Haberler

Deva Holding, 16 Roche Ürünü İçin Son İmzayı Attı

Deva Holding'in Yüzde 82.24 Oranında Hissesine Sahip Olan Eastpharma S.a.r.l ile F. Hoffmann-la Roche Arasında 16 Yeni Ürün İçin 'Satınalma Sözleşmesi' ve 'Lisans Sözleşmesi' İmzalandı.

Deva Holding'in yüzde 82.24 oranında hissesine sahip olan EastPharma S.a.r.l ile F. Hoffmann-La Roche arasında 16 yeni ürün için 'Satınalma Sözleşmesi' ve 'Lisans Sözleşmesi' imzalandı.

Deva Holding'in yüzde 82.24 oranında hissesine sahip olan EastPharma S.a.r.l ile F. Hoffmann-La Roche arasında 16 ürün için yapılmış olan 'Satınalma Sözleşmesi' ve 'Lisans Sözleşmesi'nin kapanış imza töreni, Deva Holding Yönetim Kurulu Başkanı Philipp D. Haas'ın da katılımı ile Roche'un İsviçre'deki merkezinde hedeflenen sürede başarıyla gerçekleşti.

Bu iki anlaşma ile EastPharma'nın ürün portföyüne 16 yeni ürün girdiğini belirten Haas, "Bu iki anlaşma ile ürünlerin pazarlamasında Deva'nın gücünü kullanarak, pazardaki paylarını artıracağız. Bu çalışma, ürünlerin payını artıracağı gibi Deva'nın da büyümesinde önemli rol oynayacaktır. Anlaşmanın bir parçası olarak ilgili ürünlerdeki Roche'un Türkiye satış ve pazarlama çalışanları 1 Temmuz 2008 itibariyle bünyemize katıldı. Yeni satış ekibini grubumuzda görmekten büyük heyecan duyuyoruz" dedi.

Anlaşma konusu olan ürünlerden 7 adedinin her türlü hakkı, ayrıca 'Lisans ve Tedarik Anlaşması' kapsamında olan ürünlerden 7 adedinin Türkiye'de satış ve pazarlama hakları da 5 + 3 (opsiyonlu) yıl süresince EastPharma S.a.r.l tarafından Deva Holding'e devredildi. Anlaşma yapılan ürünlerden ikisi Arnavutluk, Ermenistan, Azerbaycan, Beyaz Rusya, Estonya, Gürcistan, Kazakistan, Kırgızistan, Letonya, Litvanya, Moldova, Romanya, Rusya, Tajikistan, Türkmenistan, Ukrayna ve Özbekistan'a ihraç edilebilecek.

ORTA VADEDE KARLILIK ARTACAK Yeni ürün portföyü ile orta vadede karlılığı artırmaya odaklandıklarını belirten Haas, 2007 yılı ile başlayan ve 2008 yılında da devam eden yatırımlarının yaklaşık 100 milyon dolar olduğunu söyledi. 2010 yılı vizyonu ile fabrikaların ve reorganizasyon projelerinin hedefleri doğrultusunda ilerlediğini kaydeden Haas, bu planlamalar dahilinde öngördükleri gibi 2008 yılının ilk çeyreğini 16.5 milyon YTL zararla kapattıklarını ifade etti.

Haas, geçen yılın ilk çeyreğinde 37.7 milyon YTL olan brüt karın, bu yılın aynı döneminde 26.4 milyon YTL olarak gerçekleştiğini belirterek, yine aynı dönemde 243 milyon YTL olan dönen varlıkların 2008 yılının ilk üç aylık döneminde 274 milyon YTL'ye, 385 milyon YTL olan toplam varlıkların da bu yıl 436 milyon YTL'ye yükseldiğini söyledi.

Yeni fabrika yatırımlarının devam ettiğine dikkat çeken Haas, Çerkezköy'deki fabrikanın 2 üretim biriminin 2008'in son çeyreğinde çalışmaya başlayabileceğini, 2009 yılının ilk çeyreğinde ise, ana üretim merkezinin ve Köseköy'deki enjeksiyon ilaçları ünitesinin devreye girebileceğini açıkladı.

