Haberler

Demirtaş'tan İzmir'in Expo Adaylığına Yönelik Açıklama

İzmir Ticaret Odası (İzto) Meslek Komiteleri Ortak Toplantısı'nda Konuşan İzto Yönetim Kurulu Başkanı Ekrem Demirtaş, Expo'yu Sihirli Bir Değneğe Benzeterek, Böyle Büyük Bir Organizasyonu İzmir'in Kazanmasıyla Birlikte Kentin Büyük Bir Değişim ve Dönüşüm Süreci Yaşayacağını Söyledi.

İzmir Ticaret Odası (İZTO) Meslek Komiteleri Ortak Toplantısı'nda konuşan İZTO Yönetim Kurulu Başkanı Ekrem Demirtaş, EXPO'yu sihirli bir değneğe benzeterek, böyle büyük bir organizasyonu İzmir'in kazanmasıyla birlikte kentin büyük bir değişim ve dönüşüm süreci yaşayacağını söyledi.

İZTO'nun EXPO organizasyonunu İzmir'e kazandırmak için büyük çaba harcadığını ifade eden Demirtaş, 1992 yılında odanın girişimleriyle ortaya çıkan EXPO'ya evsahipliği yapma fikrinin şimdilerde Türkiye'nin projesi haline gelmesinin mutluluk verici olduğunu söyledi. İzmir'in EXPO yarışını kazanmasıyla kente bir "sihirli değnek" dokunacağını ifade eden Demirtaş, "EXPO'yu İzmir kazandığında kentin nasıl bir değişim ve dönüşüm yaşadığını hep birlikte göreceğiz. Şubat 2007'ye kadar EXPO'nun bütün giderlerini oda olarak biz karşıladık. Bizim dışımızda EXPO'ya tek bir lira koyan olmadı. EXPO için oda bütçesinden 1 trilyon harcadık. Şimdi de devletin desteği ile gidiyor. Bugün İzmir dünyanın en büyük organizasyonu için iddialı bir aday ise bu bile gurur vericidir" dedi. Milano'nun çok güçlü bir rakip olduğunu belirten Demirtaş, bu güçlü rakibe ve EXPO organizasyonuna yeni üye olunmasına rağmen çok yoğun bir tanıtım ve lobi çalışması yapıldığını söyledi. Son günlerde çalışmaların iyice yoğunlaştırıldığını belirten Demirtaş, oylamanın yapılacağı 31 Mart tarihine kadar çalışmalarını titizlikle sürdüreceklerini kaydetti. 31 Mart'ın İzmir için bir milat, bir dönüm noktası olacağını ifade eden Demirtaş, "Sonuç ne olursa olsun, İzmir artık büyük düşünmeyi, büyük oynamayı öğrenmiştir. Hedefimiz 'Dünya kenti izmir'. Mutlaka bu hedefe ulaşacağız" dedi.

(EY-Mİ- (EY-Mİ-) 17.03.2008 16:35 TSİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title