Haberler

Çözüm Süreci

Akil İnsanlar Karadeniz Bölgesi Grubu, Trabzon'da sivil toplum kuruluşları ve meslek odaları temsilcileriyle bir araya geldi, şehit ailesini ziyaret etti.

Akil İnsanlar Karadeniz Bölgesi Grubu, Trabzon'da sivil toplum kuruluşları ve meslek odaları temsilcileriyle bir araya geldi, şehit ailesini ziyaret etti.

Akil İnsanlar Heyeti Karadeniz Bölgesi Grubu Başkanı Yusuf Şevki Hakyemez, Grup Başkan Vekili Vedat Bilgin, Grup Sekreteri Fatma Benli, grup üyeleri Oral Çalışlar, Şemsi Bayraktar, Yıldıray Oğur ile Akil İnsanlar Heyeti Marmara Bölgesi Grubu'ndaki çalışmaların tamamlanmasının ardından Karadeniz Bölgesi Grubu'na dahil olan Ahmet Gündoğdu, kente gelerek çeşitli temaslarda bulundu.

Hakyemez ve beraberindeki Vedat Bilgin, Sekreter Fatma Benli ile grup üyeleri Yıldıray Oğur ve Oral Çalışlar önce Trabzon Valisi Recep Kızılcık'ı makamında ziyaret etti.

Bu ziyaretin ardından Hakyemez ve grup üyeleri Kaşüstü beldesinde bulunan Novotel'de yaklaşık 300 kişiden oluşan sivil toplum kuruluşları, meslek örgütleri temsilcileri ve aktivistlerle bir araya geldi.

Toplantı, grup üyelerinin görüşlerini ifade etmesiyle başladı. Katılımcılardan 48'inin çözüm sürecine ilişkin görüşlerini paylaştığı ve yaklaşık 4.5 saat süren toplantı, grup üyelerinin yöneltilen soruları cevaplamasıyla sona erdi.

"Terör sorunu bitsin, akan kan dursun ve analar ağlamasın" konusunda hemfikir olan katılımcılar, çözüm sürecine ilişkin görüş ve önerilerini dile getirdiler.

Grup üyeleri, daha sonra katılımcılarla yemekte bir araya geldi.

Grup Başkanı Hakyemez ve Grup Sekreteri Fatma Benli, 16 Eylül 2012'de Bingöl'ün Karlıova ilçesinde görevden dönerken Hacılar köyü mevkisinde menfeze yerleştirilen patlayıcının infilak ettirilmesi sonucu şehit düşen polis memuru Ümit Yıldırım'ın Araklı ilçesinin Şehit Murat Altuntaş Caddesi'ndeki evine gitti. Grup üyeleri, basına kapalı olarak gerçekleştirilen ziyarette şehidin yakınlarıyla görüştü.

Grup üyeleri Oral Çalışlar, beraberindeki grup üyesi Yıldıray Oğur ile Trabzon'da yerel yayın yapan Kuzey TV'de Ahmet Çağlar Yıldırım'ın hazırlayıp sunduğu "Politik Bakış" adlı programa katılarak, çözüm süreci ve Trabzon'da gerçekleştirilen toplantıya ilişkin görüşlerini paylaştı.

Şemsi Bayraktar'ın dışındaki grup üyeleri, Memur-Sen tarafından bir restoranda organize edilen programa da katıldı. Hakyemez ile aralarında Memur-Sen Konfederasyonu Başkanı da olan Ahmet Gündoğdu'nun yer aldığı grup üyeleri, yaklaşık 100 kişilik memur grubuna çözüm sürecine ilişkin görüşlerini aktardı.

Etkinlik, soru cevap bölümünün ardından sona erdi. - TRABZON

Kaynak: AA / Yerel

Karadeniz Bölgesi Fatma Benli Trabzon Yerel Haberler

title