Haberler

Dalama Üniversitesini İstiyor

Aydın Merkeze Bağlı Dalama Beldesi'nde Bir Meslek Yüksek Okulu Kurulması İçin Dalama Belediyesi ile Adnan Menderes Üniversitesi (Adü) Arasında 2007 Yılı Ekim Ayında İmzalanan İşbirliği Protokolün Ardından Yaklaşık 10 Ay Geçmesinin Ardından İnşaat Çalışmalarına Henüz Başlanılamadı.

Aydın merkeze bağlı Dalama Beldesi'nde bir meslek yüksek okulu kurulması için Dalama Belediyesi ile Adnan Menderes Üniversitesi (ADÜ) arasında 2007 yılı Ekim ayında imzalanan işbirliği protokolün ardından yaklaşık 10 ay geçmesinin ardından inşaat çalışmalarına henüz başlanılamadı. ADü Rektörlüğü'nün açılacak bölüm konusunda kararsız kaldığını kaydeden Dalama Belediye Başkanı Nihat Aktakka, Dalama'ya üniversite kazandırmakta kararlı olduklarını ve bu yüzden ADÜ Rektörü Prof. Drç Şükrü Boylu'ndan bir an önce inşaata başlanılması talimatını vermesini beklediklerini kaydetti.

Yaklaşık 10 aydır devam eden süreç hakkında bilgiler veren Belediye Başkanı Nihat Aktakka, imzalanan protokolde Dalama'da "Zeytincilik Meslek Yüksek Okulu" kurulması konusunda bir karar alındığını hatırlattı. Daha sonra ADÜ Rektörlüğü'nün farklı bir bölüm açma kararı alması üzerine çalışmaların başlayamadığını beyan eden Aktakka, her ne şekilde olursa olsun Dalama'ya bir üniversite kazandırmakta kararlı olduklarının altını çizdi. Dalama Belediyesi olarak okul inşaatının yapılabilmesi için her türlü hazırlığı tamamladıklarını belirten Aktakka, "ADÜ Rektörlüğü ADÜ Ziraat Fakültesi bünyesinde aynı bölümün bulunmasından ötürü, Dalama'da farklı bir bölüm açılması yönündeki taleplerini bize iletti. Ancak bugüne kadar yeni bir bölüm belirlenmesi ve de ardında da inşaata başlayabileceğimizi bildiren bir bilgi henüz bize ulaşmadı. Bu kararın çıkmasının ardından inşaata hemen başlaya bileceğimizi ve okulu 2009 yılı içersinde eğitim-öğretime açabileceğimizi düşünüyoruz. Biz ADÜ yetkililerinden bir an önce açılacak bölümü belirlemelerini ve bize inşaata başlama talimatını vermelerini istiyoruz. Biz zeytincilik bölümüm istemiştik ama şu aşamadan sonra bölümün adı önemli değil. Yeter ki Dalamaya bir üniversite kurulsun. Hem gençlerimiz burada mesleki eğitimlerini alsınlar hem de beldenin günlük ve ekonomik yaşamına bir hareketlilik gelsin" dedi.

İnşaatın başlamasının ardından en geç 1 yıl içerisinde tamamlanacağını iddia eden Başkan Aktakka, "Belediyemizin inşaat masraflarını karşılayacak kadar maddi gücü yok. Ama biz beldemize bir yüksek okul kazandırmak için her türlü çabayı harcayacak ve bu konuda bize destek olacak hayır severleri bulacağız. Bu konuda başta siyasiler olmak üzere toplumun çeşitli kesimlerinden destek arayışı içerisinde olacağız. İmzaladığımız protokolde meslek yüksek okulunun 150 öğrenci kapasiteli olması planlanmıştı. Şuan biz 50'ye de razıyız. Bizim için önemli olan sayı değil. Yeter ki bir üniversitemiz olsun" diye konuştu.

(MB-İK) 30.06.2008 16:14 TSİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title