Haberler

Dağda Mahsur Kalan Orman Gözetleme İşçisi Donmaktan Kurtarıldı

Mersin'in Silifke İlçesi'nde Dağda Mahsur Kalarak Donma Tehlikesi Geçiren Orman Gözetleme İşçisi, İş Makineleriyle Kurtarılarak Hastaneye Kaldırıldı.

Mersin'in Silifke İlçesi'nde dağda mahsur kalarak donma tehlikesi geçiren orman gözetleme işçisi, iş makineleriyle kurtarılarak hastaneye kaldırıldı.

Edinilen bilgiye göre, Silifke-Gülnar yolu üzerinde bulunan Çaltı Köyü Çeliktepe mevkiindeki orman gözetleme kulesinde nöbet tutan İshak Barut (42), nöbet değişimi için kuleden çıktıktan sonra kar yağışı ve soğuk hava nedeniyle dağda mahsur kaldı. Yoğun kardan dolayı gözetleme kulesine araçlar gidemediği için yaklaşık 2 kilometrelik yolu yürümek için yola çıkan ve yolda tipi ve kar yağışına yakalanarak donma tehlikesi geçiren Barut'un bulunduğu yere kurtarma ekipleri, iş makineleriyle 3 saat sonra ulaşılabildi.

Yarı baygın halde bulunan Barut, iş makineleriyle alınarak, yolda bekleyen ambulansa konuldu. Ambulansta ilk müdahalesi yapılan Barut, daha sonra Silifke Devlet Hastanesi'ne kaldırılarak tedavi altına alındı.

Bilinci yerinde olan Barut, bir haftalık nöbetini tamamladıktan sonra değişim için araçların gelemediği kuleden yaya olarak çıktığını, bir süre yürüdükten sonra mahsur kalarak donma tehlikesi yaşadığını, cep telefonuyla Orman İşletme Müdürlüğü'nü arayıp yardım istediğini söyledi.

(MŞ-AB-NÇ-NÇ-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title