Haberler

Çorum: Türk Sağlık Sen Genel Başkanı Kahveci Çorum'da

Türkiye Kamu-Sen Genel Mali Sekreteri ve Türk Sağlık Sen Genel Başkanı Önder Kahveci, toplu görüşmeler öncesi çarpıcı açıklamalarda bulundu.

Türkiye Kamu-Sen Genel Mali Sekreteri ve Türk Sağlık Sen Genel Başkanı Önder Kahveci, toplu görüşmeler öncesi çarpıcı açıklamalarda bulundu.

Önder Kahveci, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın 'İlk 3 yıl için bizden bir şey beklemeyin' dediğini hatırlatarak, iktidarın 4. yılı olduğunu ve toplu pazarlık masasında hükümetin 'kaynak yok' mazeretini kabul etmeyeceklerini dile getirdi. Önder Kahveci'nin Kamu-Sen Çorum İl Başkanlığı binasında düzenlediği basın toplantısına İl Temsilcisi Mahmut Alparslan, Türk Sağlık Sen Başkanı Mahmut Özarslan ve çok sayıda sendika üyesi katıldı. Düzenlediği basın toplantısında ülkemizde son 4 yılda istikrarlı bir ekonomi sağlanmasına karşın elde edilen kaynakların adil bir şekilde dağıtılmadığı için, milletimizin her geçen gün biraz daha fakirleştiğini söyleyen ve gelirin büyük bir çoğunluğunun rantiyeye aktığına iddia eden Kahveci, her toplu pazarlık döneminde enflasyon hedeflemesi, ekonomik istikrarın sağlanması, kaynak sıkıntısı gibi gerekçelerle memurlara sınırlı ücret artışı yapıldığına değindi.

Küresel sermayenin taleplerinin derhal karşılandığını, vergi afları, stopajların sıfırlanması, teşvikler, istisnalar ve vergi oranlarının düşürülmesi vasıtasıyla ülke kaynaklarının, küresel güçlere yönlendirilmekte olduğunu öne süren Kahveci, "Bu da yetmezmiş gibi özelleştirmeler yoluyla ülkemiz başka bir yönüyle talan edilmektedir. Bütün bunlar yapılırken kaynak sıkıntısı çekmeyen siyasiler, konu memurlara, emeği ile geçinenlere, üretime doğrudan ve gerçek katkıyı yapanlara geldiğinde bin dereden su getirmekte ve yapılan tüm ekonomik hataların faturasını çalışan kesime ve memurlara kesilmektedir" diye konuştu.

"İLK ADIM, KAMU ÇALIŞANLARINI AÇLIK SINIRINDAN KURTARMAKTADIR"

Türkiye Cumhuriyeti'ni somutlaştıran, devleti temsil eden, devlet ile vatandaş arasıdaki bağı kuran, iletişimi sağlayan ve hizmetleri sunan memurlar olarak, bu yıl 5. defa toplu pazarlık masasına oturacaklarını kaydeden Kahveci, "Özellikle son 20 yılda uygulanan küresel politikalarının hedefine oturmuş olan memurlarımız, ezilmiş, hor görülmüş, ihmal edilmiş, türlü iftiralara maruz kalmış ve adeta günah keçisi ilan edilerek, ülkemizin içinde bulunduğu kurumun tüm sorumluluğu memurlarımızın üstüne yüklenmiştir. Evimizde kullandığımız elektrik, su doğalgaz, nüfus işlemleri, güvenlik, imar, bayındırlık, sağlık hizmetleri, eğitim, kültür ve ibadetten tarıma kısacası beşikten mezara kadar her hizmette memurlarımızın emeği alın teri ve hakkı vardır. Ancak ülkemizde ne zaman memur maaşları gündeme gelse sanki memurlar çalışmıyor, aldığı maaşı hak etmiyor gibi bir durum oluşturulmakta ve her fırsatta toplumun değişik kesimleri ile karşı karşıya getirilmek istenmektedir" ifadelerini kullandı.

Yaşanan gelişmelerin memurların yüzde 32'sini açlığa, yüzde 60'nı ise yoksulluğa mahkum ettiğini iddia eden Kahveci, "Ne yazık ki memurlarımız aldıkları maaşın yüzde 91'ini yalnızca gıda ve kiraya vermekte, geriye kalan 69 YTL ile de diğer tüm ihtiyaçlarını karşılamaya ve ay sonunu getirmeye çalışmaktadır. Son 4 yılda enflasyonun geçtiğimiz yıllara göre daha düşük seyretmesine rağmen yapılan ücret artışları, enflasyonu karşılamamış ve memurlarımızın alım gücü, artmak yerinde daha da gerilemiştir. Bu yıl hedeflenen enflasyon çerçevesinde yüzde 5 zam alan memurlarımızın maaşları, bugün itibari ile yüzde 1 erimiştir. Yıl sonuna kadar bu erime, hükümetin hesabıyla yüzde 6'yı bulacaktır. Bütün bu gelişmeler ışığında, bu yıl beşinci defa oturacağımız toplu pazarlık masasında hükümetin 'kaynak yok' mazeretlerinin konfederasyonumuz nezdinde kabul edilebilir hiçbir gerekçesi kalmamıştır. Türkiye Kamu-Sen olarak bizler, reel kayıplarımızın karşılanmasını ve ekonomik büyümeden ve artan milli gelirden bir çalışan olarak hak ettiğimiz payı istiyoruz. Taleplerimiz makuldür ve istenirse karşılanabilir. Mücadelemiz, başta kamu çalışanları olmak üzere tüm Türk milletinin daha güzel bir Türkiye'de, yaşanabilir bir ücretle, refah içinde yaşaması içindir. Bunun için atılacak ilk adım, kamu çalışanlarını açlık sınırından kurtarmaktadır" diye konuştu.

Bu yıl toplu görüşme döneminde tüm kamu çalışanlarının, Türkiye Kamu-Sen'in bu haklı mücadelesine destek vermesini isteyen Önder Kahveci, "Çalışanlar, haklarımızı arayacağımız ve taleplerimizi dile getirebileceğimiz her türlü eylem ve etkinlikte bizimle beraber olsun. Bu nedenle 26 Ağustos'ta Ankara'da düzenleyeceğimiz, tüm kamu çalışanlarının tek ve yürekli sesi olarak sorunlarımızı haykıracağımız, çözüm isteyeceğimiz ve iktidarı uyaracağımız büyük buluşmaya 'Ankara Mitingimize' tüm kamu çalışanlarını davet ediyorum " dedi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title