Haberler

Gül, Hollanda ve Malezya Krallarına Taziye Mesajı Gönderdi

Güncelleme:

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Malezya Havayollarına ait uçağın Ukrayna hava sahasından düşürülmesi nedeniyle, Hollanda ve Malezya Krallarına birer taziye mesajı gönderdi.

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Malezya Havayollarına ait uçağın Ukrayna havasahasından düşürülmesi nedeniyle, Hollanda ve Malezya Krallarına birer taziye mesajı gönderdi.

Cumhurbaşkanı Gül, Hollanda Kralı Willem-Alexander'a gönderdikleri mesajında, "Amsterdam-Kuala Lumpur seferini gerçekleştirmek üzere 298 yolcusuyla birlikte havalanan Malezya Havayollarının MH17 sefer sayılı uçağının 17 Temmuz günü Ukrayna havasahasından geçmekteyken düşürüldüğünü ve bu menfur saldırıda 173 Hollanda vatandaşının hayatını kaybettiğini derin bir üzüntüyle öğrendim. Türkiye, dost ve müttefik Hollanda halkının acısını yürekten paylaşmaktadır. Türk halkı ve şahsım adına, Majestelerine, hayatını kaybeden vatandaşlarınızın kederli ailelerine ve yakınlarına, dost ve müttefik Hollanda halkına en samimi taziyelerimi iletiyorum" ifadelerine yer verdi.

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Malezya Kralı Almu'tasimu Billahi Muhibbuddin Tuanku Alhaj Abdul Halim Mu'adzam Shah'a da bir mesaj göndererek taziyelerini iletti.

Kaynak: ANKA / Güncel

Abdullah Gül Hollanda Ukrayna Malezya Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title