Haberler

Dereye Düşen Suriyeli Çocuk ile Yardıma Eden Kişiyi Vatandaşlar Kurtardı

BURSA'nın İnegöl ilçesinde dereye düşen Suriye Uyruklu 6 yaşındaki Lana Abou Allaban adlı kız ile kendisini kurtarmak isterken kalp krizi geçiren 55 yaşındaki Murat Zeyrek'i vatandaşlar son anda kurtardı.

BURSA'nın İnegöl ilçesinde dereye düşen Suriye Uyruklu 6 yaşındaki Lana Abou Allaban adlı kız ile kendisini kurtarmak isterken kalp krizi geçiren 55 yaşındaki Murat Zeyrek'i vatandaşlar son anda kurtardı. Hastaneye kaldırılan Allaban ile Zeyrek tedavi altına alındı.

İnegöl'de, Cerrah Mahallesi Deresi'nin kenarına ailesi ile birlikte piknik yapmaya giden Suriye Uyruklu Lana Abou Allaban, ellerini yıkamak isterken dereye düştü. Allaban akıntıya kapılıp sürüklenirken, bu sırada yoldan traktörle geçen Murat Zeyrek, çocuğu kurtarmak için dereye girdi. iAncak sulara kapılarak sürüklenen kız çocuğu ile Zeyrek'i çırpınırken gören Cerrah Mahallesi Muhtarı Hasan Ayar, vatandaşlarla birlikte dereye girdi. Önce Zeyrik kurtarılırken Suriyeli Allaban ise yaklaşık 600 metre sürüklendikten sonra yine vatandaşlar tarafından baygın halde sudan çıkarıldı.

Hayati tehlikeleri bulunan Allaban ile Zeyrek İnegöl Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Allaban Bursa Şevket Yılmaz Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne sevk edilirken kalp krizi geçirdiği belirlenen Zeyrek ise kardiyoloji bölümü yoğun bakım ünitesinde tedaviye alındı. Haber verilmesi sonucu olay yerine gelen AFAD ve Bursa Emniyet Müdürlüğü Sualtı Polis ekipleri derenin çevresinde boğulan bir başka kişinin olup olmadığını araştırdı. Olayla ilgili soruşturma sürdürülüyor.

- Bursa

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Suriye İnegöl Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title