Haberler

Devlet Övünç Madalyası Tevcih Töreni

Adana'da 18 şehit yakını ve 2 gaziye Devlet Övünç Madalyası ve Beratı düzenlenen törenle verildi.

Adana'da 18 şehit yakını ve 2 gaziye Devlet Övünç Madalyası ve Beratı düzenlenen törenle verildi.

Adalet Bakanlığı Göltepe Eğitim Tesisleri'nde düzenlenen törende saygı duruşunda bulunuldu, ardından İstiklal Marşı okunarak, Kur'an-ı Kerim tilaveti sunuldu.

Adana Valisi Mahmut Demirtaş, törende yaptığı konuşmada, 20 şehit yakını ve gaziye, aziz şehitlerin ve kahraman gazilerin hatıralarının sonsuza dek unutulmayacağını gösteren, manevi değeri yüksek bir nişan olan Devlet Övünç Madalyalarını ve Beratlarını takdim ettiklerini söyledi.

Gözünü bu topraklara dikenlerle mücadelenin sonuna kadar süreceğini dile getiren Demirtaş, şöyle devam etti:

"Her bir karışı aziz şehitlerimizin kanlarıyla sulanmış bu mübarek vatanı ve onların hatıralarını, asla çiğnetmeyeceğiz. Oynanmaya çalışılan oyunları bertaraf edecek; teröre, terör yandaşlarına ve onların hamilerine en güzel cevabı vereceğiz. Biliyoruz ki hakka yürüyen her bir neferimiz, aziz vatanımız için kendi canlarından, umutlarından, geleceklerinden, ailelerinden, evlatlarından vazgeçmişlerdir. Onların kahramanlıkları sayesinde bugün bizler bu coğrafyada söz söylüyoruz."

Vali Demirtaş, her zaman şehit yakınları ve gazilerin yayında olduklarını, olmaya da devam edeceklerini kaydetti.

Konuşmaların ardından Vali Demirtaş, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Jülide Sarıeroğlu, 18 şehit yakını ve 2 gaziye Devlet Övünç Madalyalarını ve Beratını verdi.

Tören sırasında gözyaşlarına hakim olamayan bazı şehit yakınlarını AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Sarıeroğlu teselli etmeye çalıştı.

Daha sonra Vali Demirtaş ve AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Jülide Sarıeroğlu şehit yakınları ve gazilerle iftar yaptı.

Kaynak: AA / Güncel

AK Parti Güncel Haberler

title