Haberler

Derecik Beldesi İnternet Bekliyor

Hakkari'nin Şemdinli İlçesinin Irak Sınırında Bulunan Derecik Beldesinde Tek İnternet Erişiminin Sağlandığı Derecik Belediyesi ile Aynı Binada Bulunduğu İçin Hizmet Alan Derecik Lisesi'nde Yaklaşık 2 Aydan Beridir Bağlantının Kesik Olduğu Belirtildi.

Hakkari'nin Şemdinli ilçesinin Irak sınırında bulunan Derecik beldesinde tek internet erişiminin sağlandığı Derecik Belediyesi ile aynı binada bulunduğu için hizmet alan Derecik Lisesi'nde yaklaşık 2 aydan beridir bağlantının kesik olduğu belirtildi.

İlçenin tek beldesi olan Derecik'te, uydu aracılığı ile tek internet bağlantısı Belediye Başkanlığı binasında sağlanıyordu. Belediye yetkilileri, daha önce ağır bir iletişim de olsa uydu üzerinden internet hizmeti aldıklarını, ancak son 2 aydır bunun da kesildiğini belirttiler. İnternet üzerinden öğrendikleri bir çok yerel yönetimlerle ilgili genelgeden habersiz kaldıklarını anlatan yetkililer "Beldede internet sadece belediye ile aynı binada eğitim öğretim sürdürülen Derecik Lisesi'nde bulunuyordu. Fiber optik kablo olmadığı için ve uydu üzerinde internete güçlükle de olsa daha önce bağlanabiliyorduk. Uydu arızası nedeniyle belediye ve lise yaklaşık iki aydan beri internet hizmeti alamıyor. Dünyanın önde gelen haberleşme aracı internetten mahrum kaldığımız için arızanın bir an evvel giderilmesini istiyoruz. Beldeye fiber optik kablo çekilmediği taktirde bu arızaları sık sık yaşayacağımızı sanıyoruz" dediler.

(AD-MET-Y)

26.01.2008 13:14 TSİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title