Haberler

Cumhurbaşkanı Erdoğan İçin Kıl Çadırları Kuruluyor

Muş’un Malazgirt ilçesinde 26 Ağustos Zafer Bayramı etkinliklerine katılacak Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan için, etkinliklerin yapılacağı Zafer Anıtı’nda 8 kıl çadırı kuruluyor.

Muş'un Malazgirt ilçesinde 26 Ağustos Zafer Bayramı etkinliklerine katılacak Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan için, etkinliklerin yapılacağı Zafer Anıtı'nda 8 kıl çadırı kuruluyor.

Okçular Vakfı tarafından düzenlenen Malazgirt Zaferi'nin 946'ıncı yıldönümü etkinliklerine Cumhurbaşkanı Recep Tayyip da Erdoğan katılacak. Van'ın Erciş ilçesi Ulupamir Mahallesi'nde ikamet eden Kırgızların, Cumhurbaşkanı Erdoğan ve devlet erkanı için kuracakları kıl çadırları için çalışmalar tüm hızıyla devam ediyor.

Pamir Derneği Başkanı Kasım Bek Varol konu ile ilgili yaptığı açıklamada, "Sayın Cumhurbaşkanımız için kıl çadırlarını kurmak için ilçeye geldik. Bu yıl Okçular Vakfı ile birlikte organizasyonda çalışıyoruz. Ayrıca Malazgirt Kaymakamız Sayın Soner Kırlı da bize çok destek veriyor. Bu kıl çadırlarımız çok özel yapılıyor. Eskiden atalarımızın ve savaş komutanlarımızın savaştan sonra dinlenmek için kullandıkları çadırların aynısını burada da kuracağız. Sayın Cumhurbaşkanımız için kuracağımız kıl çadırı ve onun yanına kuracağımız diğer 8 adet kıl çadırı tamamıyla el yapımı olarak yıllar süren bir işçilik sonunda büyük zahmetlerle yapılıyor. Bu çadırlarımız kışın sıcak yazın serin tutuyor" dedi.

"Biz Türkmenlere kapısını açan Türk kardeşlerimize minnettarız"

Başkan Varol, "Bizler yıllar önce Afganistan ve Kırgızistan'dan Türkiye'ye geldik. Burada Türk vatandaşı olarak Van'ın Ulupamir Mahallesi'nde ikamet ediyoruz. Köyümüzdeki tüm vatandaşlarımızın tek geçim kaynağı budur. Köyümüzde geleneksel kıl çadırları, keçelerden eski tarihi elbiseler, keçeden kalpaklar, yine keçeden halılar yapıyoruz. Biz Türkler, vatanımıza yurt olmuş Malazgirt ilçesinde bulunmaktan ayrıca mutlu oluyoruz. Burası bizim Anadolu'ya açılan kapımızdır. Biz kendimizi Malazgirtli olarak görüyoruz ve her yıl 26 Ağustosta bu ilçeye gelip çadırlarımızı kuruyoruz. Bu yılın biz Türkler için ayrı bir önemi var çünkü Sayın Cumhurbaşkanımız geliyor. Sayın Cumhurbaşkanımız için var gücümüzle çalışıyoruz. Ulupamir Türkleri olarak Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'a minnettarız Türk tarihimize sahip çıktığı için" ifadelerini kullandı. - MUŞ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Recep Tayyip Erdoğan Malazgirt Muş Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Recep Tayyip Erdoğan, Özgür Özel görüşmesine Kemal Kılıçdaroğlu ne dedi? Kemal Kılıçdaroğlu, Özgür Özel'i neden uyardı? Noterde kredi kartı geçiyor mu? Noterlerde kredi kartı ile ödeme yapılır mı, kartla ödeme geçer mi? ESRA EROL'DA çocuk gelin skandalı nedir? Esra Erol son bölümde ne oldu, olay ne? Yalı Çapkını 67. bölüm 2. fragman canlı izle! Yalı Çapkını Seyran'a ne oldu? LİLA Kağıt kurucusu kimdir? Lila Kağıt sahibi Abdullah Öğücü kimdir? Lila Kağıt halka arz oldu mu? Lila Kağıt katılım endeksine uygun mu? HALKA ARZ TAKVİMİ 26 Nisan hangi burç? 26 Nisan'da doğanlar hangi burç oluyor? 26 Nisan tarihi hangi burç olur? ÇÖL TOZU SON DAKİKA! Çöl tozu nedir? Çöl tozundan nasıl korunulur, zararları ne? Brighton - Manchester City maçı ne zaman, saat kaçta ve hangi kanalda? Brighton- Manchester City maçı kaç kaç bitti? #9917 KURBAN BAYRAMINA KAÇ GÜN KALDI 2024: Kurban bayramı ne zaman, hangi tarihe denk geliyor? ÇÖL TOZU hangi illerde görülecek? Çöl tozu kaç gün sürecek, ne zaman bitecek? 26 NİSAN BİM AKTÜEL ÜRÜNLER KATALOĞU! Bu hafta BİM'de neler var, hangi ürünler geldi? DİKKAT: Meteoroloji sarı uyarı nedir? #128993 Çöl tozunun sağlığa zararı var mı? 26 NİSAN TV YAYIN AKIŞI #128250 Bugün hangi diziler var? Kanal D, Star TV, TRT1, ATV, TV8, Show TV, NOW TV Gelinim Mutfakta CANLI İZLE #128112 26 NİSAN GELİNİM MUTFAKTA PUAN DURUMU! Gelinim Mutfakta yeni bölüm İZLE!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title