Haberler

Denizli Fırıncılar Odasından 'Boş Arazilere Buğday Ekin' Çağrısı

Denizli Fırıncılar Odası tarafından Yerli Malı Haftası etkinlikleri çerçevesinde, il genelindeki muhtarlara ’ekilmeyen boş arazilere buğday ekin’ çağrısında bulunuldu.

Denizli Fırıncılar Odası tarafından Yerli Malı Haftası etkinlikleri çerçevesinde, il genelindeki muhtarlara 'ekilmeyen boş arazilere buğday ekin' çağrısında bulunuldu. Oda Başkanı Bekir Karadaban, hasattan sonra buğdayların Denizlili fırıncılar tarafından satın alınması için odanın çalışma başlattığını belirtti.

Denizli Fırıncılar Odası Başkanı Bekir Karadaban, Denizli genelinde ekilmeyen ve boş duran tarım arazilerinin muhtarlar vasıtasıyla belirlenerek, buğday ekilmesi için çağrıda bulundu. Bu çağrıyı proje olarak hayata geçirmek için Yerli Malı Haftası'nda 5 dönüm alana buğday eken Fırıncılar Odası Başkanı Bekir Karabadan, buğdayların fırıncılar odası üyeleri olarak satın alınması için çalışma yaptıklarını söyledi.

Yerli Malı Haftası'nda hayata geçirdikleri projenin, önümüzdeki yıllarda hızla büyüyeceğine dikkat çeken Bekir Karadaban, ekilmeyen tarım arazisi kalmayacağını yerli buğday kullanacaklarına dikkat çekerek, "Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın 'yerli araba' yerli vurgusu anlaşılmış oldu. Biz de dedik ki ekilmeyen toprağımız kalmasın, buğdaylarımızı kendimiz üretelim, verimli topraklarımızı değerlendirelim. İlçelerdeki muhtarlarımız da, çiftçilerimiz de, boş kalan arazileri muhtarlıklar vasıtasıyla buğday eksinler. Yerli olacak her şeyi, gelecek nesillere pay bırakabilmenin mutluluğunu yaşayalım. 5 yıl 10 yıl sonra geldiğimiz noktayı hep birlikte görelim" dedi.

Akköy ilçesinde gerçekleştirilen buğday ekimine katılan mahalle muhtarı Cemal Hıdır, boş arazilerin değerlendirmesi, ekilmeyen yerlerin ailelerden izin alıp, yerli buğday ekim çalışmalarına başladıklarını söyledi. Muhtar Cemal Hıdır mahallede ekilmeyen arazilerin bulunduğunu söyledi.

Mahalle sakinlerinden Mehmet Fahri Aktepe'de sezonu boş geçiren arazilerin ekilmesinin ve yerli buğday olarak üretim yapılmasının ülkemiz açısından önemli olduğuna dikkat çekerek, "Kendi yağımız ile kavruluruz" dedi.

Denizli Fırıncılar Odası Başkanı Bekir Karadaban ve mahalle sakinleri, 5 dönümlük arazide toprağa buğday saçtı. - DENİZLİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Denizli Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Oya Okar Arka Sokaklar'a geri mi dönüyor? Arka Sokaklar'ın Selin Komiser'i diziye dönüyor mu? SAĞLIK BAKANLIĞI Personel alımları başladı mı? #128104 #128105 Personel alımı başvuruları ne zaman? Servisler kaldırılacak mı? Servisler neden kaldırılacak, sebebi ne? Servisler yasaklanıyor mu? Köklü tasarruf tedbirleri hayata geçiyor! Bu akşam Survivor var mı? Bu akşam Survivor All Star yeni bölüm yayınlanacak mı? 26 Nisan Cuma Survivor yeni bölüm! Müfredat değişiyor mu? Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli ne demek? Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli nedir? Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli ne zaman başlayacak? Sağlık Bakanlığı 36 bin personel alımı başvuru tarihi ne zaman? #127973 Sağlık Bakanlığı sözleşmeli personel başvuru şartları neler? YEMEKTEYİZ 26 Nisan yarışmacısı Durmuş kimdir? Durmuş Çetin kaç yaşında, nereli? Tavuğa ihracat yasağı mı geldi? Tavuğa neden ihracat yasağı geldi, sebebi ne? Tavuğa neden ihracat yasağı getirildi? İhracat yasağı ile ilgili Ticaret Bakanı ne söyledi? Kırım Kongo Kanamalı Ateşi (KKKA) belirtileri ne? KKKA nasıl bulaşır, nasıl önlenir, ne yapılmalı? 26 NİSAN YEMEKTEYİZ CANLI İZLE #128105 Yemekteyiz'de bugün kim yarışacak? Yemekteyiz hangi kanalda, saat kaçta? Samet Akaydın Fenerbahçe'ye geri mi dönüyor? Samet Akaydın Fenerbahçe'ye mi gelecek? ADANA DEMİRSPOR- GALATASARAY MAÇI CANLI İZLE Adana Demirspor- Galatasaray maçı canlı (HD) izleme linki! Cuma namazı kaçta bitiyor? Cuma namazı ne zaman biter, saat kaçta bitiyor?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title