ÜRÜN YELPAZESİ GENİŞLEYECEK Bu yılın ilk çeyreğinde satış odaklı olmaktan çok stratejik pazarlamayı önemseyen bir politika oluşturduklarını, bu doğrultuda toplam verimi artırmayı ve karlılığı yüksek ürünlerin pazarlamasına önem verdiklerini vurgulayan Haas, Deva'nın açıklanan ilk çeyrek performansını da şöyle değerlendirdi:

"2007 yılı ile başladığımız yeni ürün lansmanlarıyla piyasada ürün çeşitliliğimizi artırmayı hedeflerken, 2008 yılında da yeni ürünleri piyasaya sunmaya devam ediyoruz. Dönem içinde bu ürünlerin portföyümüze kattığı çeşitlilikle orta vadede karlılığımızı artırmayı hedefliyoruz. 2008 yılının ilk çeyreğinde satış ve dağıtım stratejilerinde yeni adımlar atarak, verimliliği artırmayı hedefledik. Bu yılın ilk çeyreğinde net satışlarımız 54 milyon YTL olarak gerçekleşti. Karlılığımız ise verimli kaynak kullanımı ile yüzdesel olarak artış gösterdi ve yüzde 48'ler seviyesine ulaştı. Hedefimiz, geniş ürün yelpazesi ile rekabetçi, verimli ve dinamik yapıya ulaşarak karlı bir ilaç şirketi olmaktır." 1 Eylül 2008 tarihinde Deva'nın yeni COO'su göreviyle Dr. Carlo Durrer'in aralarına katılacağını duyuran Haas, "Önümüzdeki dönemde, Deva'nın hedeflenen alanlarda hızla gelişiminde, Dr. Carlo Durrer'in tecrübesiyle değer katacağına inanıyoruz. Durrer, fabrikalarımızın işletme ve koordinasyonunu içeren tüm operasyonlarından ve tedarik zinciri yönetiminden sorumlu olacaktır. Kendisinin uluslararası arenada fabrika kurma ve işletme konusundaki tecrübelerinden faydalanarak, maliyetlerimizde de önemli verimlilikler sağlayacağına inanıyoruz" diye konuştu.

(CY-ÖK-E)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş'ın cevapsız bıraktığı soru: Koruma sayınız arttı mı?

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş'ın cevapsız bıraktığı soru: Koruma sayınız arttı mı?

Karar Resmi Gazete'de! 7 bin yabancı hastaya ücretsiz sağlık hizmeti verilecek

Karar Resmi Gazete'de! 7 bin yabancı hastaya ücretsiz sağlık hizmeti verilecek

DP'li Cemal Enginyurt'tan okul müdürünün cenazesinde konuşan müftüye sert tepki: Her şey oldunuz, bir Türk olamadınız

DP'li Cemal Enginyurt'tan okul müdürünün cenazesinde konuşan müftüye sert tepki: Her şey oldunuz, bir Türk olamadınız

Bakmadan Geçme

Resmi Gazete bugün (12 Mayıs) kararları neler? Resmi Gazete atama kararları 2024! Gönül Dağı Reyhan kimdir? İpek Uzkalan kaç yaşında, nereli? Gönül Dağı Reyhan karakteri gerçekte kim? İnstagram çöktü mü? İnstagram neden açılmıyor? 11 Mayıs İnstagram'da sorun mu var, neden yüklenmiyor? Kimler Geldi Kimler Geçti 2. sezon olacak mı? Kimler Geldi Kimler Geçti dizisinin 2. sezonu var mı, ne zaman yayınlanacak? 14 Mayıs anneler günü mü? 14 Mayıs Salı anneler günü mü, özel gün mü? Anneler günü ne zaman 2024? Davaro filmi nerede çekildi? Davaro filmi hangi semtte, şehirde çekilmiştir? Sinan Ateş neden öldürüldü? Sinan Ateş ölüm sebebi ne, neden öldü? Sinan Ateş niye, kim tarafından öldürüldü? Kemal Sunal kaç filmde oynadı? Kemal Sunal kaç filmde yer almıştır? Pazartesi okul var mı? 13 Mayıs Pazartesi günü okul tatil mi, tatil edildi mi? Pazartesi günü resmi tatil var mı? Ali Koç aday olacak mı? Fenerbahçe Başkanı Ali Koç tekrar aday olacak mı, adaylığa başvuracak mı? Memur ve emekli zam oranı ne kadar? Memur ve emekli ne kadar zam alacak? Memur ve emeklinin temmuz zammı belli oldu! Bursaspor - Fenerbahçe Beko Basket maçı hangi kanalda, saat kaçta? Bursaspor - Fenerbahçe Beko Basket maçı ne zaman? Granada - Real Madrid maçı hangi kanalda, saat kaçta? Granada - Real Madrid maçı nereden izlenir? Yarın hava nasıl olacak? Yarın yağmur yağacak mı, yağmur var mı? 11 Mayıs Cumartesi – Pazar hava durumu! Canik dağları nerede? Canik dağları hangi ilde, hangi şehirde?
Yeni Anayasa'ya ihtiyaç var mı? Anket yapıldı, çıkan sonuç Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı memnun edecek

Yeni Anayasa'ya ihtiyaç var mı? Anket yapıldı, çıkan sonuç Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı memnun edecek

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title