Haberler

Develi'de Altyapı ve Üstyapı Çalışmaları Başladı

Kayseri'nin Develi ilçesinde belediye tarafından altyapı ve üstyapı çalışması başlatıldığı bildirildi.

Kayseri'nin Develi ilçesinde belediye tarafından altyapı ve üstyapı çalışması başlatıldığı bildirildi.

Develi Belediye Başkanı Recep Özkan, yaptığı açıklamada, içme suyu şebekesinde kullanılan boruların ömrünü tamamlaması nedeniyle sık sık arıza verdiğini söyledi.

Arızaların tamiri için de bin metreküplük su depolarının boşaltılması gerektiğini belirten Özkan, "Bu nedenle de hem vatandaşlar mağdur oluyor hem de içme suyumuz heba oluyordu. Ömrünü tamamlayan boruları sökerek yenileriyle değiştirdik ve suyun borulardan geri dönmesini engelleyici vana taktık. Bu çalışmamız bize yaklaşık 14 bin liraya mal oldu" diye konuştu.

Özkan, Mustafa Asım Köksal Mahallesi, Yeni Mahalle, Aşık Seyrani Mahallesi ve Mehmet Gönenç Caddelerine de toplam 5 kilometre uzunluğunda içme suyu hattı ve 7 Kilometre uzunluğunda kanalizasyon şebekesi döşeneceğini ifade ederek, 541 bin liraya mal olacak projede polietilen boru kullanılacağını kaydetti.

Yukarı Develi bölgesine de 3 kilometre uzunluğunda kanalizasyon şebekesi yapılacağını dile getiren Özkan, şunları anlattı:

"İlçemizdeki altyapı ve üstyapı çalışmalarımız bütün hızıyla sürüyor. Bu çerçevede, ilçe mezarlığında 392 yeni mezar yeri yapılacak. Çalışmalara başlandı. Bunun için de 116 bin lira harcama yapacağız. İlçe merkezinde yaya yollarının bazalt taşla kaplanacak. Bu işi de 224 bin liraya ihale ettik. Altyapı çalışmaları 2010 yılında tamamlanan Yeni Mahalle, Aşık Seyrani Mahallesi ve Harman mahallelerinde yaya yolu bordür ve parke çalışmalarına başlandı. Bu mahallelerde toplam 23 bin metre bordür ile 33 bin metre kilitli parke döşenecek. Yaklaşık 591 bin liraya mal olacak çalışma 120 gün içerisinde tamamlanacak. "

- KAYSERİ

Kaynak: AA / Yerel

Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title