Haberler

Devlet Bakanı Yılmaz, Girişimci Adaylarına Sertifika Dağıttı

AB Destekli 'Girişimcilik ve Teknoloji Kullanımının Çalışarak Öğrenilmesi Projesi'nin Kapanış Törenine Katıldı

Devlet Bakanı Cevdet Yılmaz, Samanyolu Liseleri Mezunları Dayanışma ve Eğitim Derneğinin (SAMDED) Mamak Belediyesi, OSTİM ve Türkiye Teknik Elemanlar Vakfı (TÜTEV) ortaklığında gerçekleştirdiği AB destekli 'Girişimcilik ve Teknoloji Kullanımının Çalışarak Öğrenilmesi Projesi'nin kapanış törenine katıldı.

Yılmaz, Mamak Kültür Merkezinde düzenlenen törendeki konuşmasında AB fonlarından yararlanmak üzere 2004'de Avrupa Birliği Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi Başkanlığının (Ulusal Ajans) kurulduğunu anımsatarak, ajansın önemli başarılar sağladığını anlattı.

'AB fonlarından yeterince faydalanılamadığı' eleştirilerinin yapıldığını, bunun bazı programlar için geçerli olabileceğini ancak Ulusal Ajansın fazlasıyla fon kullandığını kaydeden Yılmaz, 'Kurulduğu günden bu güne 300 milyon Avroyu aşan bir kaynak kullanıldı, hibe kaynak. Gelecek yılki programla Ulusal Ajans herhalde 380 milyon avroyu halkımızın kullanımına sunmuş olacak' dedi.

Ulusal Ajansın kuruluşundan bu yana 170 bin kişinin projelerden faydalandığını dile getiren Yılmaz, projelerin sadece bilgi ve tecrübe kazanımı değil, 'özgüvenin artması' açısından da büyük önem taşıdığını söyledi. Özgüvenin başarının anahtarı olduğunu kaydeden Yılmaz, kendisine, bilgisine, tecrübesine güvenin insanların mutlaka başarıyı yakalayacaklarını inandığını belirtti.

- İŞGÜCÜ PİYASASI İLE EĞİTİM ARASINDA UYUM SAĞLANMALI-

'Girişimcilik ve Teknoloji Kullanımının Çalışarak Öğrenilmesi Projesi' hakkında da görüşlerini dile getiren Yılmaz, Türkiye'de genç nüfusun fazla olduğunu, bunun ülkenin en büyük zenginliğini oluşturduğunu kaydederek, bu gençlere iyi eğitim ve istihdam olanaklarının sağlanması gerektiğini söyledi.

Bu noktada en önemli sorunların başında, işgücü piyasasının beklentileri ile eğitimin uyumlu olmamasının geldiğini belirten Yılmaz, işverenlerin istediği nitelikte eleman bulmakta sıkıntı çektiğini, öbür tarafta da 'ne iş olsa yaparım' diyerek iş arayan bir kesim bulunduğunu kaydetti. Yılmaz, uyumun sağlanması için mesleki eğitimin büyük önem taşıdığını vurgulayarak, bu alanın Türkiye'de yıllardır ihmal edildiğini söyledi ve oranın artırılması için yürüttükleri çalışmalar hakkında bilgi verdi.

Projeden faydalananların yüzde 10'unu engellilerin oluşturduğuna da işaret eden Yılmaz, engellilerin toplumsal hayata katılmasını çok önemsediklerini, bu yöndeki projelere özellikle katkı sağladıklarını kaydetti.

AB fonlarıyla yürütülen mesleki eğitim çalışmalarından birini oluşturan projenin çok ortaklı yapısının da sinerji yarattığını söyleyen Yılmaz, ev sahibi kurum olarak Mamak Belediyesine teşekkür etti ve proje ofisi kurmuş olmalarından dolayı kutladı.

Mamak Belediye Başkanı Mesut Akgül de konuşmasında AB projelerine ağırlık verdiklerini ve daha fazla yararlanabilmek için belediye bünyesinde proje ofisi oluşturduklarını söyledi. Bu projenin, göreve geldiklerinden bu yana tamamladıkları ikinci proje olduğunu, gelecek yıl 5 projeye daha başlayacaklarını ifade etti.

Konuşmaların ardından Bakan Yılmaz, Mesut Akgül ve proje ortakları, katılımcılara sertifikalarını verdi.

- 'AŞURE, AYNI ZAMANDA ÇEŞİTLİLİĞİ DE YANSITIYOR'-

Projenin kapanış toplantısının ardından Bakan Yılmaz ve Belediye Başkanı Akgül, Mamak Belediyesince Abidinpaşa Merkez Caminin önünde düzenlenen aşure dağıtım törenine katıldı.

Yılmaz, dev kazanlarda hazırlanan aşureyi kaplara doldurarak, vatandaşlara dağıttı.

Burada basın mensuplarına açıklama yapan Yılmaz, vatandaşlarla böyle bir geleneği paylaşmaktan mutluluk duyduğunu söyledi. Yılmaz, 'Bu, en zor şartlarda dahi insanımızın paylaşmasını, dayanışmasını, birbirine destek olmasını, çok güzel şekilde yansıtan bir gelenek. Aynı zamanda çeşitliliği de yansıtıyor. Aşureye baktığınız zaman çok çeşitli besleyici gıdalar var, bunların biraraya gelmesiyle oluşan bir lezzet var, bence özellikle Anadolu'yu da çok güzel temsil ediyor bu noktada' dedi.

Yılmaz, modernleşme sürecinde bu tür geleneklerin ihmal edilmemesi ve titizlikle korunması gerektiğini de sözlerine ekledi.

(GÖK-KUM) - ANKARA

Kaynak: AA / Yerel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title