Haberler

Cumhurbaşkanı Gül, İspanya Başbakanı Rajoy'u Kabul Etti

Güncelleme:

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, İspanya Başbakanı Mariano Rajoy ve beraberindeki heyeti, Çankaya Köşkünde kabul etti.

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, İspanya Başbakanı Mariano Rajoy ve beraberindeki heyeti Çankaya Köşkü'nde kabul etti.

İspanya Başbakanı Rajoy'u, Türkiye-İspanya Hükümetlerarası Beşinci Zirve Toplantısı vesilesiyle ülkemizde görmekten memnuniyet duyduğunu kaydeden Gül, konuk Başbakanın ziyaretinin, İspanya ile ikili ve çok taraflı platformlardaki iş birliğinde yakalanan ivmeyi pekiştireceğine inandığını belirtti. Cumhurbaşkanı Gül, Türkiye'nin, AB üyelik sürecinde yoluna devam etmeye kararlı olduğunu, İspanya'nın AB üyeliğimize desteğinin ise güçlü şekilde devamının beklendiğini kaydetti.

TÜRKİYE İLE İSPANYA ARASINDAKİ TİCARET HACMİ 8,5 MİLYAR AVRO

Türkiye ile İspanya arasındaki ticaret hacminin 2013 yılında 8,5 milyar avroya yaklaştığını dile getiren Gül, bu meblağın daha da arttırılabileceğini ve iki ülke ilişkilerinin ekonomik boyutunu ilgilendiren diğer alanlarda daha fazla ilerleme kaydedilebileceğini belirtti.

"TÜRKİYE'NİN AB ÜYELİĞİNE DESTEĞİMİZ SÜRECEK"

İspanya Başbakanı Rajoy ise, Türkiye'yi ziyaret etmekten büyük memnuniyet duyduğunu, Türkiye ile İspanya arasında her alanda ileri seviyede ilişki ve iş birliği bulunduğunu belirtti. Bu durumun uluslararası platformlarda da sürdürülmesinden memnun olduklarını söyleyen Rajoy, ülkesinin Türkiye'nin AB üyeliğine verdiği desteği en güçlü şekilde sürdüreceğini ifade etti. - ANKARA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika

Çankaya Köşkü Abdullah Gül Türkiye İspanya Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title