Haberler

Dağ Başında Yaşam Mücadelesi

Muş'ta Yaşadıkları Beldeyi Kan Davası Yüzünden Terk Eden Yaşlı Çift, 15 Yıldır Dağ Başında Yaptıkları Evde Tek Başlarına Yaşıyor.

Muş'ta yaşadıkları beldeyi kan davası yüzünden terk eden yaşlı çift, 15 yıldır dağ başında yaptıkları evde tek başlarına yaşıyor.

15 yıl önce kan davası sebebiyle Karakale beldesini terk ederek 5 kilometre uzaklıktaki Göl mevkiinde yaptıkları eve yerleşen Zabit ve Zahide Aşkın çifti, tüm zorluklara rağmen yaşam mücadelelerini sürdürüyor. 9 çocuk sahibi olan çiftin yalnızlığı, evlatlarının evlenmesinden sonra daha da artmış.

Maddi durumlarının çok yetersiz olduğunu söyleyen Zabit Aşkın, beldenin dışında yaşamanın zor olduğunu belirterek, "Yalnız başımıza yaşamak bir yana, ilerleyen yaşımız bir yana. Yaşlı olmasak yine kendi hayatımızı istediğimiz şekilde idame ettirebilirdik. Ev eşyası ve gıda malzemelerimizi beldeden alıp buraya kadar getirmek çok zor. Beldedeki eski komşularımız çoğu zaman bize yardımda bulunuyor. Beldede yaşayan bir oğlum var, onun da maddi durumu iyi değil. 15 yıl önce inşa ettiğim evin hala sıvasını

yaptıramadım. 2 bin YTL borcum var ve ödeyecek durumda değilim" şeklinde konuştu.

Aşkın ailesinin eski komşularından Nimet Yatkin ise yaşlı çifte yardımda bulunduklarını belirterek, "Haftada bir komşular olarak ekmek ve gıda yardımı yapıyoruz. Yaşlı oldukları için yaşamlarını sürdürmekte güçlük çekiyorlar. Çamaşırlarını toplayıp beldeye götürerek yıkatıp getiriyoruz. Devletin bu vatandaşlara yardım etmesi gerekir" dedi.

(KT-MET-GS-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title