kanseri teşhisi konulan İrfan Kurt yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı. Kurt'un cenazesi Ceyhan Asri Mezarlığı'nda toprağa verilecek.

ADANA,(DHA)

//////////

Kaymakamdan gaziye doğum günü sürprizi

HATAY'ın Belen İlçe Kaymakamı Abdulaziz Aydın, Kıbrıs gazisi Mehmet Bakırcı'yı doğum gününde evinde ziyaret ett.i Kaymakam Aydın, Emniyet Amir Vekili Cuma Bağrıaçık, Kaymakamlık Yazı İşleri Müdürü Mustafa Bakır ve Şehit-Gazi Birimi personeli Hakan Sancaktar ile birlikte Gazi Mehmet Bakırcı'nın Bakras Mahallesi'ndeki evine konuk oldu. Eşi ve çocuklarıyla birlikte Kaymakam Aydın ve beraberindeki karşılayan Gazi Bakırcı, sürpriz ziyaret karşısında şaşkınlığını gizleyemedi. Bakırcı'nın herhangi bir sorunu olup olmadığı konusunda bilgi alan Kaymakam Aydın "Doğum günü dolayısıyla, her karış toprağı şehit kanıyla yoğrulmuş olan, vatanımız için canlarını çekinmeden ortaya koyan tüm şehit ve gazilerimizi bir kez daha anma vesilesi oldu" dedi.

Ufuk AKTUĞ/İSKENDERUN(Hatay),(DHA)

(7.2.2013 FOTOĞRAFLI)

//////////

Gazeteci Vural Köse nikahlandı

ADANA basınının müzmin bekarlarından gazeteci Vural Köse, sonunda nikah masasına oturdu. Vural Köse, hayatını hemşire Kadriye Yıldırım ile birleştirdi. Çukurova Belediyesi Evlendirme Dairesi'nde Evlendirme Memuru Özlem Yetis tarafından kıyılan nikaha genç çiftin aile büyükleri ile yakınları katıldı. Nikahta şahitlikleri, Selim Köse ile Sinem Fidan üstlendi. Çiftin, düğün töreninin daha sonra yapılacağı belirtildi.

Yusuf BAŞTUĞ / ADANA, (DHA)

(7.2.2013, FOTOĞRAF)

//////////

KETEM yeni yerinde

KANSER Erken Teşhis, Tarama ve Eğitim Merkezi (KETEM), yeni yerinde hizmet vermeye başladı. Daha önce Osmaniye Devlet Hastanesi bünyesinde hizmet veren KETEM, Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları'nın da bulunduğu Devlet Hastanesi ek hizmet binasına taşındı. Konu ile ilgili açıklama yapan KETEM görevlisi Tıbbi Teknolog Alican Mansuroğlu "Merkezimiz daha önce ente uzak olan Devlet Hastanesi'nde hizmet veriyordu. Ancak hem yol durumu hem de bayan hastaların buraya daha yoğun olarak gelmesini göz önüne alarak, merkezimizi buraya taşıdık. Vatandaşlarımız artık

hem poliklinik hizmetini alabilecek hem de uzağa gitmeden burada taramasını yaptırabilecek" dedi.

Kanserin önlenebilir bir hastalık olduğunu da ifade eden Mansuroğlu "Kanserden kaygılanmayın. Kanserin önlenmesinde tedbirleri mutlaka alın. Sigara içmeyin, yeterli süt için, bol sebze ve meyve tüketin, gereksiz ilaç tüketiminden kaçının, alkolden uzak durun, düzenli egzersiz yapın. Böylece kanser riskini azaltırsınız" dedi.

KETEM'in doktorlarından Nilgün Kula da özellikle kadınların maruz kaldığı kanser türlerine dikkat çekerek, şunları söyledi: "Kadınlarda en sık görülen kanser, meme kanseridir. Meme kanserinde erken teşhis hayat kurtarır. Kendi kendinize ayda bir kez düzenli olarak yapacağınız muayene, memedeki normal olmayan değişiklikleri belirlemek açısından yeterlidir. Kendi kendine muayene önemli olmasına karşın, erken tanıda bugün için en etkili yöntemin mamografi olduğunu unutmamak lazım. 50 yaşın üzerindeki bayanlar, doktorun önerisine göre her yıl ya da 2 yılda bir kez mamogram çektirmeli."

İbrahim EMÜL/OSMANİYE, (DHA)

(7.2.2013 FOTOĞRAFLI)

/////////

OKÜSEM kursu ile hayali gerçek oldu

OSMANİYE Korkut Ata Üniversitesi Sürekli Eğitim Merkezi (OKÜSEM) tarafından gerçekleştirilen 'Uygulamalı Kültür Mantarı Yetiştiriciliği kursunu' tamamlayan Hacı Kaya, evinin bir bölümünde üretime başladı. Mantar üreticiliğinin uzun zamandır hayali olduğu belirten Kaya "Çocukluğundan bu yana mantarın lezzetini çok severim ve bu ürüne özel bir ilgim var" dedi. Eşi Sultan Kaya ile birlikte OKÜSEM tarafından açılan kursa katıldıklarını ifade eden Kaya "Kursu bitirip, öğrendiklerimizi evimizde uygulayarak üretime başladık. Ürünlerimizi marketlere pazarlamayı düşünüyoruz" dedi.

İbrahim EMÜL/OSMANİYE, (DHA)

(7.2.2013 FOTOĞRAFLI) - Adana

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Yerel

Ceyhan Dha Yerel Haberler

title