Haberler

Dep Eski Milletvekili Doğan İçin Sinevizyon Gösterimi Yapıldı

Geçirdiği Kalp Krizi Sonucu Hayatını Kaybeden Dep Eski Milletvekili Orhan Doğan İçin Yapılan Sinevizyon Gösteriminde Duygulu Anlar Yaşandı.

Geçirdiği kalp krizi sonucu hayatını kaybeden DEP eski Milletvekili Orhan Doğan için yapılan sinevizyon gösteriminde duygulu anlar yaşandı.

Şırnak'ın Cizre ilçesinde çok sayıda insanın katılımıyla toprağa verilen Orhan Doğan için Belediye Parkı'nda bir sinevizyon gösterimi yapıldı. Sinevizyon gösteriminde, Orhan Doğan'ın ailesi, DEP eski milletvekilleri Selim Sadak, Hatip Dicle ve Leyla Zana'nın yanı sıra DTP Genel Başkan Vekili Nurettin Demirtaş, Barış Girişimi Üyesi Seydi Fırat, Silopi Belediye Başkanı Muhsin Kunur, İdil Belediye Başkanı Resul Sadak görevden uzaklaştırılan Cizre Belediye Başkanı Aydın Budak, Şırnak bağımsız milletvekili

adayı Sevahir Bayındır hazır bulundu.

Diyarbakır'da yayın yapan Gün TV tarafından hazırlanan sinevizyon gösteriminde sık sık sloganlar atıldı. Sinevizyon bitiminde izleyicilerin bir çoğu duygularına hakim olamayıp ağladı. Daha sonra söz alan DEP eski Milletvekili Selim Sadak, Doğan'ın siyasetçi kişiliği, hukukçu kişiliği ve cömertliğiyle hep öncü durumda olduğunu belirterek, "Ömrünü özgürlük mücadelesine adamış aziz yoldaşım seni anlatmaya dilim varmıyor ve zorlanıyorum. Yoldaşım sana buradan bir müjde vermek istiyorum. Başta Cizre halkı

olmak üzere tüm Kürt halkı ve Türk emekçileri seni, senin onuruna yakışır bir şekilde karşıladı. Rahat uyu yoldaşım emeğin boşa gitmedi" dedi.

(AY-AŞ-OMR-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title