Haberler

Devletin şefkatli eliyle 'kollarına' kavuştu

Güncelleme:

Şırnak'ın İkizce köyünde 6 yıl önce evin damında oynarken yüksek gerilim hattına kapılarak iki kolunu ve ayak parmaklarını kaybeden 15 yaşındaki Mustafa Katar'a, dönemin Şırnak Valisi ve şimdiki Emniyet Genel Müdürü Mehmet Aktaş'ın desteğiyle biyonik kol yapıldı.

Şırnak'ın İkizce köyünde 6 yıl önce evin damında oynarken yüksek gerilim hattına kapılarak iki kolunu ve ayak parmaklarını kaybeden 15 yaşındaki Mustafa Katar'a, dönemin Şırnak Valisi ve şimdiki Emniyet Genel Müdürü Mehmet Aktaş'ın desteğiyle biyonik kol yapıldı. Kollarına kavuşan Katar, kendisini yalnız bırakmayan Aktaş'a teşekkür etti.

İkizce köyünde 2014 yılında evin damında oynarken yüksek gerilim hattına kapılan Mustafa Katar, iki kolunu ve ayak parmaklarını kaybetti. Elektrik akımına kapılmasının ardından büyük üzüntü yaşayan, günlük ihtiyaçlarını görememenin yanı sıra, derslerine çalışmakta güçlük yaşayan Katar, derslerini ablası Esra'nın yardımıyla yapmaya çalıştı. Katar'a beklediği haber, dönemin Valisi Mehmet Aktaş'tan geldi. Köy ve okul ziyaretleri çerçevesinde geldiği İkizce Köyü İlk ve Ortaokulunda Katar ile karşılaşan Vali Aktaş, bir süre sohbet edip, hayalini öğrendiği çocuğa biyonik kol taktırmak için söz verdi. Verilen sözlerin ardından Katar, biyonik kollarına kavuştu. Katar, Vali Aktaş'a kendisine yardım etmesinden dolayı teşekkür etti.

Günlük ihtiyaçlarını gidermenin mutluluğunu yaşıyor

2014'te elektrik akımına kapıldığını belirten Mustafa Katar, "Yüksek gelirim hattı olduğu için elektrik beni kendine çekti. Köyün içindeki bir evin damında arkadaşlarım ile oynuyorduk. Bundan 3 yıl önce Şırnak Valisi Mehmet Aktaş valimiz bize yardımcı oldu. Biyonik kol yaptırdı. Şu an kullanabiliyorum. Sağ elimde biraz büyüme olduğu için kullanmakta zorluk çekiyorum" dedi.

Ağabey Naif Katar ise Emniyet Genel Müdürü olan Mehmet Aktaş'a bu yardımseverliği ve devletin şefkatli yüzünü gösterdiği için kendisine teşekkür ettiklerini söyledi. Naif Katar, "2014 yılında kardeşim dama çıkıp arkadaşlarıyla oynarken elektrik akımına kapıldı. Sonra Diyarbakır'a götürdük. 13 kere ameliyat oldu. Her iki kolunu ve ayak parmaklarını kaybetti. Sonra bir gün kardeşim okula giderken sayın valimiz Mehmet Aktaş okulları geziyordu. Kardeşimi gördü okulda ve bize yardımcı olacağını söyledi. Bizi Ankara'ya gönderdi. Biyonik kol yaptırdı. Şırnak Valimiz Mehmet Aktaş ve Şırnak Devlet Hastanesi Başhekimi Erdal Eren bize çok yardımcı oldular, teşekkür ediyoruz. Kardeşim biyonik kollarının bir tanesini çok rahat kullanabiliyor ancak diğer kolunda büyüme olduğu için onu kullanmada zorlanıyor. Bu konuda da yetkililerin bize yardımcı olmasını istiyoruz. O dönem bizim valimiz olan ve şu an Emniyet Genel Müdürü olan Mehmet Aktaş'a bu yardımseverliği ve devletin şefkatli yüzünü gösterdiği için Allah daha güzel makamlar nasip etsin" dedi. - ŞIRNAK

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yaşam

Mehmet Aktaş Şırnak İkizce Katar Yaşam Haberler

Bakmadan Geçme

CAN DALTON KİMDİR? Can Dalton hangi çete? Oya Okar Arka Sokaklar'a geri mi dönüyor? Arka Sokaklar'ın Selin Komiser'i diziye dönüyor mu? SAĞLIK BAKANLIĞI Personel alımları başladı mı? #128657 Personel alımı başvuruları ne zaman? Servisler kaldırılacak mı? Servisler neden kaldırılacak, sebebi ne? Servisler yasaklanıyor mu? Köklü tasarruf tedbirleri hayata geçiyor! Bu akşam Survivor var mı? Bu akşam Survivor All Star yeni bölüm yayınlanacak mı? 26 Nisan Cuma Survivor yeni bölüm! Müfredat değişiyor mu? Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli ne demek? Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli nedir? Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli ne zaman başlayacak? Sağlık Bakanlığı 36 bin personel alımı başvuru tarihi ne zaman? #127973 Sağlık Bakanlığı sözleşmeli personel başvuru şartları neler? YEMEKTEYİZ 26 Nisan yarışmacısı Durmuş kimdir? Durmuş Çetin kaç yaşında, nereli? Tavuğa ihracat yasağı mı geldi? Tavuğa neden ihracat yasağı geldi, sebebi ne? Tavuğa neden ihracat yasağı getirildi? İhracat yasağı ile ilgili Ticaret Bakanı ne söyledi? Kırım Kongo Kanamalı Ateşi (KKKA) belirtileri ne? KKKA nasıl bulaşır, nasıl önlenir, ne yapılmalı? 26 NİSAN YEMEKTEYİZ CANLI İZLE #128105 Yemekteyiz'de bugün kim yarışacak? Yemekteyiz hangi kanalda, saat kaçta? Samet Akaydın Fenerbahçe'ye geri mi dönüyor? Samet Akaydın Fenerbahçe'ye mi gelecek? ADANA DEMİRSPOR- GALATASARAY MAÇI CANLI İZLE Adana Demirspor- Galatasaray maçı canlı (HD) izleme linki!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title