Haberler

Denizli: Denizli Zabıtasından Okul Kantinlerine Denetim

Denizli Belediyesi Zabıta Ekipleri, Öğrencilerin Sağlıklı Ortamlarda Alışveriş Yapmaları Amacıyla Okul Kantinlerini Denetime Aldı. Denetimlerde, 4 Kantine Zabıt Tutulurken, 3'üne Yazılı ve 5'ine de Sözlü Uyarıda Bulunuldu.

Denizli Belediyesi zabıta ekipleri, öğrencilerin sağlıklı ortamlarda alışveriş yapmaları amacıyla okul kantinlerini denetime aldı. Denetimlerde, 4 kantine zabıt tutulurken, 3'üne yazılı ve 5'ine de sözlü uyarıda bulunuldu.

Denizli Belediyesi Zabıta Müdürlüğü'nden oluşan 2 ayrı zabıta ekibi, kent merkezindeki 45 okulun kantinini denetlemeye başladı. Denetimlerde, çalışanların sağlık karnesi, iş gömleği, ürünlerin son kullanma tarihleri, fiyat listesi, genel temizlik ve okul kantini açma ruhsatları kontrol edildi. Yapılan denetimlerde, 33 okul kantinin belirtilen kurallar dahilinde faaliyetlerini sürdürürken 12'sinde bazı eksiklikler tespit edildi. Okul kantinlerinden 4'ünde çalışanların sağlık karnesi bulunmadığından zabıt tutuldu. 3 okul kantininde ise okul kantini açma ruhsatı bulunmadan satış yapıldığından yazılı ihtarda bulunulurken, 5 kantinde de iş gömlekleri giyilmemesi ve açıkta gıda maddeleri bulundurulduğu için uyarıldı. Denizli Belediyesi Zabıta Müdürü Emin Akbulut, okul kantinlerinin yanı sıra dershanelerin kantinlerinde de denetimlerin yapılacağını belirterek, "Çocuklarımızın sağlıklı alışveriş yapmaları için denetimlerimizi aralıksız sürdürüyoruz. Bu kapsamda dershane kantinlerini de denetleyeceğiz. İşletmecilerden isteğimiz, eksikliklerini en kısa sürede tamamlamaları ve kurallara uygun faaliyette bulunmalarıdır'' dedi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title